De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Inleiding. Waarom inleiding? Warm worden. – Verkleinen van de kans op blessures. – Spieren doorbloeden. Introductie op de les.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Inleiding. Waarom inleiding? Warm worden. – Verkleinen van de kans op blessures. – Spieren doorbloeden. Introductie op de les."— Transcript van de presentatie:

1 De Inleiding

2 Waarom inleiding? Warm worden. – Verkleinen van de kans op blessures. – Spieren doorbloeden. Introductie op de les.

3 Voorwaarden van een inleiding?? Van lichte inspanning tot zwaarder. Het heeft vaak met de kern te maken.

4 2 soorten om inleidingen ook wel warming up geheten. Specifieke warming- up. Algemene warming- up.

5 Inleiding op: Basketbal? Volleybal? Voetbal? Turnen? Atletiek? Bewegen op muziek? Een algemene inleiding??

6 Opdracht voor volgende week Maak een algemene warming- up voor de helft van de klas. In je opdracht geef je aan voor wie het is: – Je kunt bedenken dat het voor een groep 3 is. (zakdoekje leggen in een intensieve vorm). – Het mag voor een brugklas zijn. – Het mag voor een 5 havo zijn. De groep die de inleiding ondergaat gedraagt zich ook naar die groep die zij zijn. (groep 3 is voor sommige best makkelijk te spelen). Als we 1 zaal hebben observeert de 1 e helft en de andere voert uit. Als we 2 zalen hebben geef je beide tegelijk de warming up. Iedereen kan aan bod komen, ik kies er 2 of 4 uit die hem gaan geven. Hoe slechter hij ingeleverd wordt hoe sneller ik hem kies! Geen opdracht is de les inhalen! Waar let ik op? – Worden ze er warm van. – Hoe geef jij les? Kijk je de groep aan. Wacht je tot het stil is??

7 Goed/ niet goed Geen tikspelen als inleiding!! Wel: Spel met opdrachten, raak deze kleur aan, raak deze stof aan of raak een bepaald toestel aan. (de kinderen zijn cognitief bezig). Wel: Treintjesloop Wel: Een fantasy inleiding in combinatie met een verhaal.

8 Voorbeeld. In zaal 1. Jullie zijn brugklassers les 1.


Download ppt "De Inleiding. Waarom inleiding? Warm worden. – Verkleinen van de kans op blessures. – Spieren doorbloeden. Introductie op de les."

Verwante presentaties


Ads door Google