De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vraag 28 Verzamel eerst de gegevens: P = 80 W t = 8,5 minuut = 8,5 x 60 = 470 seconden m = 200 gram water c = 4,2 J/g.°C ∆T = 37 – 7 = 30 °C Maak eventueel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vraag 28 Verzamel eerst de gegevens: P = 80 W t = 8,5 minuut = 8,5 x 60 = 470 seconden m = 200 gram water c = 4,2 J/g.°C ∆T = 37 – 7 = 30 °C Maak eventueel."— Transcript van de presentatie:

1 Vraag 28 Verzamel eerst de gegevens: P = 80 W t = 8,5 minuut = 8,5 x 60 = 470 seconden m = 200 gram water c = 4,2 J/g.°C ∆T = 37 – 7 = 30 °C Maak eventueel een energiestroomdiagram. Bedenk wat de nuttige energie is en de opgenomen energie Verzamel de formules die je nodig hebt.

2 Vraag 28 Verzamel eerst de gegevens: P = 80 W t = 8,5 minuut = 8,5 x 60 = 510 seconden m = 200 gram water c = 4,2 J/g.°C ∆T = 37 – 7 = 30 °C De nuttige energie is de warmte De opgenomen energie is elektrische energie. E op = P x t = 80 W x 510 sec. = J E nut = Q = c x m x ∆ T = 4,2 x 200 x 30 = J n = E nut / E op x 100% = / x 100% = 62%

3 Vraag 17 Verzamel eerst alle gegevens: V = 1,7 liter water C = 4,2 J/g.°C ∆ T = 100 – 20 = 80 °C Dichtheid is 1 kg/liter P = 2200W De opgenomen energie is elektrische energie. Gebruik de formule E = P x t De nuttige energie is warmte. Q = c x m x ∆ T = 4,2 x 1700 x 80 °C = J Dus er moet J elektrische energie worden geleverd. t = E / P = J / 2200 W = 260 seconden

4 Vraag 16 Bedenk met welke formule je het vermogen kan bereken. Verzamel de gegevens. 600 rondjes = 1 kWh 1 rondje = 1/600 kWh 3 rondjes = 3 /600 kWh Dus E = 0,005 kWh t = 2 minuten = 2 / 60 = 0,0333 h P = E / t = 0,005 kWh / 0,033 h = 0,152 kW

5


Download ppt "Vraag 28 Verzamel eerst de gegevens: P = 80 W t = 8,5 minuut = 8,5 x 60 = 470 seconden m = 200 gram water c = 4,2 J/g.°C ∆T = 37 – 7 = 30 °C Maak eventueel."

Verwante presentaties


Ads door Google