De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tiemen Jort de Boer Groep 5.  Waarom ik het hierover houd  Het boek  De hoofdpersonen  Schrijfster  Tekenaar  Samenvatting  Stukje voorlezen 

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tiemen Jort de Boer Groep 5.  Waarom ik het hierover houd  Het boek  De hoofdpersonen  Schrijfster  Tekenaar  Samenvatting  Stukje voorlezen "— Transcript van de presentatie:

1 Tiemen Jort de Boer Groep 5

2  Waarom ik het hierover houd  Het boek  De hoofdpersonen  Schrijfster  Tekenaar  Samenvatting  Stukje voorlezen  Vragen aan de klas  Afsluiting

3  Spannend boek (vind ik leuk)  Veel grapjes in het boek  Op zo’n eiland kan je de hele dag spelen en leren  Wetenschappelijk

4  Oorspronkelijke titel Nim’s Island (Engels)  152 bladzijden  Schrijfster: Wendy Orr  Tekenaar: Kerry Millard  Vertaling: Kris Eikelenboom  Uitgeverij: Lemmiscaat Rotterdam  ISBN: 978 90 477 0072 2  Verfilmd in 2008!

5  Nim, een meisje  Jack, vader van Nim  Alex rover, tekenares van nim’s boek

6  Wendy Orr  Geboren in Canada  Vaak verhuisd (vader bij luchtmacht), gewoond in Canada, Frankrijk en Verenigde Staten  Opgegroeid met verhalen en boeken  Schreef 1 e verhaal als 9-jarige  Studeerde dierverzorging en bezigheidstherapie  Trouwde met Australische boer  Twee kinderen, een jongen en een meisje  Hobbies: lezen, tai chi en wandelen

7  Kerry Miljard  Geboren in Canada  Woont in Australië  Striptekenaar sinds 1986  Twee prijzen voor ‘Best single gag cartoonist’ (Australische prijs)  Schrijfster  Clown  Schilderes (bezige bij!)

8 Nim woont op een eiland midden in de oceaan met haar vader, Jack. Ze eet bananen zo van de boom. Ze klimt in hoge palmbomen en kan een vuurtje maken met een stuk glas. Op een dag gaat Jack die wetenschapper is, een paar dagen plankton bestuderen. Nim vindt het helemaal niet erg om een paar dagen alleen op hun eiland te blijven. Ze vist, ze houdt de groentetuin bij. Ze checkt haar vaders e-mail en maakt lol met haar. vriendjes: de leguaan Fred, de zeeleeuw Selkie en de schildpad Chica op het schildpaddenstrand Maar plotseling is haar vader telefonisch niet meer bereikbaar, er nadert een hevige storm en de tropo-toeristen ontdekken het eiland. Nim verjaagt de toeristen met haar dierenvrienden en met hulp van de vulkaan. Dan komen de schrijfster van de heldenverhalen waar Nim de trucen van heeft geleerd én haar vader terug op het eiland. En ze leefden nog lang en gelukkig!

9 Schildpaddenstrand Vulkaan Hut van Nim Moestuin

10  Wie is de schrijver van Nim’s Eiland?  Hoe heet de zeehond van Nim?  Hoe heet de vader van Nim?  Op welke leeftijd schreef de schrijfster haar eerste verhaal?  Op het eiland is een strand. Hoe heet dat strand?

11

12


Download ppt "Tiemen Jort de Boer Groep 5.  Waarom ik het hierover houd  Het boek  De hoofdpersonen  Schrijfster  Tekenaar  Samenvatting  Stukje voorlezen "

Verwante presentaties


Ads door Google