De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Rick, Ted, Marnick en Lars.. De kunstenaar van de Huissense zwaan is Kees Berends. Hij is door de kroanige zwoan geschonken aan Huissen Stad. De.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Rick, Ted, Marnick en Lars.. De kunstenaar van de Huissense zwaan is Kees Berends. Hij is door de kroanige zwoan geschonken aan Huissen Stad. De."— Transcript van de presentatie:

1 Door Rick, Ted, Marnick en Lars.

2 De kunstenaar van de Huissense zwaan is Kees Berends. Hij is door de kroanige zwoan geschonken aan Huissen Stad. De Zwaan is het wapen van huissen.

3 Het wapen van Huissen is de zwaan. Het is het wapen van de familie van Kleef. De Huissense vlag heeft twee kleuren: rood en wit.

4 10 juni 1411 werd het wapen van Huissen een zwaan. Adolf van Kleef II had het toen ingediend. Het was eerst van de familie van Kleef. De hertog van Kleef wilde dat het wapen van Kleef ook van Huissen werd.

5 Adolf van Kleef de II die in 1394 zijn vader opvolgde, was in zijn lange baan een goede vorst.

6 De onverwachte maar buiten gewoon grote overwinning op een Gelders leger bij Kleverham in 1397was goed voor de Huissense stad.

7


Download ppt "Door Rick, Ted, Marnick en Lars.. De kunstenaar van de Huissense zwaan is Kees Berends. Hij is door de kroanige zwoan geschonken aan Huissen Stad. De."

Verwante presentaties


Ads door Google