De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Iets over Henk: ‘Wat ik heb meegemaakt is met geen pen te beschrijven. Ik ben geen held. Wat ik gedaan heb is niet belangrijk.‘ De onderscheidingen die.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Iets over Henk: ‘Wat ik heb meegemaakt is met geen pen te beschrijven. Ik ben geen held. Wat ik gedaan heb is niet belangrijk.‘ De onderscheidingen die."— Transcript van de presentatie:

1

2 Iets over Henk: ‘Wat ik heb meegemaakt is met geen pen te beschrijven. Ik ben geen held. Wat ik gedaan heb is niet belangrijk.‘ De onderscheidingen die in een lijst hangen lijken iets anders te zeggen, maar over de telefoon vertelde hij al over al die jongens die in de oorlog zijn gevallen. ‘Waarover zou ik dan moeten spreken.‘ Hij diende bij de Coastal Command van de RAF, de Royal Air Force en vloog in de B-25 Mitchell, een middelzware bommenwerper, om Engeland te beschermen tegen Duitse onderzeeërs. 88

3 De prins opende de eerste sociëteit die Henk Ruyper opzette en kwam ook een tweede keer toen de sociëteit door nood gedwongen verhuisde naar Schiphol. Via (sponsor)contacten met Freddie Heineken en Reinder Zwolsman wist hij de clubs te voorzien van middelen. Henk is of was betrokken bij veteranenclubs- en veteranendagen in Harderwijk en Dronten. Zijn laatste actie was om een straat naar Vera Lynn genoemd te krijgen in zijn vorige woonplaats Almere. Dat lukte niet.

4 Henk was treasurer en later secretary van de RAFA, was 21 jaar vaandeldrager en is nu life-member. De Royal Air Force Association is een wereldwijde veteranenclub. Voor de Dutch branch organiseerde hij legendarische charity- ball‘s, die in het Hilton in Amsterdam werden gehouden. Negen maal haalde hij Vera Lynn naar Nederland. De Sweetheart of the forces werd zelfs commandeur in de orde van Oranje Nassau, een benoeming waar hij de hand in heeft gehad. ‘Zij heeft zoveel voor de jongens betekend.‘

5 Deze foto van Dame Vera Lynn werd genomen tijdens haar optreden voor het Rafa Charity Ball in het Amsterdam Hilton op 18 maart 1989. Zij draagt hier het onderscheidingsteken van het Commandeurschap in de Orde van Oranje Nassau. Ik heb dit tesamen met de heer van 't Lam voorzitter van de Ver. van Pilotenhelpers "The Escape" en de heer van de Heuvel, bestuurslid van het Voormalig Verzet, aangevraagd. Wim balijon Bedankt, Henk, voor al deze activiteiten!


Download ppt "Iets over Henk: ‘Wat ik heb meegemaakt is met geen pen te beschrijven. Ik ben geen held. Wat ik gedaan heb is niet belangrijk.‘ De onderscheidingen die."

Verwante presentaties


Ads door Google