De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bonnetjes uit 1959 Hfl. 56,50 bloemen Hfl. 32,00 leges gemeente Hfl. 42,00 taxi.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bonnetjes uit 1959 Hfl. 56,50 bloemen Hfl. 32,00 leges gemeente Hfl. 42,00 taxi."— Transcript van de presentatie:

1

2 Bonnetjes uit 1959 Hfl. 56,50 bloemen Hfl. 32,00 leges gemeente Hfl. 42,00 taxi

3 ‘t Is lang geleden dat wij voor jullie stonden met het komende lied dat wij wel goed voor jullie vonden jong als wij toen waren, en toch al zo vindingrijk kregen jullie na afloop een fles Mateus rosé aangereikt voor je koperen bruiloft, dat werd gevierd in familiekring luister maar wat Jan Boezeroen nu weer voor jullie zing(t)!

4 “De Fles” Jan Boezeroen

5 de gezondheid van de kinders was voor ma van groot belang voor ziektes en narigheid was, en is, ze altijd nog bang ! ze zag dus al héél vroeg het nut van vitaminepillen en al moesten wij kinderen daar vreselijk van rillen slikken zóuden we ze, vooral veel vitamine B en C! maar wij werkten daar niet altijd soepel aan mee pa zei: weet je dat ik de oplossing heb ? je slikt gewoon een “Pilletje voor de Pep !”

6 “Pilletje voor de Pep” Jasperina de Jong

7 van de Vlamingen zijn pa en ma wel zeer gecharmeerd ‘t Antwerpse dialect hebben wij al jong geleerd ! met de Van Dommelen’s, de broers Frans en Piet hadden we het grootste plezier met het volgende lied ! De Strangers waren zo ongeveer onze huismuzikanten want die wisten met hun liedjes beslist van wanten “munne blauwe geschelpte”, en ook “de ziekenkas” maar we menen dat De Schele toch de favoriete was

8 “Schele vander Linde” De Strangers

9 weten jullie nog ? zaterdagmiddag met tweetjes naar Van Opstal ? om privéles te krijgen in het stijldansen, want wat was het geval ? Wim kende de pasjes nog niet, tot Thea’s grote verdriet en zij danste juist zo graag, maar dat lukte met haar man niet snel kregen jullie de kneepjes van de foxtrot onder de knie op het nummer ‘pour un flirt’, zing maar mee, tel tot drie !!

10 “Pour un flirt”

11 en dan had je nog de tango, de mooiste dans voor Théé maar daarop kreeg ze onze Wim zeker niet mee ! daarom luisterde zij vroeger keer op keer naar dit prachtige lied, dat smaakt naar meer met dit soort muziek verdwijnen al je zorgen dans maar met mij, tot in de vroege morgen!

12 “Tanze mit mir in den morgen”

13 pa heeft in zijn leven wel héél erg hard gewerkt zijn vaardigheid als speech-schrijver werd al gauw opgemerkt. hij schreef er wel honderden per jaar ! maar op zeker moment was-ie daarmee wel klaar… Van Rutten mocht hij naar het oude Indië, om afstand te nemen van E.Z. en daar, in Jakarta, heeft hij veel, en goed, werk verzet Wim heeft bij de nonnetjes nog Indonesisch moeten leren de volgende smartlap brengt hem vast terug in de Indische sferen

14 Bandoeng

15 de uitsmijter komt nu, dat viel wel te verwachten naar de Sirtaki zaten jullie allen al te smachten! want wij dansten wat af, in vroegere tijden en op familiefeestjes was de Sirtaki niet te vermijden kijk maar naar de foto, daar was het ook weer raak het was voor ons gezin een groot vermaak wie het nog kan, die danst nu maar mee leve het Gouden Bruidspaar, Hoezee! Hoezee!

16 “Zorbas dance, Sirtaki”

17 Liedjes De FlesJan Boezeroen Pilletje voor de PepJasperina de Jong Schele v.d. LindeDe Strangers Pour un flirtGilles David Tanzen mit mirGerhard Wendland BandoengWilly Derby Zorbas danceThe Sirtaki Orch.


Download ppt "Bonnetjes uit 1959 Hfl. 56,50 bloemen Hfl. 32,00 leges gemeente Hfl. 42,00 taxi."

Verwante presentaties


Ads door Google