De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Medvedev waarschuwt voor nieuwe wapenwedloop Rusland woensdag 01 december 2010 Auteur: (adg) MOSKOU/BRUSSEL (REUTERS, DS) - Tijdens zijn ‘state of the.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Medvedev waarschuwt voor nieuwe wapenwedloop Rusland woensdag 01 december 2010 Auteur: (adg) MOSKOU/BRUSSEL (REUTERS, DS) - Tijdens zijn ‘state of the."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Medvedev waarschuwt voor nieuwe wapenwedloop Rusland woensdag 01 december 2010 Auteur: (adg) MOSKOU/BRUSSEL (REUTERS, DS) - Tijdens zijn ‘state of the union' heeft de Russische president, Dmitri Medvedev, gewaarschuwd dat er een nieuwe wapenwedloop kan losbarsten als Moskou en de Navo niet samenwerken rond de uitbouw van een raketschild.

4 Boze reacties na bezoek Japanse premier aan oorlogsmonument Elsevier 6 dec 2013 Premier Abe bezocht het Yasukuni-heiligdom - Foto: EPA Het bezoek van de Japanse premier Shinzo Abe aan het omstreden Yasukuni-monument voor oorlogsslachtoffers heeft tot felle reacties geleid van China en Zuid-Korea. Tokio zou voorbij gaan aan de Japanse oorlogsmisdaden in beide landen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

5

6 Ongelijkheid vormt groot wereldrisico DS 17/01/2014 | rmg De groeiende ongelijkheid is een van de grootste risicofactoren in de wereld. Dat staat in het Global Risk Report, een publicatie van het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos.

7 Boeiende tijden - Opgaande golf in zicht, al houdt hij geen mirakels in Daar is de Europese kentering 17/01/2014 | Bart Sturtewagen Economisch en politiek klimt Europa uit het dal. Voor het eerst sinds het begin van de storm zijn de voorwaarden er om het pessimisme te doorbreken. Maar over de crisisaanpak zal de kiezer zich eerst uitspreken, zegt Bart Sturtewagen.

8 Spaanse economie klimt uit het dal DS 07/01/2014 | rmg De Spaanse economie is bezig met de klim uit het dal. De dienstensector staat er zelfs beter voor dan die in Duitsland.

9 Spanje verkleint kloof met China 14/01/2014 Door de hoge werkloosheid en de dalende loonkosten wordt Spanje voor textielproducenten een aantrekkelijk alternatief voor China. De Spanjaarden zijn bereid om voor lage lonen te werken, Bedrijven laten de wat duurdere kledingstukken weer in Spanje maken. rtr

10 Politiek stratego achter vrijgevigheid DS 18/11/2013 | Van onze redactrice Annelien De Greef Terwijl Peking bleef twijfelen wat het moest doen voor de Filipijnse slachtoffers, vlogen de Amerikanen massaal hulp aan in de Chinese achtertuin. Een zuiver staaltje altruïsme? Natuurlijk niet. …

11 De massale hulp is dus handig om het eigen imago wat op te poetsen. … Manila kreeg ook uit Tokio opvallend veel steun na de doortocht van de superstorm. … Niet verwonderlijk dus dat er binnen China al snel kritiek op de eigen houding kwam. Het stak dat de Amerikanen militair zo met hun spierballen rolden in hun achtertuin. …

12 Gouden jaren van groeilanden voorbij DS 13/08/2013 | Van onze redacteur,Dries De Smet De groeilanden sluiten een tijdperk af. Ze groeien nog stevig, maar hun bijdrage aan de wereldgroei daalt. Volgens bepaalde schattingen dragen ze zelfs minder bij dan de rijke landen. De open steenkoolmijn van Borodino is de grootste van Rusland. Ilya Naymushin/ reuters

13 8 vragen 1. Om welke 2 redenen aarzelt de VS om militair tussenbeide te komen in Syrië en Iran? Aarzelen is een teken van zwakte! 2. Is Rusland een echt BRIC-land? Waarom (niet)? 3. Waaruit bestaat de economische aantrekkingskracht van de VS en de EU nu? Hoe komt het dat veel bedrijven hun geld terug investeren in VSA en E.U.? 4. De BRIC-landen zitten in een dip. Geef voor 1 land 3 problemen. (artikel Atlantische Eeuw)

14 5. Welk land wordt de nieuwe baas in de wereld? 6. Om politieke macht te verwerven doen grote landen aan imagebuilding. Het is belangrijk te tonen dat je er kan op rekenen en dat het veilige democratieën zijn. Geef voorbeelden voor VS, Rusland en China. 7. Is er nog een wereldoorlog mogelijk? (schema) 8. Is er nog oorlog in Europa mogelijk? (schema)


Download ppt "Medvedev waarschuwt voor nieuwe wapenwedloop Rusland woensdag 01 december 2010 Auteur: (adg) MOSKOU/BRUSSEL (REUTERS, DS) - Tijdens zijn ‘state of the."

Verwante presentaties


Ads door Google