De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lysomucil dient om taai slijm in de luchtwegen dunner te maken, en zo gemakkelijker op te hoesten. Het wordt gebruikt bij aandoeningen van de luchtwegen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lysomucil dient om taai slijm in de luchtwegen dunner te maken, en zo gemakkelijker op te hoesten. Het wordt gebruikt bij aandoeningen van de luchtwegen."— Transcript van de presentatie:

1 Lysomucil dient om taai slijm in de luchtwegen dunner te maken, en zo gemakkelijker op te hoesten. Het wordt gebruikt bij aandoeningen van de luchtwegen zoals bronchitis en emfyseem. De grijze doosjes bestaan uit 30 zakjes met granulaat erin.

2 Dit is het hoofdbestanddeel van Lysomucil. In elk zakje zit er 200 mg op de 3 gram granulaat. Functies van acetylcysteine: 1. Mucolyticum: voor het slijm minder visceus te maken 2. antidotum: voor paracetamol intoxicatie

3 Cysteine is een aminozuur met een sulfaatgroep erop gebonden en wordt gevormd door een extra koolstof op cystine te binden. Hierop wordt nog een acetylgroep gebonden.

4 Volwassenen en kinderen ouder dan 7 jaar: 400 tot 600 mg per dag Kinderen tussen 2 en 7 jaar: 120 tot 400 mg per dag Kinderen tussen 0 en 2 jaar: 70 tot 360 mg per dag

5 Omzichtigheid geboden bij: * astmapatiënten * patiënten met hartzwakten * diabetici * kinderen met fenylketonurie * ulcuslijders * in combinatie met antibiotica

6 De vereiste hoeveelheid in een half glas water of een andere niet-alcoholische drank oplossen. Lysomucil wordt het best na de maaltijd ingenomen.


Download ppt "Lysomucil dient om taai slijm in de luchtwegen dunner te maken, en zo gemakkelijker op te hoesten. Het wordt gebruikt bij aandoeningen van de luchtwegen."

Verwante presentaties


Ads door Google