De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe is dat ... ouder worden ? Vertaald uit het Frans

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe is dat ... ouder worden ? Vertaald uit het Frans"— Transcript van de presentatie:

1 Hoe is dat ... ouder worden ? Vertaald uit het Frans
Freddy Storm – 01/2010

2 Welnu … Ik heb me er voor het eerst in mijn leven rekenschap van gegeven dat ik de persoon ben die ik altijd heb willen zijn.

3 O ! Ik heb het niet over mijn lichaam !
Sommige dagen ben ik wanhopig als ik mezelf in de spiegel bekijk ! Nu, echte schoonheid zit in elk geval niet aan de buitenkant.

4 De rimpels, de zakken onder mijn ogen, mijn buikje dat elk jaar lijkt toe te nemen !
Maar ik herpak me snel. Geen sprake van dat ik voor de spiegel sta te wenen.

5 Een zoete tuin met kleuren van hoop.

6 De dagen zijn nog warm en prachtig.

7 Ik heb nu fantastische vrienden, een rustig en gelukkig leven, wondermooie herinneringen Ik zou ze nooit willen ruilen voor slechts enkele grijze haren of een platte buik … Hoe ouder ik word, hoe meer ik mijn eigen beste vriendin word. En wat leuk is … die vriendin spreekt me bijna nooit tegen.

8 Ik ben verrukt.

9 Dromen op zoete momenten.

10 Ik maak me geen zorgen meer omdat ik een koekje te veel heb gegeten, omdat ik mijn bed niet heb opgemaakt of omdat ik een onnodig ding heb gekocht dat ik waarschijnlijk nooit zal gebruiken. Ik sta mezelf toe bij gelegenheid wat te veel te eten en te doen wat me bevalt wanneer ik er zin in heb.

11 Ik heb te veel dierbare vrienden gekend die vertrokken zijn voordat ze hadden genoten van de grote vrijheid die de leeftijd met zich brengt. Wie heeft er wat mee te maken als ik tot 4 uur in de morgen lees of op mijn computer speel om dan tot de middag te slapen ?

12 Een kleine verwenning.

13 en de koelte langs deze weg.
Proeven van de schaduw en de koelte langs deze weg.

14 Ja ... ik dans in mijn huis op m’n eentje op mijn favoriete muziek, mij de goede momenten voor de geest halend. Ja ... ik ga in de stad wandelen en benader de jongeren die me met een beetje sarcasme aanstaren. Maar… ook zij zullen ooit ouder worden …

15 Het is waar dat ik soms verstrooid ben.
Ik heb de neiging om te vergeten … vooral de slechte herinneringen … en enkel aan de beste te denken.

16 Een lichtroze extase.

17 Want er zijn minder mooie herinneringen.
In de loop der jaren heb ik meermaals een gebroken hart gehad. Maar … hoe geen gebroken hart hebben wanneer je een dierbaar iemand verliest of wanneer een van de jouwen lijdt ?

18

19 Maar pijn hebben heeft me de kracht geschonken om medelijdender en menselijker te zijn voor anderen.
Ik voel me erg bevoordeeld tot nu te hebben geleefd en grijzende haren te hebben, ook al tekenen mijn glimlachen of mijn smart telkens weer nieuwe groeven op mijn gezicht.

20 Margrieten in een juwelenkistje van de natuur.

21

22 Er zijn zoveel mensen die nooit hebben gelachen in hun leven … en die gestorven zijn vooraleer gelukkig en oud te zijn geweest !

23 Ik ben verrukt.

24 Nu heb ik het privilege om JA te kunnen zeggen !
En dat om NEE te kunnen zeggen ! Met het ouder worden wordt positief zijn gemakkelijk. Het volstaat dat je dat vurig wil en het in praktijk brengt.

25 Een beetje koelte.

26 ‘s Morgens bij het opstaan zeg ik tegen mezelf: vandaag ga ik een mooie dag doorbrengen omdat ik dat wil. Elke avond dank ik de hemel voor de goede momenten die ik tijdens de dag heb gekend.

27 De bomen ruisen zachtjes.

28 Ik hou me niet meer bezig met wat anderen over mij denken.
Ik heb vooral aan niemand iets te bewijzen. Ik heb zelfs geleerd dat het slechte bij gelegenheid goed kan zijn als het niemand pijn doet.

29 Of ook nog met iets of iemand te verwachten.
Ik zal niet eeuwig blijven leven, maar omdat ik er nog ben zal ik zeker mijn tijd niet verliezen met klagen en grienen, of met mij zorgen te maken over iets dat ik niet kan veranderen of dat nooit zal komen … Of ook nog met iets of iemand te verwachten. Volgens mij is dit de beste manier om ontgoocheld te worden !

30 De ouderdom is als een tuin … je oogst wat je hebt gezaaid.
Ze is ook als een bankrekening: je haalt wat je hebt verzameld. Dus, mijn raad aan jou is: veel geluk op jouw rekening storten voordat je oud wordt.

31 Stop hier … Ver van het lawaai.

32 Om gelukkig te zijn volstaan vijf regels:
1. Verlos jouw hart van de haat. 2. Verlos jouw hoofd van de zorgen. 3. Leef eenvoudig. 4. Wees gul. 5. Geef meer en verwacht minder van het leven.

33 De openheid heeft mijn ontboezemingen opgevangen.

34 Een aandachtig oor dat luistert naar wat je nog te zeggen hebt …
Ik denk dat ouder worden een geschenk is als men de gezondheid bezit om het te waarderen en een gezel om het te delen. Een aandachtig oor dat luistert naar wat je nog te zeggen hebt … We hebben allemaal nog heel wat dingen te zeggen voordat we sterven …

35 Arlette Paradis Schilderes

36 Bovendien … ouder wordend heeft men de tijd.
En men neemt zich de tijd … DAT IS ZEER BELANGRIJK.

37 Bron: Diaporamapps.com Bezoek ook eens de site: Voyagepps.com


Download ppt "Hoe is dat ... ouder worden ? Vertaald uit het Frans"

Verwante presentaties


Ads door Google