De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Digitale Muurkrant & SharePoint Trefpunt

Verwante presentaties


Presentatie over: "Digitale Muurkrant & SharePoint Trefpunt"— Transcript van de presentatie:

1 Digitale Muurkrant & SharePoint Trefpunt
Arne Horst – OnderwijsOntwikkeling / ICT & Onderwijs (OKR)

2 Een muurkrant Bij redacties en op stations zie je ze dagelijks hangen
Een muurkrant Bij redacties en op stations zie je ze dagelijks hangen. Zoals deze op metrostation Beurs in Rotterdam. Als toevallige passant snel de krant 'scannend' lezen om te zien wat momenteel speelt. Geniaal in eenvoud en daarom ook ‘tijdloos..’ Van alle tijden, maar het kost ook geen tijd: binnen enkele minuten (voor die metro komt) ben je ‘bij’.

3 Een krant die zowel ‘tijdloos’ is als van ons allemaal
We ‘wonen’ binnen het ‘huis INHolland’ met zo’n mensen. Met verschillende rollen en functies in het Hoger Onderwijs. Als medewerker, student, manager, docent hebben we onze gedachten en houden we ons bezig met taken, projecten (enz. enz). Die gedachten kunnen interessant zijn voor anderen om over te lezen. Jouw werk, idee, of project heeft een informatiewaarde.

4 ‘WIJ’ inspireren niet alleen ons zelf, maar ook de ‘ander’
Show & Share is hiervan een overtuigend voorbeeld. Het programma van deze dag is voor het overgrote deel gevuld met bijdragen van ‘ONS zelf’. We hebben zelf heel veel te bieden. Vandaag raak je wellicht geïnspireerd door een idee of project van je collega. Of als je vandaag zelf presenteert: door professionele interactie van je collega’s (die zinnige vragen stellen) kom je wellicht zelf ook weer op nieuwe ideeën. Mooi toch?!

5 Show & Share het hele jaar door!
Eén dag slechts…. …om geïnspireerd te raken en geïnformeerd te blijven. Waarom ons eigenlijk tot één dag per jaar beperken? Waarom doen we dit eigenlijk niet niet elke dag??! “Ja, dat zou mooi zijn.. Maar…. Het mag ONS geen extra tijd en vooral niet te veel moeite kosten.. WE hebben het al druk genoeg!” Die ‘tijdloze’ muurkrant.. Zou het niet mooi zijn als we zoiets voor onze eigen Hogeschool hebben?

6 Show & Share iedere dag.. het hele jaar door?
Meerderen van ONS presenteren en publiceren zelf al op ons Intranet. Via , maar ook via Weblogs en Announcements.. Op My Sites, Teamsites en sites van opleidingen en afdelingen op INsite. Direct van de betrokkenen zelf, is het vaak ook interessanter (en ook leuk!) om te lezen. Door die directe betrokkenheid een hoge(re?) informatiewaarde. Iedereen kan zelf publiceren via My Site. Maar dan rijst de vraag.. hoe weet je òf ze dat doen? En dan vraag twee: Hoe vind je ze? Die ‘tijdloze’ muurkrant.. Zou het niet mooi zijn als we zoiets voor onze eigen Hogeschool hebben? Van ONS, door ons de ‘INHollanders’. Zou dat niet mooi zijn? Zou dat niet informerend, inspirerend en waardevol zijn?

7 WE GOT HIM! Bijschrift en toelichting op hoofdpunt
Subpunt (arial bold 18pt) Bijschrift en toelichting (arial 18pt) Subsubpunt (arial bold 18pt) Hoofdpunt (arial bold 18pt) Door middel van zwarte en witte teksten maak je onderscheid tussen verschillende teksten.

