De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Didactisch bord: Led RGB

Verwante presentaties


Presentatie over: "Didactisch bord: Led RGB"— Transcript van de presentatie:

1 Didactisch bord: Led RGB

2

3 Onderdelen Voeding van de kast: 230V/50 Hz via contactstop
Beveiliging van het geheel: Automaat C16A Hiermee kan je de installatie in- of uitschakelen. Voeding van de RGB controller: 24VDC 100W ? RGB controller voedt de 2 parallel geschakelde RGB led stroken. Elke led strook bestaat uit 8 modulen van telkens 5 RGB leds van 1W. Uit de Led controller vertrekken 3 draden naar de R, G, B leds en één common. De RGB controller levert aan de leds, per kleur, een PWM geregelde spanning af (op commando van de programmatie) Daardoor kan zowel de kleur als de helderheid aangepast worden.

4 Onderdelen De drukknoppen zijn van het Nikobus type. De hebben een vast 22 bits adres. De communicatie tussen de drukknoppen en de RGB controller verloopt over de 2 draadsbus en wordt geregeld door de PC logic. De PC logic bevat de EEPROM met het programma en zorgt voor de communicatie met de PC d.m.v. de meegeleverde seriële kabel (of USB interface) D.m.v. de Nikobussoftware kan via de PC logic de ledcontroller in 16 verschillende modes de RGB ledstroken aansturen. Aan de RGB controller kunnen ook 3 monochrome led stroken geschakeld worden. Het aantal modes dat kan ingesteld worden is dan beperkt tot helderheidsinstellingen.

5 Berekening van het nodige vermogen van de ledcontroller
Er staan 2 led stroken parallel. Een led strook bevat 8 modulen. Elke module bevat 5 RGB leds. Elke RGB led heeft een vermogen van 1 W. Ptot = 2 x 8 x 5 x 1 = 80W De voeding heeft een vermogen van 100W. 100W > 80W  dus Ok

6 Softwarematige benamingen
We onderscheiden: Locaties. Modules. Ingangsmodulen. Uitgangsmodulen. Softwarematige verbindingen. Adressen. Modes. Simulaties en testen.

7 We onderscheiden volgende Nikobus locaties.
Onder een locatie wordt verstaan een fysieke plaats waar Nikobus componenten aanwezig zijn De verdeelkast. (bevat de PC logic) De RGB controller (Zit hier naast de kast) De goot met Nikobus drukknoppen.(bestaande uit één 2-voudige, één 4-voudige en één 8-voudige drukknop) Deze plaatsen zijn belangrijk omdat daarin fysiek de componenten aanwezig zijn.

8 In – en uitgangsmodulen
De nikobus componenten worden modulen genoemd en kunnen als ingangs- of uitgangsmodule door het programma erkent worden. PC logic = ingangsmodule De Nikobus drukknoppen = ingangsmodulen De RGB controller = uitgangsmodule.

9 PC programmatie Tijdens de PC programmatie worden tussen ingangsmodulen en uitgangsmodulen softwarematige verbindingen gelegd. Voor of na het beëindigen van de programmatie worden de adressen van de fysiek aanwezige componenten ingelezen, zodat een bevel van een drukknop (Input) de juiste leds (output), in kleur of helderheid kunnen aansturen. Dimwaarden, sferen, delay-on en –off, presets en scenario’s kunnen geprogrammeerd worden.

10 Aan de slag met de nikobus software V3
Voorbeelden Software en documentatie:

11 Vragen? Dank u voor uw aandacht!


Download ppt "Didactisch bord: Led RGB"

Verwante presentaties


Ads door Google