De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Experimenten in de 20e eeuw

Verwante presentaties


Presentatie over: "Experimenten in de 20e eeuw"— Transcript van de presentatie:

1 Experimenten in de 20e eeuw
film Experimenten in de 20e eeuw

2 Achtergronden Na WO1 Oprichting UFA
Filmbezoek als uitvlucht voor de crisis in Weimar Produceren films is goedkoop ruimte voor experiment Succes door technische perfectie en samenwerking

3 Kenmerken Vormgeving: expressionistische decors, geschilderd
Licht en schaduw Montage en cameravoering Chronologie niet meer noodzakelijk Muziek Vaak uitbeelden van onrust en angst

4

5 Das Kabinet des Dr. Caligari
Duitsland, Robert Wiene, 1925 horror

6 Pantserkruiser Potemkin
Sergej Eisenstein, 1925 Film in dienst van het communisme Attractiemontage

7 Metropolis Fritz Lang, 1927 Science Fiction

8 Chaplin - Riefenstahl Propaganda Machtsverhoudingen
Triumph des Willens (1933) The great dictator (1940)

9 Na WO II Hollywoodfilm/ blockbuster Alfred Hitchcock Montagetechnieken
Onafhankelijke Europese film (Nouvelle Vague, Neorealisme Digitalisering en special effects

10 Opdracht Het heft in eigen handen. Jullie zijn de directeurs, programmeurs, eindbazen en creative directors. Maak een programmaboek/ flyer voor een tentoonstelling, festival of dansprogramma. Telt 2x mei voor gemiddelde toetsen vaklessen Inleveren op 11-6 Presentatie: Pitch op 11-16

11

12 2. Keuze uit opdrachten Beeldend: Bedenk een kleine tentoonstelling
2. Keuze uit opdrachten Beeldend: Bedenk een kleine tentoonstelling. Richt één zelf uit te kiezen ruimte in met minimaal 4 werken. Muziek: Programmeer een festival met drie bands. Dans: Bedenk een avondvullend programma met drie dansstukken. Theater: Programmeer een eendaags theaterfestival met drie theaterstukken. Film: Programmeer een filmavond met drie verschillende films. LET OP: Kies voor je programmering, tentoonstelling of festival een logische combinatie van werken van voor 1950 en na 1950 die bij je gekozen thema passen.

13 3. Bedenk een doelgroep voor je programma.
Zorg dat je programmering aansluit bij een doelgroep en dat dit straks blijkt uit je teksten.

14 4. Eisen aan flyer/programmaboekje
Jullie gaan een flyer of programmaboekje maken dat mensen nieuwsgierig moet maken naar je programma, ze zal aansporen om het programma te bezoeken en duidelijk informeren over wat jullie programma inhoudt. Schrijf 1 inleidende tekst over het thema van het festival en de samenhang tussen de gekozen werken/stukken. (c.a. 300 woorden). In deze tekst moet duidelijk worden waarom jullie juist deze stukken/werken bij elkaar gezocht hebben. Schrijf per gekozen werk/stuk een informatief en aansprekend stuk van c.a. 150 woorden. Hier hoort ook de zakelijke informatie (wie, wat, waar, jaartal, maker etc.), bij. Voorzie je teksten van aansprekende afbeeldingen. Optioneel: Gastsprekers, extra informatie, arrangementen, tijden en plaatsen. Leuk om als aanvulling in je flyer of programma te zetten, maar niet zo belangrijk als inhoud en keuzes.

15 5. Elevator Pitch Jullie presentaties vinden plaats op 11-6
5. Elevator Pitch Jullie presentaties vinden plaats op De programma’s worden gepresenteerd in de vorm van een 2 minuten durende elevator pitch. Voor het organiseren van een festival, tentoonstelling of programma is geld nodig, in de vorm van subsidies, sponsoring of particuliere geldschieters. De klas is het panel van potentiele geldverstrekkers. Overtuig hen in 2 minuten van het belang van jullie programma.

16 6. Inspiratie: Kijk op internet hoe allerlei gezelschappen en musea hun programmering aan de man brengen, jullie doen eigenlijk hetzelfde, maar dan op kleinere schaal: en vele andere.

17 7. Beoordeling Jullie werk wordt op de volgende punten beoordeeld: - Inhoud inleidende tekst (3 punten) - Inhoud toelichting gekozen werken (3punten) - Samenhang tussen de gekozen werken (1 punt) - Vormgeving programma/flyer (1 punt) - Elevator Pitch ( 2 punten)

18 voorbeelden Beeldend: thema maskers

19 Film, thema intercultureel
(bollywood & hollywood) Prapancha Pash (1929) Duits- Indiase copdroductie. Lagaan: Stelt koloniale verhoudingen op een luchtige manier aan de kaak Slumdog Millionaire Westerse film, opgenomen in India, met bollywoodelementen.


Download ppt "Experimenten in de 20e eeuw"

Verwante presentaties


Ads door Google