De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Paardensport. Ik ben Shana De Ben woon te Kruibeke. Geboren op 07-07-1989 te Wilrijk. Geen broers of zussen. Mijn hobby is paardensport, op nationale.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Paardensport. Ik ben Shana De Ben woon te Kruibeke. Geboren op 07-07-1989 te Wilrijk. Geen broers of zussen. Mijn hobby is paardensport, op nationale."— Transcript van de presentatie:

1 Paardensport

2 Ik ben Shana De Ben woon te Kruibeke. Geboren op 07-07-1989 te Wilrijk. Geen broers of zussen. Mijn hobby is paardensport, op nationale basis.

3 De verschillende takken: Jumping Dressuur Endurance Eventing Voltige Western Wedrennen Drafsport Polosport

4 Uitrusting voor het paard.

5 Het zadel Soorten zadels: Een dressuurzadel: heeft langere singelstoten, een diepere zit en een hogere boom Een springzadel: heeft geen zichtbare singelstoten, een heel nauwe zit. Een singel: bestaat voor elk type zadel.

6 Het hoofdstel Verschillende soorten hoofdstellen: Het gewone klassieke hoofdstel: 2 neusriemen, keelriem, bit, bakstukken, teugels, frontriem. Stang en trens: 2 bitten, 4 teugels. Mexicaans hoofdstel: gekruiste neusriem

7 Onderlegger etc. Onderleggers of sjabrakken Kuisbakken met het nodige materiaal.

8 Uitrusting voor de ruiter.

9 Rijbroek Hoog of laag Kleur Met leder of zonder Enorm veel verschillende merken

10 Sporen Stompe sporen Lange sporen Hamersporen Wielsporen Spoorbeschermers

11 Rijlaarzen Op maat gemaakt Verschillende soorten Leder of plastic Rijlaarzen zijn bedoeld om het been van de ruiter te beschermen en een goed contact met het paard te hebben voor het berijden

12 Toque Moet goedgekeurd zijn. Verschillende kleuren en modellen. Bescherming van het hoofd bij ernstige of minder ernstige vallen.

13 Zweep Springzweep: aansporen van het paard. Klein, krachtig en ligt in de handig in de hand. Dressuurzweep: bijtikken van de achterhand. Lang en zwaarder, gripvoller handvat.

14 Handschoenen Verkrijgbaar in leder of synthetische stof met rubber. Noodzakelijk voor het voorkomen van open wonden op de handen.

15 Ik dank u voor uw aandacht.


Download ppt "Paardensport. Ik ben Shana De Ben woon te Kruibeke. Geboren op 07-07-1989 te Wilrijk. Geen broers of zussen. Mijn hobby is paardensport, op nationale."

Verwante presentaties


Ads door Google