De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inhoud Inleiding De geschiedenis De organisatie De kleding en schaatsen Het weer Bijzondere verhalen over de tocht Slot Vragen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inhoud Inleiding De geschiedenis De organisatie De kleding en schaatsen Het weer Bijzondere verhalen over de tocht Slot Vragen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Inhoud Inleiding De geschiedenis De organisatie De kleding en schaatsen Het weer Bijzondere verhalen over de tocht Slot Vragen

3 De Inleiding Waarom dit onderwerp? Mijn vader heeft mee gedaan aan de Elfstedentocht. Het is een hele bijzondere tocht.

4 De geschiedenis Wanneer is de Elfstedentocht ontstaan? Gedicht uit 1749: De knaap was lang berucht, Voor het baasje, dat gelijk een vogel door de lucht Kon vliegen over het ijs. ’t Pier de ellef Steden Van Friesland, op een dag, heeft in het rond gereden, En nog zijn maal met vrede at in den Oliekoek Te Bolsward in den stal, bij Vettje van den Hoek 2 januari 1909 Langs welke elf steden gaat de tocht? 200 kilometer

5 De organisatie De Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden 22 rayons Toertocht Wedstrijd

6 De kleding en schaatsen Voorbereid zijn tegen de kou! Schaatsen Tips

7 Het weer Ideale weer 1963 1909 en 1986

8 Bijzondere verhalen over de tocht De Elfstedentocht tijdens de tweede wereldoorlog De jongste deelnemer Een idioot op schaatsen?

9 slot Leuk om te doen. Leukste vond ik.. Wie zou er mee willen doen? Ik zou zelf….

10 Vragen? Nog vragen?


Download ppt "Inhoud Inleiding De geschiedenis De organisatie De kleding en schaatsen Het weer Bijzondere verhalen over de tocht Slot Vragen."

Verwante presentaties


Ads door Google