De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Sagrada Familia Antoni Gaudi.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Sagrada Familia Antoni Gaudi."— Transcript van de presentatie:

1 De Sagrada Familia Antoni Gaudi

2 De Sagrada Familia Antoni Gaudi

3 de bouw In 1881 is de opdracht aan Francisco de Paula del Villar gegeven.1883 is deze opdracht over gegeven aan Antoni Gaudi. De bouw is begonnen in 1882 en is nu nog steeds niet klaar.

4 Deel 2 de bouw Gaudi dacht dat het binnen 10 jaar al wel af zou zijn. Maar na een paar jaar zag hij dat dit onmogelijk was. De Sagrada Familia is gemaakt van steentjes die in mozaïekpatroon erop aangebracht zijn.

5 Barcelona in Spanje Hiernaast zie je een plaatje van de torens van de Sagrada Familia. In Barcelona, dat ligt in Spanje, staat de Sagrada Familia. Maar daar is Gaudi niet geboren.

6 Gaudi Gaudi is geboren in het Catalaanse plaatsje Reus. Zijn vader Francisco Gaudi I Serra was een niet bepaald rijke kopersmid. Reuma. Gaudi leed al vanaf zijn kindertijd aan reuma. Reuma is een spierziekte,waardoor je veel minder kan doen.

7 Geestelijke vereniging Sint Joseph
31 december in 1881:de geestelijke vereniging van Sint Joseph koopt het terrein waar de Sagrada Familia komt te staan. 1882:de eerste steen van de Sagrada Familia wordt gelegd.

8 wolkenkrabbers De Sagrada familia is een soort wolkenkrabber. Een wolkenkrabber is een hele grote toren of torens. In Barcelona staan geen wolkenkrabbers.

9 De dood Antoni Gaudi is overleden door een tram. Hij sprong voor een tram alleen waarom? dat weet niemand.

10 De torens Op 30 november 1925 is de linkse toren van de Sagrada Familia klaar. Maar enkele maanden daarna overleed Gaudi.

11 architect Gaudi was een erg beroemde architect. Gaudi maakte belangrijke architectuur(een ander woord daarvoor is ontwerpen)zijn vriend was ook een goede architect hij hete Joaquim Torres Garcia.

12 een soort kerk De Sagrada Familia is ook een soort kerk. Het heeft torens. En als het af is dan is het een heilige plaats.

13 De tijden 3 november in 1883: Gaudi neemt de leiding van de bouw over. Rond 1906: De definitieve versie van het algemeen ontwerp van de bouw is klaar, en iedereen stort zich op de bouw van het geboortegedeelte.

14 deel 2 de tijden In 1918 :de geboortefaçade is klaar.
In 1925:de klokkentoren is klaar. In 1978:de bouw van de passiefaçade wordt afgerond. In 2004:ongeveer 2,26 miljoen mensen hebben de kerk bezocht. In 2005:het door Gaudi gebouwde deel wordt tot werelderfgoed verklaard.

15 de ontwerpen van Gaudi Dit is een plaatje van de Casa Vicens.
De ontwerpen van Gaudi zijn bijna altijd met mozaïek gemaakt net zoals de Sagrada Familia. Bij dit ontwerp van de Casa Vicens is dat ook.

16 waarom Wij hebben dit onderwerp gekozen omdat we het een mooi gebouw vinden en er nog niks van wisten, dus wilden we er meer over te weten komen.

17 einde


Download ppt "De Sagrada Familia Antoni Gaudi."

Verwante presentaties


Ads door Google