Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdFrederik Lambrechts Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag
2
Een werkdag van een leerling. 7.50 uur - 8.00 UUR: KOFFIE DRINKEN,DAGINDELING,DAG BESPREKEN 8.00 UUR : CONTROLE KOFFIEAUTOMATEN,ONDERHOUD EN AANVULLING CONTROLE KEUKENAPPARATUUR,KOELINGEN,DIEPVRIEZERS OP WERKING. CHECK AGENDA,RESERVERINGEN,ACTIES,MENU EN JAARKALENDER. ONTVANGST LEVERANCIERS,REGISTRATIE EN CONTROLE PAKBON OPRUIMEN VAN PRODUKTEN IN KOELING,DIEPVRIES EN MAGAZIJN. CONTROLE KASSAPRIJZEN,INVOER NIEUWE PRODUKTEN/MENU. VERGADERZALEN VERZORGEN. 2
3
Een werkdag van een leerling. 8.30 uur: AANZETTEN VAATWASMACHINE. AANZETTEN KOELVITRINE (7*C) AANZETTEN AFZUIGKAP. AANZETTEN HOTPOT/BAIN-MARIE,VULLEN MET WATER. INRUIMEN COUNTER. INRUIMEN VLEES/KAAS ED.EN CONTROLE THT. AANVULLEN VIA FIFO-PRINCIPE. KLAARZETTEN EN BEREIDEN SALADEBAR,VULLEN FRUITMANDEN. KLAARZETTEN,BEREIDEN SOEP. KLAARZETTEN SNACKS,AANZETTEN FRITUUR, AFBAKKEN BAKE- OFF PRODUKTEN,BEREIDEN KOUDE/WARME SNACKS/BROODJESSERVICE. 3
4
Een werkdag van een leerling. 9.00 UUR - 10.00 UUR: INKOPEN/BESTELLINGEN DOEN VOOR DELI XL. 10.30 UUR - 10.45 UUR: PAUZE,WEL TELEFOON OPNEMEN EN BEANTWOORDEN. 10.45 UUR - 11.30 UUR: GERECHTEN VOOR DE LUNCH AFMAKEN/BEREIDEN. 11.30 UUR: CHECK BEDRIJFSKLEDING ( SCHOON EN NETJES ) CONTROLE TIJDENS DE LUNCH (VERSHEID/TEMPERATUUR PRODUCTEN) SCHOONHOUDEN COUNTER/AANVULLEN. BEGINNEN MET VAATWAS * VERGADERRUIMTES,BIJHOUDEN/AANVULLEN,EVENTUEEL TAFEL RESERVEREN VOOR LUNCH INTERNE/EXTERNE VERGADERINGEN. 4
5
Een werkdag van een leerling. 13.15 UUR - 13.45 UUR: PAUZE WEL TELEFOON OPNEMEN EN BEANTWOORDEN. 13.45 UUR - 15.15 UUR: SCHOONMAKEN,VERGADERINGEN KLAARZETTEN,VOORBEREIDINGEN VOOR VOLGENDE DAG. 15.15 UUR - 15.30 UUR: PAUZE WEL TELEFOON OPNEMEN EN BEANTWOORDEN. 15.30 UUR - 16.30 UUR: SCHOONMAKEN,VERGADERINGEN KLAARZETTEN,VOORBEREIDINGEN VOOR VOLGENDE DAG. 16.30 UUR - 23.00 UUR: EVENTUEEL EXTRA WERZAAMHEDEN B.V. BUFETTEN,DINERS,VERGADERINGEN. 5
6
Lesblad 1. Mise en Place voorbereidende werkzaamheden Voordat er gasten in het restaurant komen is er al veel voorbereidend werk gedaan. Dit voorbereidende werk is nodig om de gasten snel van dienst te kunnen zijn. Alle voorbereidende werkzaamheden heten met een vakterm ‘mise-en-place’ Je weet hoe je je werkkleding moet dragen,dat je je handen moet wassen en je sierraden af moet doen. Je weet dat mise en place betekent alles klaar zetten. Je weet dat voordat je iets gaat doen het recept goed moet lezen of bekijken op de kaart. Je zorgt dat je werkplek vrij en ruim is. Je begint met alle materialen die je nodig hebt klaar te zetten en daarna te controleren. Je pakt alle verschillende ingrediënten en controleert ze. Je bent netjes en vriendelijk tegen de mensen in je werkomgeving. 6
7
Lesblad2.Recepten lezen. Recepten vastleggen: http://passie.horeca.nl/video/12658_Recepten_ vastleggen http://passie.horeca.nl/video/12658_Recepten_ vastleggen Recept maken: Marc Sandwich Gezond Manuela: Sandwich gerookte zalm Rob: Sandwich gerookte kipfilet Frank: Sandwich oude kaas 7
8
8
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.