De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

LI in de gezondheidszorg UMC St Radboud Ziekenhuis

Verwante presentaties


Presentatie over: "LI in de gezondheidszorg UMC St Radboud Ziekenhuis"— Transcript van de presentatie:

1 LI in de gezondheidszorg UMC St Radboud Ziekenhuis
Emil Zegers, Systems Engineer PBBI Benelux

2 Disclaimer Alle patientengegevens die in deze presentatie gebruikt worden, zijn niet gebaseerd op echte kentallen. De gegevens zijn op basis van willekeurige algoritmes samengesteld, zowel naar aantallen als naar locatie. Aan de gegevens kan derhalve geen enkel reëel beeld ontleend worden. Location Intelligence Operational Intelligence Predictive Analytics Communication Management

3 Waarom UMC2Map? Doel In kaart brengen patiënteninformatie van het UMC St Radboud Ziekenhuis Nijmegen voor rapportage doeleinden en visuele analyses op verschillende niveaus voor meerdere doelgroepen. Achtergrond Steeds meer ziekenhuizen krijgen te maken met veranderende regelgeving en de commercialisering van de markt. Net als andere commerciële organisaties zien ziekenhuizen zich genoodzaakt om hun interne en externe business te bekijken en rekening te houden met concurrentie.

4 Mexicaanse griep - Ver van huis?

5 Patientenspreiding

6 DBC spreiding

7 Doorverwijzingen per huisarts

8 Concurrentie in kaart

9 Patienten per gemeente

10 Rapporten zonder locatie (GIS)
Wie, wat, waarom, wanneer…, ok! Maar waar!?

11 MapInfo Professional – GIS analyse

12 Dus waarom ook al weer automatiseren?
Reproduceerbaarheid Vaststaande kwaliteit Kennis uit ‘hoofden’ in systemen stoppen ‘GIS’ kennis laagdrempelig beschikbaar en bruikbaar maken voor inhoudelijk specialisten uit het ziekenhuis zo als medici en management Vastleggen stijl Eenduidige opmaak in kaart Tijd besparen door herhalende werkzaamheden te automatiseren, GIS medewerkers kunnen weer focussen op data analyseren en beschikbaar maken …?

13 Implementatie UMC2Map Om de beoogde doelstellingen te bereiken is de MapBasic applicatie UMC2Map voor MapInfo Professional gebouwd om 'gebruiksvriendelijk en geautomatiseerd thematische kaarten te kunnen maken van verschillende regio’s en op verschillende niveaus gebaseerd op de patiënteninformatie uit het Business Intelligence datawarehouse'. Het UMC St. Radboud Ziekenhuis Nijmegen gebruikt als Business Intelligence omgeving Business Objects met Microsoft SQL Server als database backend, deze wordt rechtstreeks ontsloten in UMC2Map.

14 Nu is er UMC2Map!

15 UMC2Map

16 UMC2Map – Ontdek trends in de tijd

17 UMC2Map = Zorg monitoring!

18 Veel (meer) mogelijkheden!
Inzichtelijk maken van Management informatie - Visueel inzichtelijk maken wat de status is van de DBC’s (Diagnostiek Behandel Combinaties) is. - Voorstelling van klantenspreiding per specialisme in een bepaalde regio. - Potentie van een bepaald gebied in kaart brengen door combineren van klantengegevens en demografische informatie. - In kaart brengen van artsen en doorverwijzingen. Locatie planning - Inzichtelijk maken van bereikbaarheid per specialisme of afdeling gerelateerd aan klantennabijheid of potentie. - Plannen van Mobiele Medische Voorzieningen: bijvoorbeeld onderzoeken op locatie bij patiënten.

19 Meer weten? Voor meer informatie of om een licentie te bestellen, kunt u contact opnemen met: Pitney Bowes Business Insight Tel: + 31 (0) Fax: + 31 (0)


Download ppt "LI in de gezondheidszorg UMC St Radboud Ziekenhuis"

Verwante presentaties


Ads door Google