De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Paulus en Israël Romeinen 9-11. ‘gelijk Hij ook in Hosea zegt’ Niet Mijn volk – Mijn volk (Ammi) Lo-Ruchama – Ruchama (ontfermd)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Paulus en Israël Romeinen 9-11. ‘gelijk Hij ook in Hosea zegt’ Niet Mijn volk – Mijn volk (Ammi) Lo-Ruchama – Ruchama (ontfermd)"— Transcript van de presentatie:

1 Paulus en Israël Romeinen 9-11

2 ‘gelijk Hij ook in Hosea zegt’ Niet Mijn volk – Mijn volk (Ammi) Lo-Ruchama – Ruchama (ontfermd)

3 Wat is het oude verbond? Exodus 20:2-4; 34:12

4 Hosea Hosea: redder Diblaïm: dubbele vijg Gomer: (vol)eindigd Jizreëel: God zaait/verstrooit Lo-Ruchama: niet ontfermd Lo-ammi: niet Mijn volk Ammi: Mijn volk Ruchama: ontfermd

5 Waarom haalt Paulus deze teksten uit Hosea aan?

6 Stonden de Joden die Paulus gevolgd waren, nog onder de wet? Zo ja/nee – waarom?

7 Kan iemand nog onder de wet staan? Waarom?

8 ‘…niet alleen uit de Joden, maar ook uit de heidenen….’ ??? Romeinen 9:25

9 ‘…jullie zijn Mijn volk niet… ….daar zullen zij geroepen worden: zonen van de levende God…’ vers 26 Geldt dit ook voor het lichaam van Christus?

10 Teksten uit Jesaja 10:22,23 en 1:9 beide over de rest van Israël

11 Het getal van de zonen van Israël als de zand van de zee  een rest zal gered worden! Wat heeft dit met de heidenen te maken?

12 ‘Indien de Heer sebaot (Jahweh van de heerscharen) ons geen zaad overgelaten had, als Sodom zouden wij geworden zijn en aan Gomorra zouden wij gelijk gemaakt zijn’ Jesaja 1:9


Download ppt "Paulus en Israël Romeinen 9-11. ‘gelijk Hij ook in Hosea zegt’ Niet Mijn volk – Mijn volk (Ammi) Lo-Ruchama – Ruchama (ontfermd)"

Verwante presentaties


Ads door Google