De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Proefcollege Statistiek 1 Jules Ellis. Inhoud STUDIEMATERIALEN STUDIEMATERIALEN STREKKING VAN HET VAK STREKKING VAN HET VAK MEDEDELINGEN MEDEDELINGEN.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Proefcollege Statistiek 1 Jules Ellis. Inhoud STUDIEMATERIALEN STUDIEMATERIALEN STREKKING VAN HET VAK STREKKING VAN HET VAK MEDEDELINGEN MEDEDELINGEN."— Transcript van de presentatie:

1 Proefcollege Statistiek 1 Jules Ellis

2 Inhoud STUDIEMATERIALEN STUDIEMATERIALEN STREKKING VAN HET VAK STREKKING VAN HET VAK MEDEDELINGEN MEDEDELINGEN ------------- ------------- GEGEVENS GEGEVENS VRAAGSTELLING VRAAGSTELLING STATISTIEK STATISTIEK CONCLUSIES CONCLUSIES

3 STUDIE MATERIALEN Boek Boek –Ellis, J.L. (2004) Statistiek voor de psychologie, delen 1 en 2. Rekenmachine Rekenmachine –Met statistische functies, i.h.b "lineaire regressie".

4 STREKKING VAN HET VAK Het trekken van de juiste conclusies uit beschikbare gegevens. Het trekken van de juiste conclusies uit beschikbare gegevens. Allerlei manieren om een grote hoeveelheid gegevens samen te vatten. Allerlei manieren om een grote hoeveelheid gegevens samen te vatten. – Bijvoorbeeld: het berekenen van een gemiddelde.

5 MEDEDELINGEN Ga zeker naar het eerste college. Ga zeker naar het eerste college. Als je bang bent dit vak niet te halen: Daar hebben we het dan ook wel over. Als je bang bent dit vak niet te halen: Daar hebben we het dan ook wel over.

6 GEGEVENS

7 Pamela Anderson

8 Sonja Barend

9 Bridget Maasland

10 Henk Kelderman

11 Margareth Thatcher

12 Klaas Sijtsma

13 Ivo Molenaar

14 Astrid Seriese

15 William Stout

16 Brian Junker

17 Paul Holland

18 Eddy Roskam

19 Cindy Crawford

20 Roland de Bruin

21 Leonard Nimoy

22 Beatrix van Oranje

23 Ruud Spijkers

24 Oprah Winfrey

25 VRAAGSTELLING Zijn er in deze lijst namen meer vrouwen, of meer mannen? Zijn er in deze lijst namen meer vrouwen, of meer mannen? –Bewering 1: Er zijn meer mannen dan vrouwen Er zijn meer mannen dan vrouwen –Bewering 2: Er zijn meer vrouwen dan mannen Er zijn meer vrouwen dan mannen

26 STATISTIEK We bekijken de lijst opnieuw en tellen het aantal mannen en het aantal vrouwen. We bekijken de lijst opnieuw en tellen het aantal mannen en het aantal vrouwen.

27 Pamela AndersonBrian Junker Sonja BarendPaul Holland Katja SchuurmanEddy Roskam Henk KeldermanCindy Crawford Margareth ThatcherRoland de Bruin Klaas SijtsmaLeonard Nimoy Ivo MolenaarBeatrix van Oranje Astrid SerieseRuud Spijkers William StoutOprah Winfrey

28 Aantal namen in de lijst Mannen10 Vrouwen8 Dit heet een frequentie-tabel.

29 CONCLUSIE I Bewering 1 is waar. Er zijn meer mannen dan vrouwen. Bewering 1 is waar. Er zijn meer mannen dan vrouwen.

30 CONCLUSIE II We hebben twee methoden gebruikt om de vraag te beantwoorden. We hebben twee methoden gebruikt om de vraag te beantwoorden. De alledaagse methode: De alledaagse methode: –Loop gewoon wat rond in de wereld, en onthoud wat je interessant vindt. –Als iemand je een vraag stelt, vis je in je geheugen op wat je nog weet, en slaat er een slag naar. De wetenschappelijke methode: De wetenschappelijke methode: –Stel eerst een vraag. –Verzamel systematisch gegevens, en schrijf die op. –Na tellen en rekenen geef je antwoord. Welke methode vertrouw je het meest ? Welke methode vertrouw je het meest ?


Download ppt "Proefcollege Statistiek 1 Jules Ellis. Inhoud STUDIEMATERIALEN STUDIEMATERIALEN STREKKING VAN HET VAK STREKKING VAN HET VAK MEDEDELINGEN MEDEDELINGEN."

Verwante presentaties


Ads door Google