De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gedichtendag 31 januari 2008. Uitreikingtitel: Uitreiking titel: ‘POEZIE school 2007 ’ ‘POEZIE school 2007 ’

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gedichtendag 31 januari 2008. Uitreikingtitel: Uitreiking titel: ‘POEZIE school 2007 ’ ‘POEZIE school 2007 ’"— Transcript van de presentatie:

1 Gedichtendag 31 januari 2008

2 Uitreikingtitel: Uitreiking titel: ‘POEZIE school 2007 ’ ‘POEZIE school 2007 ’

3 buigen naar een andere wereld in de diepte een nieuwe dimensie van persoonlijkheid Thomas F.

4 schepping in perspectief tijdsgeest van marmerkastelenenromantiekzweven Kimberly B.

5 In de moskee profeet teksten over water en zon schoenen veters los als een magneet tegen mensen botsen losser Vrijheid in de moskee Mohamed L. Mohamed L.

6 draden van staal en metaal draden van ijzer en koperdraad plooien en buigen tot een spinnenweb vliegen vangen die spin kruipt en weeft en verstrengelt die vlieg in haar web Ebru C.

7 langer met hemelsgroen zoals een kikker en gras een waterpartij vol planten eendenkroos? zonnevlekken op rivierwater terug naar waterterminus hemels! Kevin C. Kevin C.

8 donker sterren de maan komt Nathalie M.

9 lichten uit donkerbomen schors en takken omarmen en voelen luchtzuurstof Jill D.M.

10 vuur in natuur geel en oranje knisperen en ploffen de olielamp schijnt het licht straalt ZIEN LEZEN Murat T.

11 steenarduin en keitjes tastbaar koud en glad wrijven en er tussen woelen verlorendwalen fris en mat Wim M.

12 stenen zand gras paden recht en waterpas velden vervormen maïs en granen textuur! Sören S.

13 bomen laten ons niet in de steek zij hebben een hart van hout! Steven V.L.

14 een vogel de vrijheid zelve kalmerend rustgevend kon ik maar vliegen net zo mooi als een vogel Andy D.S.

15 wat als je ziet dat een vis aan het sterven is? leven gaat zo snel voorbij lichaam dat je operft wat als je ziet dat een vis aan het sterven is? Joeri P.

16 ik heb een lieve pony zijn naam is King staat hij in de wei dat maakt hem blij wanneer ik met hem rijd met zijn manen in de wind zijn wij alle twee gelukkig en vrij Evi D.

17 rond en rond kruipt de slang gevaarlijk en lang giftige stof ze sist me op Liese P.

18 ‘rijmen met oe’ kapoen geef je schoen kalkoen UIL !?! zegt ‘oehoe’ !!!! Rebecca B. Nathalie M.

19 de kleine muis. de kleine muis is dood verschietachtigbangdood? dik en opgezwollen stinken en rotten kippenvelvoor die kleine muis Olivier W. Olivier W.

20 mijn blonde broshaar steekt in de lucht mijn lange benen volgen mijn honden wij wandelen naar huis mijn thuis mijn blauwgrijze ogen kijken door het venster en volgen de vrije vlucht van mijn honden naar het huis van de buren mijn ogen kijken en willen niet scheiden van mijn mama mijn thuis! Tim H.

21 Confrontatie latten ramen en kozijnen cirkelzaag is dominant siliconensituatie! confrontatie met hout Steven V.L.

22 van hout zaagt men planken de kachel verbrandt WARMTE warmte voorbij AS Jill D.M.

23 naar mensen kijken probleemkinderen in de kou de ridders de toortsen de vogels Waar zijn zij gebleven? Thomas F.

24 In de clinch gaan. met geweld bewegen vuur energiebron liggen mama mia! met geweld geveld Sören S.

25 ik schaats op het ijs en win de eerste prijs ijs koud! Akim S. Akim S.

26 noordpoolfeesten pompoensoep en warme thee ijsbeerkoud een echte droom! Groep drama OV1 De sneeuwman. R.Briggs

27 Het grote wintergedicht. In de winter draag ik een winterjas, die ik in een kleedhokje in de winkel pas. Soms ligt er buiten heel veel sneeuw, hopelijk ligt het er voor een eeuw. Ik schaats op het spekgladde ijs, misschien win ik wel de eerste prijs. In de winter is het soms wel heel koud en dat vind ik een beetje stout. Als het onder 0 zit, begint het te vriezen, geef mij maar de zomer als ik mocht kiezen. Auti 3

28 krakende aarde bij deze koude vriezen daklozen doodomarmensmelten en ontdooien Dennis V.D.

29 stoelendans door witte plassen rolstoel in de sneeuw voeten werken als slagtanden breekbaar en wit mijn voorhoofd is wolkenzacht gevangen in kristallen Mathias H.

