De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mijn boekbespreking gaat over: Ver voorbij het Diepe Woud.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mijn boekbespreking gaat over: Ver voorbij het Diepe Woud."— Transcript van de presentatie:

1 Mijn boekbespreking gaat over: Ver voorbij het Diepe Woud

2

3 Over het boek: Schrijver: Paul Stewart Tekenaar: Chris Riddell Vertaling: Jan Vangansbeke Uitgeverij: Deltas Originele titel: Beyond the Deepwoods Het boek heeft: 303 blz. & 14 hoofd-stukken Het eerste deel van een spannende serie: ‘De Klif-Kronieken’ Hoofdpersoon: Twijg

4 Het verhaal

5 Over de schrijver Paul Stewart werd geboren in 1955 in Londen, Engeland. Hij studeerde af op de Lancaster Universiteit en de East Anglia Universiteit op creatief schrijven. Een aantal jaren gaf hij Engelse les als vreemde taal voor de bewoners van Sri- Lanka. Na zijn terugkeer in Engeland gaf hij nog een aantal jaren les, voor dat hij echt ging schrijven. Zijn eerste boek kwam uit in Er zijn inmiddels meer dan vijftig boeken van hem verschenen. Paul Stewart woont nu in Brighton samen met zijn vrouw, een lerares op de lagere school, en hun twee kinderen.

6 Over de tekenaar Chris Riddell is zowel bij de jeugd als bij volwassenen bekend om zijn fantastische pen-tekeningen. De fascinerende details en verassende fantasie elementen zijn een kenmerk en leverde hem vele prijzen en nominaties op. Hij studeerde illustraties aan de Polytechnische hogeschool in Brighton en heeft in vele boeken prachtige illustraties gemaakt. Buiten zijn werk in jeugd boeken, maakt Chris ook politieke cartoons. Chris woont in Brighton met zijn vrouw en kinderen.

7 Lievelings wezens De favoriete figuren in "Voorbij het Diepe Woud" zijn voor Chris: de ´Spillepoot´ en voor Paul: de ´Gabberbeer´.

8 Paul & Chris

9 Andere delen In het Nederlands (De Klif-Kronieken)
1e deel: Ver voorbij het Diepe Woud 2e deel: De Stormenjager 3e deel: Dreiging over Sanctaphrax 4e deel: De vloek van de Schemergluiperd In het Engels (The EDGE Chronicles) 1e deel: Beyond the Deepwoods 2e deel: Stormchaser 3e deel: Midnight over Santaphrax 4e deel: The curse of te Gloamglozer 5e deel: The last of the skypirates 6e deel: Vox 7e deel: Freeglader

10 Website The EGDE cronicles

11 Dit was mijn boekbespreking...
Einde Dit was mijn boekbespreking... Zijn er nog vragen?????


Download ppt "Mijn boekbespreking gaat over: Ver voorbij het Diepe Woud."

Verwante presentaties


Ads door Google