De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag."— Transcript van de presentatie:

1 ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag

2 Een werkdag van een leerling.  7.50 uur - 8.00 UUR:  KOFFIE DRINKEN,DAGINDELING,DAG BESPREKEN  8.00 UUR :  CONTROLE KOFFIEAUTOMATEN,ONDERHOUD EN AANVULLING  CONTROLE KEUKENAPPARATUUR,KOELINGEN,DIEPVRIEZERS OP WERKING.  CHECK AGENDA,RESERVERINGEN,ACTIES,MENU EN JAARKALENDER.  ONTVANGST LEVERANCIERS,REGISTRATIE EN CONTROLE PAKBON OPRUIMEN VAN PRODUKTEN IN KOELING,DIEPVRIES EN MAGAZIJN.  CONTROLE KASSAPRIJZEN,INVOER NIEUWE PRODUKTEN/MENU.  VERGADERZALEN VERZORGEN. 2

3 Een werkdag van een leerling.  8.30 uur:  AANZETTEN VAATWASMACHINE.  AANZETTEN KOELVITRINE (7*C)  AANZETTEN AFZUIGKAP.  AANZETTEN HOTPOT/BAIN-MARIE,VULLEN MET WATER.  INRUIMEN COUNTER.  INRUIMEN VLEES/KAAS ED.EN CONTROLE THT.  AANVULLEN VIA FIFO-PRINCIPE.  KLAARZETTEN EN BEREIDEN SALADEBAR,VULLEN FRUITMANDEN.  KLAARZETTEN,BEREIDEN SOEP.  KLAARZETTEN SNACKS,AANZETTEN FRITUUR, AFBAKKEN BAKE- OFF PRODUKTEN,BEREIDEN KOUDE/WARME SNACKS/BROODJESSERVICE. 3

4 Een werkdag van een leerling.  9.00 UUR - 10.00 UUR:  INKOPEN/BESTELLINGEN DOEN VOOR DELI XL.  10.30 UUR - 10.45 UUR:  PAUZE,WEL TELEFOON OPNEMEN EN BEANTWOORDEN.  10.45 UUR - 11.30 UUR:  GERECHTEN VOOR DE LUNCH AFMAKEN/BEREIDEN.  11.30 UUR:  CHECK BEDRIJFSKLEDING ( SCHOON EN NETJES )  CONTROLE TIJDENS DE LUNCH (VERSHEID/TEMPERATUUR PRODUCTEN)  SCHOONHOUDEN COUNTER/AANVULLEN.  BEGINNEN MET VAATWAS * VERGADERRUIMTES,BIJHOUDEN/AANVULLEN,EVENTUEEL TAFEL RESERVEREN VOOR LUNCH INTERNE/EXTERNE VERGADERINGEN. 4

5 Een werkdag van een leerling.  13.15 UUR - 13.45 UUR:  PAUZE WEL TELEFOON OPNEMEN EN BEANTWOORDEN.  13.45 UUR - 15.15 UUR:  SCHOONMAKEN,VERGADERINGEN KLAARZETTEN,VOORBEREIDINGEN VOOR VOLGENDE DAG.  15.15 UUR - 15.30 UUR:  PAUZE WEL TELEFOON OPNEMEN EN BEANTWOORDEN.  15.30 UUR - 16.30 UUR:  SCHOONMAKEN,VERGADERINGEN KLAARZETTEN,VOORBEREIDINGEN VOOR VOLGENDE DAG.  16.30 UUR - 23.00 UUR:  EVENTUEEL EXTRA WERZAAMHEDEN B.V. BUFETTEN,DINERS,VERGADERINGEN. 5

6 Lesblad 1. Mise en Place  voorbereidende werkzaamheden  Voordat er gasten in het restaurant komen is er al veel voorbereidend werk gedaan. Dit voorbereidende werk is nodig om de gasten snel van dienst te kunnen zijn.  Alle voorbereidende werkzaamheden heten met een vakterm ‘mise-en-place’  Je weet hoe je je werkkleding moet dragen,dat je je handen moet wassen en je sierraden af moet doen.  Je weet dat mise en place betekent alles klaar zetten.  Je weet dat voordat je iets gaat doen het recept goed moet lezen of bekijken op de kaart.  Je zorgt dat je werkplek vrij en ruim is.  Je begint met alle materialen die je nodig hebt klaar te zetten en daarna te controleren.  Je pakt alle verschillende ingrediënten en controleert ze.  Je bent netjes en vriendelijk tegen de mensen in je werkomgeving. 6

7 Lesblad2.Recepten lezen.  Recepten vastleggen:  http://passie.horeca.nl/video/12658_Recepten_ vastleggen http://passie.horeca.nl/video/12658_Recepten_ vastleggen  Recept maken:  Marc Sandwich Gezond  Manuela: Sandwich gerookte zalm  Rob: Sandwich gerookte kipfilet  Frank: Sandwich oude kaas 7

8 8


Download ppt "ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag."

Verwante presentaties


Ads door Google