De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een onderzoek naar antihomoseksueel geweld in Amsterdam.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een onderzoek naar antihomoseksueel geweld in Amsterdam."— Transcript van de presentatie:

1 Een onderzoek naar antihomoseksueel geweld in Amsterdam

2 Hoofdvraag Wat zijn de motieven van daders van antihomoseksueel geweld? Bijzondere aandacht voor ‘kantelmoment’. Andere onderzoeksvragen  Wat is de omvang van antihomoseksueel geweld in Amsterdam?  Welke patronen zijn er te ontdekken in het profiel van de verdachten?  Waar en wanneer vindt het geweld binnen Amsterdam voornamelijk plaats?

3  201 incidenten in Amsterdam in 2007

4  Etniciteit verdachten van 67 gevallen van fysiek geweld in Amsterdam in 2007

5 Voedingsbodem  Veel schijntolerantie.  Machogedrag, opvattingen en emoties over mannelijkheid en seksualiteit. Vier aspecten in het bijzonder:  (Anale) seks  Vrouwelijk gedrag  Zichtbaarheid  Angst versierd te worden Vooroordelen wijdverbreid: niet specifiek voor één groep. Van georganiseerd potenrammen is nauwelijks sprake.

6 De stap naar geweld  Als daders denken seksueel object van een homo te zijn (‘trigger’ in 40%).  Groepsdynamiek: machogedrag en groepsdruk.  Sociaal-economische factoren: marginale positie in de samenleving.

7 Marokkaanse oververtegenwoordiging  Het geweld is niet religieus geïnspireerd, religie speelt slechts op de achtergrond een rol.  Marokkaanse oververtegenwoordiging te verklaren door groepsgedrag van ‘hangjongeren’.

8 Conclusie  Antihomogeweld komt veel vaker voor dan gedacht, onderrapportage  Gevolg van opvattingen over mannelijkheid: ‘machogedrag’.  Angst om versierd te worden, groepsdynamiek en sociaal-economische omstandigheden werken als katalysator.  Breed probleem onder veel groepen in Amsterdam.


Download ppt "Een onderzoek naar antihomoseksueel geweld in Amsterdam."

Verwante presentaties


Ads door Google