De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Olympische spelen De Olympische Spelen zijn een soort sport festival die om de vier jaar wordt gehouden. Je hebt er veel verschillende sporten. Zoals:

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Olympische spelen De Olympische Spelen zijn een soort sport festival die om de vier jaar wordt gehouden. Je hebt er veel verschillende sporten. Zoals:"— Transcript van de presentatie:

1 De Olympische spelen De Olympische Spelen zijn een soort sport festival die om de vier jaar wordt gehouden. Je hebt er veel verschillende sporten. Zoals: speerwerpen, kogelstoten, worstelen, boksen en hardlopen.

2 inhoud De zomerspelen De winterspelen Deelnemers
De vliegende huisvrouw Prijzen Vroeger De olympische ringen Het olympische vuur Dit was mijn powerpoint

3 de Winterspelen In de winter spelen we vaak ijshockey of gaan we schaatsen. Dat is ook zo met de Olympische spelen. Ook skieen, bobsleeen, kunstschaatsen, snowboarden en rodelen. Rodelen is een sport die meedoet aan de Olympische Winterspelen. Het is een sport waarbij je met een slee zo snel mogelijk van een berg afglijdt.

4 de zomerspelen De Olympische zomerspelen is niet hetzelfde als de winterspelen, er zijn andere sporten. Ook sporten de sporters meer buiten dan binnen. Worstelen en boksen is wel binnen.

5 deelnemers Fanny Blankers Rintje Ritsma
Er mogen niet zomaar mensen deelnemen, alleen goede sporters mogen meedoen. Bijvoorbeeld: Jan kleyn, Rintje Ritsma en Fanny Blankers. Over Fanny Blankers ga ik het nu houden. Fanny Blankers Rintje Ritsma

6 de vliegende huisvrouw
De vliegende huisvrouw was de bijnaam van Fanny Blankers. Op achttienjarige leeftijd deed Fanny Blankers mee aan de Olympische Spelen in Berlijn van Daar werd ze vijfde bij het hoogspringen en vijfde op de 4 x 100 m estafette. Haar eerste internationale medailles won Fanny in Op de Europese kampioenschappen in Wenen won ze brons op de 100 en 200 m.

7 prijzen Vroeger kreeg je als je won een nieuwe fiets of geld en soms wel een standbeeld. Nu is het anders, nu krijg je bekers en medailles en soms geld.

8 vroeger Vroeger was het anders dan nu. Alleen mannen mochten meedoen aan de Olympische spelen. Die sportten in hun blootje. De prijzen waren ook niet heel groot. Je kreeg bijvoorbeeld een nieuwe fiets.

9 de olympische ringen Je vraagt je zeker af waar de Olympische ringen vandaan komen. De vlag heeft 5 kleuren. Elk land heeft wel 1 kleur van de ringen in zijn vlag. De vlag is bedacht door Pierre de Coubertin en werd sinds gebruikt.

10 Het Olympische vuur Het Olympisch vuur is bedacht door de Nederlandse architect Jan Wils. Hij was verantwoordelijk voor de bouw van het Olympisch Stadion in Amsterdam, de plek waar in 1928 de Olympische Spelen werden gehouden. Maar hoe is het vuur dan ontstaan? Voor het Olympisch Stadion staat de Marathontoren. In 1926 sprak Jan Wils voor de eerste keer over de toren. Hij was er namelijk iets moois mee van plan. Hij zei : "Ik stel me er veel voor. Het wordt een hele mooie toren. Er boven komt een grote schaal, waarin overdag rook kan opstijgen en 's avonds vuur. Toen bedacht en ze ook nog om met het vuur te gaan lopen. Daar komt het vandaan.

11 dit was mijn powerpoint
Zijn er nog vragen?


Download ppt "De Olympische spelen De Olympische Spelen zijn een soort sport festival die om de vier jaar wordt gehouden. Je hebt er veel verschillende sporten. Zoals:"

Verwante presentaties


Ads door Google