De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatie groep 3a september.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatie groep 3a september."— Transcript van de presentatie:

1 Informatie groep 3a 2013-2014 17 september.

2 Een gelukkig mens psalm van nu
Gelukkig ben je als je weet dat er iemand is die jou ziet zitten. Dat er iets waardevols in je steekt, voelt goed. Dan lijkt de zon net iets warmer en de regen deert je niet. Dan let je niet op die tien dingen die minder goed gaan, maar zie je dat ene dat wel gelukt is. Gelukkig ben je als je weet dat je leven zin heeft. Dat je niet voor niets op de wereld bent gezet. Want je bent meer dan een stofje in het heelal. In jou heeft de Schepper iets van zichzelf gelegd. als je in God gelooft zoals God in jou. Greet Brokerhof – van der Waa

3

4 De dagelijkse gang van zaken
Ieder dagdeel weten de kinderen wat er gaat gebeuren, d.m.v. de dagritmekaarten

5 Groep 3 Op maandag en dinsdag is juf Rudy in de klas,
op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Marianne in de klas. Na de gespreksavonden komt juf Marijke i.p.v. juf Marianne. Na de meivakantie stopt juf Rudy en gaan juf Marijke en juf Marianne verder.

6 Bijbelse geschiedenis
verhaal op dinsdag, woensdag, donderdag verwerking op vrijdag gesprek gebed maandag: zendingsgeld zingen: - bijbelse liederen (bij de verhalen)

7 Achter mijn tafel …. op mijn stoel !

8 Alles is nieuw …. en spannend hoe het gaat !

9 Lezen & Taal in groep 3 methode: De Leessleutel
Technisch lezen/aanvankelijk lezen Het leesbegrip Leesbeleving Leesmotivatie Taalontwikkeling: leren spreken en luisteren, spelling en teksten en verhalen maken.

10 En zo doen we het: Methode: leessleutel
Afwisselend woord- en letterlessen Methode bestaat uit A en B gedeelte Thematische opzet Toetsen: herfst, winter, lente en zomer signalering Verschillende materialen klankgebaren Differentiatie mogelijkheden Computer Leesboekjes Wat kunt u thuis doen?

11

12

13 Schrijven methode: Handschrift
Pengreep Schrijf- / zithouding Ontspannen schrijven letters

14

15 Rekenen Methode: Pluspunt
Werken in thema’s Zelfstandig werken en leerkrachtgebonden Computer Concreet materiaal: leren vanuit beleving Mogelijkheid tot differentiatie

16 Groep 3 - Getalsymbolen, dobbelsteen,domino- steen, getalbewerken tot 20 (+ en -) splitsen, getallenlijn tot 50, dubbelen, sprong en hup - Klokkijken: hele uren - Meten: meter

17

18 Verkeer methode: Klaar… over
Verkeer methode: Klaar… over! En school-op-seef met de verkeerskalender en een computerprogramma lessen per jaar - aansluitend bij de belevingswereld Groep 3 Onderwerpen: veiligheid, in en om het huis,voetgangers, snel en langzaam,op weg naar school.

19

20 Natuuronderwijs Video: huisje boompje beestje (van de NOT/Teleac)
Werkbladen Aansluitend bij een thema Ontdekkend leren technieklessen

21

22 Creatieve vakken methode: Moet je doen
Tekenen (ma) Muziek (di) Handvaardigheid (do) Uit de methode of naar aanleiding van een thema, bv. seizoen, feest, etc.

23

24 Dinsdagmiddag spelles en vrijdagmorgen toestellen. TIP :
Gym Dinsdagmiddag spelles en vrijdagmorgen toestellen. TIP :

25 Vrij spelen Spelletjes uit de kasten Computerhoek en leeshoek
Kiezen met behulp van kieskaart Spelletjes zijn ingedeeld op leergebied

26 Sociale vaardigheden Methode: kinderen en hun sociale talenten
Kennis... “weten en kennen” Vaardigheden... “doen en kunnen” Juiste houding... “willen en durven” Onderwerpen: Ervaringen delen Aardig doen Samen spelen en werken Taak uitvoeren Jezelf presenteren Keuzes maken Opkomen voor jezelf Omgaan met ruzie Regel van de week

27 Extra Zorg Met name voor lezen/taal, schrijven/motoriek, rekenen en sociaal-emotionele ontwikkeling In de klas: Extra aandacht van de juf Extra opdrachten om te oefenen Buiten de klas Bij rt-leerkracht Thuis oefenen met de ouders Bij complexe problemen overleg met ouders, hulp van IB (intern begeleider) en RT en evt. aanmelding bij het zorgteam. Het programma voor de leerlingen met extra zorg verloopt altijd via de rt-leerkracht.

28 Tot slot… Als er problemen zijn: niet wachten,maar tijdig melden op school. Zieke kinderen graag telefonisch afmelden Extra telefoonnummers op school

29 Nog een paar regeltjes ….
Voor schooltijd naar het toilet Trakteren: eigen klas (22 leerlingen), kinderen uit andere klassen mogen iets komen ophalen en bij de kleuters mogen ze het brengen.

30 3 keer per jaar een rapport:
In november, maart en met de zomervakantie. let op: het tweede rapport is meestal minder dan het eerste rapport. Het wordt in de loop van het jaar moeilijker en het is een lange werkperiode.

31 Meer informatie... Schoolgids Nieuwsbrief Website:

32 Wij gáán voor een bijzonder jaar!


Download ppt "Informatie groep 3a september."

Verwante presentaties


Ads door Google