De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Godsdienst. Vergeving Is vergeven makkelijk? Geef eens argumenten waarom wel of waarom niet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Godsdienst. Vergeving Is vergeven makkelijk? Geef eens argumenten waarom wel of waarom niet."— Transcript van de presentatie:

1 Godsdienst

2 Vergeving

3 Is vergeven makkelijk? Geef eens argumenten waarom wel of waarom niet

4 Jezus verschijnt meerdere malen Tussen Pasen en Hemelsvaart zit 40 dagen. In die tijd laat Jezus zich regelmatig zien. Bijvoorbeeld aan: De vrouwen Maria, en Maria Zijn discipelen De Emmaüsgangers

5 De discipelen gaan op reis Na de verschijning van Jezus zijn de discipelen van Jeruzalem naar Tiberias gegaan.

6 Tiberias … of ook wel het meer van Galilea

7 Kijk, daar zitten zeven mannen bij elkaar aan de zee van Tibérias! Johannes 21:1-19

8 Simon Petrus zegt dat hij gaat vissen, de anderen volgen. Hoewel ’s nachts de vangst veel beter is dan overdag, vangen de discipelen de hele nacht niets

9 Jezus verschijnt ‘Hebben jullie niks gevangen?’ De man aan de oever van het meer zegt, dat de discipelen het net aan de rechterkant van het schip moeten uitgooien. Hij geeft daarbij een rijke belofte: ‘en je zult vinden’.

10 Petrus gelooft Hij stapt meteen van boord en zwemt naar Jezus toe

11 Petrus wist dat hij een grote fout had gemaakt, toch ging hij naar Jezus. Hoe zou Petrus zich voelen denk je? -------------------------------------------------------------- Zijn er dingen waar jij heel veel spijt van hebt? Heb je dat tegen iemand gezegd? Hoe ga jij ermee om als iemand jou vraag om iets te vergeven?

12 Jezus wil vergeven (zelfs meer dan dat!) Na de maaltijd spreekt Jezus Petrus aan. De man die Jezus 3 keer heeft verloochend.

13 Tijdens het avond eten vraagt Jezus aan Petrus: Petrus, heb je mij lief? ‘Ja Heere, U weet dat ik U liefheb!’ Weid mijn lammeren!

14 Jezus vraagt voor de 2 e keer aan Petrus: Petrus, heb je mij lief? ‘Ja Heere, U weet dat ik U liefheb!’ Hoed mijn schapen!

15 Jezus vraagt voor de 3 e keer aan Petrus: Petrus, heb je mij lief? ‘Heere, U weet alle dingen, U weet toch, dat ik U liefheb!’ Weid mijn lammeren!

16 Petrus vertrouwt op Jezus De Heere Jezus voorzegt, dat Petrus geen makkelijk leven tegemoet gaat. Petrus zal de marteldood sterven. Het leven met de Heere is niet altijd een makkelijk leven, maar wel een rijk leven! ‘Volg mij’, zegt de Heere.

17 Petrus Petrus betekent ook wel rots. Petrus wordt de eerste bisschop van de kerk van Rome.

18 Jezus zegt: "Jij bent Petrus, de rots waarop ik mijn kerk zal bouwen, en de poorten van het dodenrijk zullen haar niet kunnen overweldigen. Ik zal je de sleutels van het koninkrijk van de hemelgeven, en al wat je op aarde bindend verklaart zal ook in de hemel bindend zijn, en al wat je op aarde ontbindt zal ook in de hemel ontbonden zijn." Mattheus 16:18-19

19 De dood van Petrus De christelijke overlevering vertelt hoe Petrus is gestorven. Hij is gekruisigd in Rome. Op eigen verzoek ondersteboven, want hij was het niet waard op net zoals de Heiland rechtop gekruisigd te worden.

20 Petrus is de eerste Paus Hij geldt voor katholieken als de eerste paus

21 Paus De paus draagt de titel Plaatsbekleder van Jezus Christus op Aarde, de opvolger van sint Petrus, de bisschop van Rome, het hoofd van de Rooms-katholieke Kerk en is het staatshoofd van Vaticaanstad, het kleinste land ter wereld.

22 Vaticaanstad Rome

23 De paus van nu Paus Benedictus XVI

24 Urbi et orbi In ruim 60 talen wenste de paus de mensen een gezegende Pasen toe. http://nos.nl/video/148448-paastoespraak-van-paus.html

25 Wat doet de Paus? De paus is in de eerste plaats de 'opperherder' van de Katholieke Kerk en heeft als zodanig een samenbindende, bijsturende en leidende functie over zijn 'kudde'.

26 Paus Johannes Paulus 2 e wordt zalig verklaard In het nieuws


Download ppt "Godsdienst. Vergeving Is vergeven makkelijk? Geef eens argumenten waarom wel of waarom niet."

Verwante presentaties


Ads door Google