30 Dromenland Bij mij hoort vallen bij geluid mijn lichaam schudt even weg op de grond in het land van dromen. Bij mij hoort lopen met mijn meywalk zitten in een rolstoel dragen van een valhelm en dromen over… Kimberly D.V.

31 Licht! licht aan licht uit half aan en uit geen eten! Lastig? logo kwaad kiné kwaad Lastig! Luc V.

32 De zon schijnt door het raam, tijd om op te staan. De zon schijnt door de bomen, ik zou graag nog wat verder dromen De zon schemert door het raam tijd om op te staan. ’s Morgens nog genietend van de rust kijkend in een boekje en dat sust. Genieten van de dag, want het klokje tikt rap. Aftellen naar morgen naar een nieuwe mooie dag. Stijn M.

33 toen ik werd geboren dacht ik hemels is mijn hart zullen mijn dromen breken? mijn woordenschat is gebotst op geheimen! Mathias H.

34 schichten die weglopen rest nog schaduw voetafdrukken van een mens ik begrijp het niet verdrietig verbranden Avdulah T.

35 aanvallen weglopen agressie opgekropt ! pijn doen slaan vechten en roepen opgekropt! als een krop sla Stijn D.

36 Impulsief reageer ik op vele dingen. Explosief kom ik soms uit de hoek. Creatief ben ik met allerlei dingen. Constructief zijn leer ik uit een boek. Al bij al is mijn inborst lief! Yoni H.

37 ik luister naar mijzelf hoor hijgen een traan pingelt uit mijn oog wat mij stoort door dat gedoe met mijzelf ben ik onopvallend en stil ik luister naar mijzelf hoor hijgen Nicolas L.

38 muziek is troostverlichting cirkelen rond dezelfde dansen met dezelfde in die geest Kimberly B.

39 Kan ik leren mijn hoofd te breken over mijn verleden viezigheid, vloeken problemen vergeten, verlaten? Ik wil leren met mijn hoofd in de wolken te lopen! Peggy M. Kan ik leren mijn hoofd te breken over mijn verleden viezigheid, vloeken, problemen vergeten? verlaten? Ik wil leren met mijn hoofd in de wolken te lopen! Peggy M.

40 Feest!champagnesanté!bezoek dat ruikt hier goed! ‘t is lekker en heerlijk vrolijk kerstfeest! klasgedicht auti 1

41 vuurwerk. ontploffing in de lucht poef bliksem schiet omhoog komt aan de lichten groen rood blauw geel klasgedicht auti 1

42 zoals diamant ik voel mij als die man aangetrokken tot jongens ik kan niet uitleggen waarom vlinderbuikgevoelens love you feelings jongens mijn gevoelens zijn zo sterk diep van binnen en mooi als een diamant zoals die man L.N.

43 verliefd naar iemand kijken warm worden van binnen spelen met vuur een knipoog gooien wachten op een knipoog terug aan ? uit? mijn hart klopt mijn hart bonkt Zuka B.

44 er was een jongen in de rij hij keek de hele tijd naar mij ik zei:’ben jij op mij?’ hij werd toen kwaad ik ging opzij het was voorbij maar jij bent en blijft voor altijd van mij! Nicky H.

45 Lieve Vicky, Als ik naar je kijk valt mijn tong eruit. Ik kan niet stoppen zelfs niet als het licht op rood staat. Kenny C.

46 Sofie is weg! wat een helse pijn 3 maanden wat een hels verdriet ik ween voor haar pijn niet uit te leggen mijn liefde voor haar is oneindig 3 maanden wat een helse pijn Sofie is weg! Björn V.H.

47 ik voel liefde grote liefde voor die ene jongen mijn hart is warm ik zie hem in de sterren de sterren! hij is met een ander mijn hart breekt Sabrina G.

48 Lieve Sylvie, Jij! leuke meid met wondermooie ogen warme zachte lippen je staat altijd bij mij Ik zal je wel verdedigen als ik er ben ben jij blij (ik blij) je bent lief o zo lief droom ik? Nicolae A.

49 rond is de wereld rond gaat de tijd ronde ruzie ronde tijd de wereld is rond de tijd gaat rond je kan niet weg! Andy V.N.

50 tijd is raar dan weer snel dan weer traag mocht die tijd eens stil staan zodat ik niet vergeet tijd zorgt ervoor dat hetgeen dat vergeten is in ons hart huist en rust Jordi D.S.

51 kleuren op mezelf aparte vakjes alleen met mijn blad WIT stille toestand ZUCHT zo licht en alleen met mezelf RUST Peggy M.

52 De gedichten werden u aangeboden door de leerlingen van BAKEN

53 Uitreiking poëzieprijzen Jeugd & Poëzie 2007


Download ppt "Gedichtendag 31 januari 2008. Uitreikingtitel: Uitreiking titel: ‘POEZIE school 2007 ’ ‘POEZIE school 2007 ’"

Verwante presentaties


Ads door Google