De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sven Pletincx. Charles Darwin en de evolutietheorie  Inleiding  Wie was Charles?  De reis van de Beagle  Evolutietheorie: waarnemingen  Evolutietheorie:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sven Pletincx. Charles Darwin en de evolutietheorie  Inleiding  Wie was Charles?  De reis van de Beagle  Evolutietheorie: waarnemingen  Evolutietheorie:"— Transcript van de presentatie:

1 Sven Pletincx

2 Charles Darwin en de evolutietheorie  Inleiding  Wie was Charles?  De reis van de Beagle  Evolutietheorie: waarnemingen  Evolutietheorie: uitgangspunten  Evolutietheorie: conclusies  Evolutietheorie: samenvatting + voorbeeld  Intelligent design  Intelligent design: concepten  Darwin en de huidige stand van zaken

3 Wie was Charles?

4 Robert Waring Darwin Susannah Wedgwood

5 Wie was Charles? Isaac Newton Beagle

6 De reis van de Beagle

7

8 Robert Fitzroy

9 De reis van de Beagle

10 Evolutietheorie: waarnemingen

11

12 Evolutietheorie: uitgangspunten  Alle individuen binnen 1 soort vertonen toevallige variaties in alle kenmerken en eigenschappen.  Alle organismen produceren meer voortplantingscellen dan er ooit volwassen nakomelingen zullen ontstaan.  Het aantal individuen binnen een soort blijft min of meer constant. (The average number of a species)  Derhalve moet er in de strijd om het bestaan een hoge sterfte optreden. (Struggle for existence)

13 Evolutietheorie: conclusies  Sommige variaties zullen in de strijd om het bestaan een grotere overlevingskans hebben dan andere (Survival of the fittest), en de ouders van de volgende generatie zullen op natuurlijke wijze geselecteerd worden uit de individuen welke het meest doeltreffend zijn aangepast aan hun milieu (Natural selection)  De erfelijkheid draagt er zorg voor dat de nakomelingen op hun ouders lijken.  Hierdoor zal de verkregen verbeterde aanpassing behouden blijven.

14 Evolutietheorie: conclusies Het boek waarin Charles Darwin zijn evolutietheorie aan de wereld verkondigde.

15 Intelligent design

16 Onherleidbare complexiteit Een systeem dat bestaat uit goed passende samenwerkende onderdelen die elk bijdragen aan de basisfunctionaliteit en waarin het weghalen van één van de onderdelen tot gevolg heeft dat het systeem niet meer functioneert.

17 Specifieke complexiteit Een veronderstelling is dat als iets zowel complex als specifiek (betekenisvol) is, het dan aannemelijk is dat het is ontworpen. DNA

18 Een voorbeeld van intelligent design

19

20

21


Download ppt "Sven Pletincx. Charles Darwin en de evolutietheorie  Inleiding  Wie was Charles?  De reis van de Beagle  Evolutietheorie: waarnemingen  Evolutietheorie:"

Verwante presentaties


Ads door Google