De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Vlieger en MOS Wat is dat?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Vlieger en MOS Wat is dat?."— Transcript van de presentatie:

1 De Vlieger en MOS Wat is dat?

2 MOS = Milieuzorg op school
Wij, de leerkrachten en leerlingen van GBS de Vlieger, willen milieubewuster worden en milieuvriendelijker.

3 Logo 1 is reeds behaald We zijn al goed bezig: We sorteren ons afval.
We gebruiken allemaal een brooddoos De meeste kinderen komen met de fiets. We doen de lichten uit waar en wanneer mogelijk. Maar het kan en moet nog veel beter!

4 Op naar logo 2 We willen : 1. onze afvalberg verkleinen,
2. ons energieverbruik verminderen, 3. ons waterverbruik tot het minimum beperken. 4. onze papierberg halveren. 5. nog meer stilstaan bij verkeer 6. dromen van een beetje meer groen op onze speelplaats Maar hoe pakken we dat aan?

5 Onze afvalberg verkleinen
Met Miertje papiertje, het bussiemonster, Miep Muis en Sissi Slang leren leren we correct sorteren. Van de kleuters tot in het zesde leerjaar. En ja, ook de leerkrachten sorteren mee! Dit jaar moeten de speelplaatsen nog netter. De afvaldiertjes controleren streng! PMD restafval GFT papier

6 Ons energieverbruik verminderen
Elke dag trekken onze energiemeesters er op uit om te kijken of de lichten uit zijn, de computers uit, ramen dicht, deuren dicht… Niet in orde? Rode duim. In orde? Groene duim! Maar we willen nog wat verder gaan. De temperatuur mag niet boven 21° C in de klassen! Extra werk voor de energiemeesters…

7 Waterverbruik verminderen
Kleine boodschap, kleine knop Grote boodschap, grote knop. Handen wassen? Ook met koud water lukt het wel. Verfborstels uitwassen. Dat kan ook in een emmer water. De kranen laten we nooit openstaan. Ze mag zelfs niet druppen.

8 Onze papierberg halveren
We proberen zoveel mogelijk rectoverso te kopiëren. We gooien papier niet weg, maar gebruiken het als kladpapier. We houden restjes papier bij voor de knutselles. En wat denken jullie van een digitale nieuwsbrief? We starten ook weldra met een vernieuwde website. Alles wat je moet weten van onze school, van je klas vind je daar terug.

9 Verkeer Sam de Verkeerslang komt ook dit jaar weer langs.
We deden mee aan de strapdag. We hebben onze boekentashoesjes. We worden gezien! We maken veel uitstapjes met de fiets. Kortom we zijn goed bezig. Maar … Volhouden is de boodschap.

10 Groen op de speelplaats?
We hebben een prachtige speelplaats. Maar… Ze mag, nee, moet wat groener. Ideeën? Altijd welkom.


Download ppt "De Vlieger en MOS Wat is dat?."

Verwante presentaties


Ads door Google