De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009. De inhoud  Waarom dit boek  Happy/Open end  De Schrijver  De Tekenaar  De uitgeverij  Inhoud  Hoofdpersonen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009. De inhoud  Waarom dit boek  Happy/Open end  De Schrijver  De Tekenaar  De uitgeverij  Inhoud  Hoofdpersonen."— Transcript van de presentatie:

1 Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009

2 De inhoud  Waarom dit boek  Happy/Open end  De Schrijver  De Tekenaar  De uitgeverij  Inhoud  Hoofdpersonen en Bijpersonen  Zijn er nog vragen

3 Waarom dit boek  omdat ik een keer ging lezen en toen zag ik dit boek staan  en ik dacht ik ga hier men boek bespreking houden.

4 Happy/open end  Het is een happy end want de slechte reuzen zaten in een  hele diepe kuil en ze konden geen mensen meer eten.

5 De schrijver  Roald dahl is geboren op 13 september 1916 en overleden op 23 november 1990. Toen hij vier was overleed zijn vader.Na de kostschool  wou hij niet meer studeren.hij wilde reizen. Hij ging werken bij Shell in Afrika.  Na de tweede wereldoorlog ging hij werken bij de Engelse luchtmacht. Hij werd  neergeschoten en lag zes maanden in het ziekenhuis, en daarna kon hij niet  meer vliegen! Hij ging werken in de V.S. en ging daar boeken schrijven.  In 1943 schreef hij zijn eerste kinderboek. Na de oorlog trouwde hij met een  actrice,en hij kreeg 5 kinderen. Dankzij zijn kinderen ging hij verder met schrijven,  voor kinderen en volwassenen.

6 De tekenaar  Quintin Blake is geboren in 1932. Hij ging naar de universiteit van Londen  en daarna naar de Chelsea kunstacademie. Hij werd het meest bekend door het  illustreren van de boeken van Roald Dahl. Hij kan verhalen vertellen zonder woorden  en hij heeft heel veel prijzen gewonnen met zijn tekeningen. En alle kinderen houden  van zijn tekeningen.

7 de uitgeverij  Fontein is een van de deroemste misdaadboekenuitgevers van nederland.  Ze hebben ook buitelandse thrillerschrijvers.Ze geven ook romans uit.  Voor de allerkleinste kinderen zijn er speelboeken en prentenboeken.  En voor de wat ouderen kinderen hebben ze vrolijke,spannende en serieuze boeken.

8 inhoud  midden in de nacht ligt een meisje sofie wakker in bed.  iemand vertelden haar wat over het spookuur en ze dacht is dit het dan.  toen ze opeens een schaduw zag het was groot het blies iets bij de buren  in de kamer.ze werd gezien en werd mee genomen naar een grot.Waar ze ondeket dat  de schaduw een reus is en geen slechte ook.DE andere wel die eten kinderen!  Sofie die de gvr leerd kennen leerd veel over zijn leven en wat hij doet.  en ze gingen op dromen jacht en vingen een nachtmerie.En ze gaven hem aan  vleeslapeter waardoor een vechtpartij onstaat daarna bedenken ze een plan om  de reusen te stoppen.En ze maken een droom voor de konining.Ze gaan naar  het paleis en ze geven de droom aan de konining.En ze ondekt dat het alemaal  waar is wat ze heeft gedroomt.De luchtmacht en het leger en ze gaan naar reuzenland.  En binden de reuzen vast en legen ze in een hele diepen kuil en als ze op elkaar  missen ze nog 15m.De gvr gaat naar beneden en maakt de reuzen los.Daarna gooit hij een  snoskommers naar beneden die zijn heel vies en die moeten hun eten.En zo is iedereen  veilig.

9 Hoofdpersonen en bijpersonen  hoofdpersonen.Sofie en de GVR.  bijpersonen.Konining,leger,luchtmacht, Vleeslapeter en de anderen reuzen.

10 Zijn er nog vragen


Download ppt "Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009. De inhoud  Waarom dit boek  Happy/Open end  De Schrijver  De Tekenaar  De uitgeverij  Inhoud  Hoofdpersonen."

Verwante presentaties


Ads door Google