De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Hanne en Kim.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Hanne en Kim."— Transcript van de presentatie:

1 Door Hanne en Kim

2 Inhoudstabel Inwoners ? De taal ? De vlag ? Het geld ? Klimaat ?
Eten en drinken ? Ligging Malta ? Cultuur / Godsdiensten ? Bezienswaardigheden(gebouwen, …) ? Belangrijke plaatsen ? Het landschap ? Belangrijke en handige woorden om te weten ? Weetjes ?

3 Inwoners taal Malta is het dichtstbevolkte land van de wereld en telt
ongeveer Inwoners. Hun officiële taal is Engels of Maltees.

4 De vlag van Malta De vlag van Malta heeft Rood met wit en een
kruis in de linker bovenhoek een kruis

5 Het geld Het klimaat De munteenheid in Malta is net zoals bij ons de euro . In de Winter is de minimum temperatuur gemiddelde 9°C. En de maximumtemperatuur is 15°C.

6 Eten en Drinken De Maltese keuken wordt beïnvloed door de productie in de seizoenen en de vangst van de vissers. Men eet vooral vis, vlees, kaas, groenten, rijst en pasta. De gerechten uit de Maltese keuken lijken veel op die uit de Siciliaanse keuken

7 Ligging van Malta

8 Godsdienst en Cultuur Het Maltees volk hun Godsdienst is Katholiek zijn. Zij hebben dus de zelfde Godsdienst als ons. De Mediterraanse cultuur is dominant in Malta, maar bijna 150 jaar van Britse overheersing heeft ook zijn sporen achtergelaten. Engels is een officiële taal, samen met het Maltees, en aa rdappelpuree met worst is overal te vinden.

9 Bezienswaardigheden De hoofdstad van Malta is een oude ridderstad. Dat kun je nog zien aan de oude vestingen rondom de stad, de oude kathedraal en het schitterende grootmeesterpaleis. Je kunt zelfs over de stadsmuren wandelen vanuit de tuinen van Barraca. Het uitzicht over de haven en de stad Sliema is geweldig! Als je musea wilt bezoeken kun je terecht in het Nationaal Archeologisch Museum en het Nationaal

10 Plaatsen in Malta Dit is Valletta vanuit de lucht getrokken. In de ongeveer twee kilometer lange stad zelf wonen ongeveer mensen.

11 Het landschap gelegen in de Middellandse Zee ten zuiden van Italie welke bestaat uit drie bewoonde eilanden Malta, Gozo, Domingo (van groot naar klein) en diverse kleine onbewoonde eilanden als Cominotto, Manoel IJsland, Milla en Fungus Rock.

12 Belangrijke en handige woorden om te weten.
Nederlands : Hallo Goedemorgen Goeden avond Welkom Maltees : Hello Bonġu Bonswa Merħba

13 Junior eurosong Malta What if we Dit word gezongen door Chiara.
Filmpje eurosong


Download ppt "Door Hanne en Kim."

Verwante presentaties


Ads door Google