De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tiemen Jort de Boer Groep 5

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tiemen Jort de Boer Groep 5"— Transcript van de presentatie:

1 Tiemen Jort de Boer Groep 5
Nim’s Eiland Tiemen Jort de Boer Groep 5

2 Kopjes Waarom ik het hierover houd Het boek De hoofdpersonen
Schrijfster Tekenaar Samenvatting Stukje voorlezen Vragen aan de klas Afsluiting

3 Waarom ik het hierover houd
Spannend boek (vind ik leuk) Veel grapjes in het boek Op zo’n eiland kan je de hele dag spelen en leren Wetenschappelijk

4 Het boek Oorspronkelijke titel Nim’s Island (Engels) 152 bladzijden
Schrijfster: Wendy Orr Tekenaar: Kerry Millard Vertaling: Kris Eikelenboom Uitgeverij: Lemmiscaat Rotterdam ISBN: Verfilmd in 2008!

5 De hoofdpersonen Nim, een meisje Jack, vader van Nim
Alex rover, tekenares van nim’s boek

6 Schrijfster Wendy Orr Geboren in Canada
Vaak verhuisd (vader bij luchtmacht), gewoond in Canada, Frankrijk en Verenigde Staten Opgegroeid met verhalen en boeken Schreef 1e verhaal als 9-jarige Studeerde dierverzorging en bezigheidstherapie Trouwde met Australische boer Twee kinderen, een jongen en een meisje Hobbies: lezen, tai chi en wandelen

7 Tekenares Kerry Miljard Geboren in Canada Woont in Australië
Striptekenaar sinds 1986 Twee prijzen voor ‘Best single gag cartoonist’ (Australische prijs) Schrijfster Clown Schilderes (bezige bij!)

8 Samenvatting Nim woont op een eiland midden in de oceaan met haar vader, Jack. Ze eet bananen zo van de boom. Ze klimt in hoge palmbomen en kan een vuurtje maken met een stuk glas. Op een dag gaat Jack die wetenschapper is, een paar dagen plankton bestuderen. Nim vindt het helemaal niet erg om een paar dagen alleen op hun eiland te blijven. Ze vist, ze houdt de groentetuin bij. Ze checkt haar vaders en maakt lol met haar. vriendjes: de leguaan Fred, de zeeleeuw Selkie en de schildpad Chica op het schildpaddenstrand Maar plotseling is haar vader telefonisch niet meer bereikbaar, er nadert een hevige storm en de tropo-toeristen ontdekken het eiland. Nim verjaagt de toeristen met haar dierenvrienden en met hulp van de vulkaan. Dan komen de schrijfster van de heldenverhalen waar Nim de trucen van heeft geleerd én haar vader terug op het eiland. En ze leefden nog lang en gelukkig!

9 Stukje voorlezen Vulkaan Hut van Nim Moestuin Schildpaddenstrand

10 Vragen aan de klas Wie is de schrijver van Nim’s Eiland?
Hoe heet de zeehond van Nim? Hoe heet de vader van Nim? Op welke leeftijd schreef de schrijfster haar eerste verhaal? Op het eiland is een strand. Hoe heet dat strand?

11 Vragen?

12 Einde ;-)


Download ppt "Tiemen Jort de Boer Groep 5"

Verwante presentaties


Ads door Google