De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De zwerfhonden van Istanbul De zwerfhonden Istanbul is toeristisch Istanbul is toeristisch Een verschrikkelijke plaats voor Een verschrikkelijke plaats.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De zwerfhonden van Istanbul De zwerfhonden Istanbul is toeristisch Istanbul is toeristisch Een verschrikkelijke plaats voor Een verschrikkelijke plaats."— Transcript van de presentatie:

1

2 De zwerfhonden van Istanbul

3 De zwerfhonden Istanbul is toeristisch Istanbul is toeristisch Een verschrikkelijke plaats voor Een verschrikkelijke plaats voor honden honden Katten Katten schapen schapen Ezels Ezels ja eigenlijk voor alle dieren ja eigenlijk voor alle dieren ca. 200.000 zwerfhonden ca. 200.000 zwerfhonden Overheid & vergiftigingsacties. Overheid & vergiftigingsacties.

4 De zwerfhonden Wetenschappelijk bewezen Wetenschappelijk bewezen de zwerfhondenpopulatie past zich aan de zwerfhondenpopulatie past zich aan Geen verandering in omgeving, geen afname zwerfhondenaantal Geen verandering in omgeving, geen afname zwerfhondenaantal Teefjes worden vaker gedekt. Teefjes worden vaker gedekt. Nesten worden groter Nesten worden groter Overlevingskansen pubs beter Overlevingskansen pubs beter

5 De zwerfhonden Vrijwilligers hebben het S.H.K.D.- asiel opgericht. Vrijwilligers hebben het S.H.K.D.- asiel opgericht.

6 De problemen De situatie is zorgelijk. De situatie is zorgelijk. Dit wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Dit wordt veroorzaakt door meerdere factoren. niet de hele zwerfhonden populatie is gecastreerd niet de hele zwerfhonden populatie is gecastreerd gecastreerde, teruggezette honden nog steeds vergiftigd. gecastreerde, teruggezette honden nog steeds vergiftigd. Aanpassing zwerfhonden is groot. Bij sterfte, directe vervanging door andere honden. Aanpassing zwerfhonden is groot. Bij sterfte, directe vervanging door andere honden.

7 De problemen De nog niet gesteriliseerde teefjes De nog niet gesteriliseerde teefjes worden vaker gedekt worden vaker gedekt hun nesten zijn groter hun nesten zijn groter de overlevingskansen beter. de overlevingskansen beter. aanhoudende vergiftigingsactiviteiten aanhoudende vergiftigingsactiviteiten voorlichtings- en educatiecampagnes voorlichtings- en educatiecampagnes Niet meer opvang Niet meer opvang

8 De problemen Asiel moet deuren sluiten Asiel moet deuren sluiten Een nieuw gebouwde villawijk ondervindt overlast Een nieuw gebouwde villawijk ondervindt overlast Vanaf 1 oktober 2003 alleen kattenverblijf Vanaf 1 oktober 2003 alleen kattenverblijf Oplossing moet gevonden worden voor 800 honden Oplossing moet gevonden worden voor 800 honden Anders worden de honden afgemaakt. Anders worden de honden afgemaakt. Men probeert elders het asiel opnieuw op te zetten maar dit is alleen met onze/uw hulp financieel haalbaar. Men probeert elders het asiel opnieuw op te zetten maar dit is alleen met onze/uw hulp financieel haalbaar.

9 De problemen Voor 200 honden is er een tijdelijke oplossing Voor 200 honden is er een tijdelijke oplossing Herindeling & aanpassing bosasiel. Herindeling & aanpassing bosasiel. Er zijn met behulp van een donatie van de Stichting AAI, 200 nieuwe hokken geplaats. Er zijn met behulp van een donatie van de Stichting AAI, 200 nieuwe hokken geplaats.

10 De problemen Poging overige honden in Nederland en Duitsland te herplaatsen. Poging overige honden in Nederland en Duitsland te herplaatsen. Voor een groot deel is dit al gerealiseerd (op 9-10-2003 nog 60 honden in het Bosasiel. Voor een groot deel is dit al gerealiseerd (op 9-10-2003 nog 60 honden in het Bosasiel.

11 De problemen Elke dag nieuwe aanvoer zwerfhonden. Elke dag nieuwe aanvoer zwerfhonden. Dit kost echter veel geld. Dit kost echter veel geld. De mogelijkheid en financiële haalbaarheid van de wederopbouw van het asiel op een andere plek wordt onderzocht. De mogelijkheid en financiële haalbaarheid van de wederopbouw van het asiel op een andere plek wordt onderzocht.

12 De Oplossingen Lange termijnvisie: meer geld naar voorlichting en educatie. Lange termijnvisie: meer geld naar voorlichting en educatie.

13 De oplossingen Duidelijker maken bij overheid en bewoners, dat: Duidelijker maken bij overheid en bewoners, dat: vergiftiging zorgt niet voor afname vergiftiging zorgt niet voor afname sterilisatie noodzaak is. sterilisatie noodzaak is. Als volgens plan van het S.H.K.D. wordt gehandeld de zwerfhondenproblematiek in 3 jaar onder controle zal zijn. Als volgens plan van het S.H.K.D. wordt gehandeld de zwerfhondenproblematiek in 3 jaar onder controle zal zijn. Op dit moment echter moet meer geld beschikbaar komen voor verzorging van de huidige asielhonden. Op dit moment echter moet meer geld beschikbaar komen voor verzorging van de huidige asielhonden.


Download ppt "De zwerfhonden van Istanbul De zwerfhonden Istanbul is toeristisch Istanbul is toeristisch Een verschrikkelijke plaats voor Een verschrikkelijke plaats."

Verwante presentaties


Ads door Google