8 Digitale Muurkrant: direct, altijd actueel, altijd live en van ‘ons’
Behalve elkaar via de krant informeren over locaties en organisatieonderdelen van de hogeschool heen, maken we met deze krant de hogeschool een stukje ‘kleiner’. Geheel vrijblijvend kun je als docent in Rotterdam lezen waar een collega in Alkmaar zich mee bezig houdt. Bijvoorbeeld over een interessant onderwijsproject met zijn of haar studenten. Via de krant houden we elkaar in de geest van Show & Share op de hoogte van ideeën, gedachten, activiteiten en ontwikkelingen en kun je met elkaar in contact komen. Laagdrempelig zonder dat het je veel tijd kost.. zoals die muurkrant op het perron van het station..

9 Wat? Een automatisch gegenereerde muurkrant. Altijd de meest actuele versie. Elke keer als je deze site aanklikt wordt deze krant realtime voor je samengesteld met o.a. weblogs van verschillende bronlocaties binnen INHolland:   - Met o.a. blogs van INHolland projecten uit Teamsites,   - persoonlijke weblogs van medewerkers en studenten uit My Sites,   - blogs van Schools en Diensten uit sites op INsite.

10 Simpel: vanaf de plek die je zelf wilt of kiest.
Hoe? Simpel: vanaf de plek die je zelf wilt of kiest. Vanaf je weblog op My Site, vanaf Teamsite, iedere pagina op Insite eigenlijk.. Wanneer je eenmaal bent aangesloten bij de krant verschijnen je postings volledig automatisch en direct in een van de verschillende katernen van de muurkrant. Heel

11 Muurkrant is gemaakt in Microsoft SharePoint

12 Meedoen? 1 Direct: teamsite.inholland.nl/okr/SPTrefpunt/Muurkrant
Hoe / Waar / Meedoen? 1 Direct: teamsite.inholland.nl/okr/SPTrefpunt/Muurkrant 2 INsite: zoekterm Muurkrant of Digitale Muurkrant (kan niet missen) 3 Insite > Diensten > OKR > OKR Blog > Digitale Muurkrant Meedoen? Klik op de knop ‘Aanmelden’ of

13 Enkele Functies in de Muurkrant
Diverse functies: Telex* – een hotlist met 10 laatste postings. ‘Laatste nieuws!’ Een column (die telkens van auteur wisselt) met de hele tekst direct leesbaar. Publiceer zelf foto's in de krant! Heb je een blog geschreven of heb je een andere mededeling waar je de aandacht op wilt doen vestigen? Of heb je gewoon een mooie afbeelding om te delen? Wat jij wilt.

14 De meerwaarde van de Digitale Muurkrant
De Digitale Muurkant vormt een platform die de lezer in staat stelt om snel te lezen wat er momenteel binnen INHolland speelt. Op deze manier is er op vrijwillige basis laagdrempelige informatievoorziening binnen deze hogeschool tot stand gekomen. Informatie en interactie over de locaties en Schools en Diensten heen, die er anders niet zou zijn. De Muurkrant biedt een overzicht van een palet aan gedachten en activiteiten: van diverse mensen in verschillende rollen.  Vrijwillig, makkelijk, tijdloos maar actueel.. Zoals die Muurkrant op het perron van het station..

15 Muurkrant is gemaakt in Microsoft SharePoint

16 Net als Professional Hyves van de opleiding P & A

17 Net als Blogfolio met “competentie wiki’s”

18 Allemaal kosteloos* maar waardevol tegelijk
Niet helemaal: het heeft INHolland wèl een paar bakken koffie extra gekost.. De betrokken docenten en ondergetekende hadden dorst ;-) Met SharePoint kun je dus veel, maar het kan ook niet ‘alles’. De leercurve is weliswaar stijl, maar eindig Gelukkig  Werken met SharePoint roept wel altijd inspirerende vervolgvragen op. Voor die vragen is er een nieuw platform ingericht. SharePoint Trefpunt – een INFORMELE Ontmoetings Plaats voor SharePoint gebruikers.

19 teamsite.inholland.nl/okr/SPTrefpunt
SharePoint Trefpunt Een informele ontmoetingsplaats voor SharePoint Gebruikers. teamsite.inholland.nl/okr/SPTrefpunt


Download ppt "Digitale Muurkrant & SharePoint Trefpunt"

Verwante presentaties


Ads door Google