De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bio-industrie Klik door naar volgende scherm Lees met elkaar het verhaal over de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bio-industrie Klik door naar volgende scherm Lees met elkaar het verhaal over de."— Transcript van de presentatie:

1 Bio-industrie Klik door naar volgende scherm Lees met elkaar het verhaal over de

2 Enkele dagen later kreeg de predikant drie boze brieven thuis gestuurd van de boeren. De boodschap van de brieven was duidelijk: als u met één vinger wijst naar ons, wijzen er drie vingers naar uzelf. Als consumenten zoals u twee cent meer zouden betalen voor een ei of vijftig eurocent voor een kilo vlees, kunnen wij de dieren een beter bestaan geven. In een dorpsgemeente waar veel boeren wonen, preekte de dominee op een zondag over omgaan met de schepping. In zijn preek uitte hij felle kritiek op de bio-industrie: vetgemeste kalveren in te kleine hokken, kippen in legbatterijen en ganzen die met een buisje in hun slokdarm volgepropt worden met voer om een maar zo groot mogelijke lever te creëren. De predikant vond deze praktijken zonden tegen God. Klik door naar volgende scherm

3 Wie heeft gelijk, de dominee of de boeren? Waarom? Let op: dit is het laatste scherm ZOU jij meer geld voor vlees en eieren willen betalen om zo de dieren een beter leven te geven? Licht je antwoord toe.


Download ppt "Bio-industrie Klik door naar volgende scherm Lees met elkaar het verhaal over de."

Verwante presentaties


Ads door Google