De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KEN DE OMGEVING VAN JE SCHOOL Plaatsbepaling.. Docentenhandleiding  Leerdoelen:  Het leren lezen van een kaart  Een route beschrijving maken  Het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "KEN DE OMGEVING VAN JE SCHOOL Plaatsbepaling.. Docentenhandleiding  Leerdoelen:  Het leren lezen van een kaart  Een route beschrijving maken  Het."— Transcript van de presentatie:

1 KEN DE OMGEVING VAN JE SCHOOL Plaatsbepaling.

2 Docentenhandleiding  Leerdoelen:  Het leren lezen van een kaart  Een route beschrijving maken  Het bevorderen van de samenwerking van de leerlingen  Plaats bepalen  Koershoeken meten  Kijkrichting bepalen

3 Voorbereiding  Selecteer een telefoon applicatie voor de plaatsbepaling  Installeer deze app op de telefoon van de begeleiders.  Bepaal de plaatsen voor de 3 controlepunten en het eindpunt zodat alle groepjes ongeveer even veel lopen.

4 Benodigdheden  Smartphone voor de begeleiders  Kopieën van de topografische kaart van de omgeving  Klipboards  Fototoestellen  Schrijfgerei

5 Leerling instructie  Maak groepjes van 4 leerlingen.  Maak samen een taak verdeling  leerling A met telefoon (enige leerling met een telefoon)  leerling B met kaart en kleurpotlood  leerling C met fototoestel  leerling D met schrijfblok en pen  Installeer de app op de telefoon van de leerlingen met taak A

6 De opdrachten in het kort  Leerling A: Met behulp van de applicatie op je telefoon kunnen jullie het controlepunt vinden.  Leerling B: Teken de route die jullie lopen op de topografische kaart.  Leerling C: Maak foto’s van herkenningspunten onderweg en markeer die op de kaart.  Leerling D: Beschrijf de route met behulp van straatnamen en het gebruik van woorden als: 1 e rechts, 2 e links, bij de stoplichten rechtdoor etc.

7

8 Verwerkingsopdrachten  Bepaal de koershoeken tussen de controlepunten  Maak een A3 poster door de gemaakte foto’s op de kaart te plakken. Geef bij elke foto aan vanuit welke kijkrichting de foto is genomen.  Maak twee route beschrijvingen. Eén met en één zonder gebruik van straatnamen.


Download ppt "KEN DE OMGEVING VAN JE SCHOOL Plaatsbepaling.. Docentenhandleiding  Leerdoelen:  Het leren lezen van een kaart  Een route beschrijving maken  Het."

Verwante presentaties


Ads door Google