De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tekenopdracht Pointillisme Strand. Tekenopdracht  Het is mooi weer buiten, dus…. Wij gaan een strand maken, Je kan een strand maken met mensen, een leeg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tekenopdracht Pointillisme Strand. Tekenopdracht  Het is mooi weer buiten, dus…. Wij gaan een strand maken, Je kan een strand maken met mensen, een leeg."— Transcript van de presentatie:

1 Tekenopdracht Pointillisme Strand

2 Tekenopdracht  Het is mooi weer buiten, dus…. Wij gaan een strand maken, Je kan een strand maken met mensen, een leeg strand met alleen een parasol of een palmboom, misschien een ondergaande zon…

3 Pointillisme  Het Pointillisme ontstond in Frankrijk.  Dit duurde van 1880 tot 1900.  De naam pointillisme : het schilderij wordt beschilderd met kleine stippen. Een bekende schilder: Van Gogh

4 Pointillisme  Het schilderij ziet er van een afstandje uit als een gewoon schilderij. Maar als je goed kijkt, zie je dat het bestaat uit allemaal puntjes. Samen vormen ze een beeld  Schilders ontdekten dat wanneer je puntjes van verschillende kleuren door elkaar heen zet, deze puntjes door het oog worden gemengd.  Het Franse woord voor punt is point.

5

6

7

8 Een paar voorbeelden in een filmpje  http://www.youtube.com/watch?v=R50smf6xVNs http://www.youtube.com/watch?v=R50smf6xVNs

9 Werkwijze  Nodig: verf en wattenstaafjes  Eerst even voor jezelf oefenen  Dan de tekening maken  Je kan ervoor kiezen om eerst de lijnen met potlood te tekenen en dan te gaan beginnen met de stippen of streepjes  Of je kan meteen beginnen met de stippen streepjes  Tip: de zee kan je bijvoorbeeld maken met de volgende kleuren: donkerblauw, lichtblauw, zwart, (klein beetje lichtgroen)

10

11


Download ppt "Tekenopdracht Pointillisme Strand. Tekenopdracht  Het is mooi weer buiten, dus…. Wij gaan een strand maken, Je kan een strand maken met mensen, een leeg."

Verwante presentaties


Ads door Google