De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De ligging van de school.  Onze school ligt in het centrum van Poperinge. Poperinge is gekend voor de hoppe. Om de 3 jaar is er een hoppestoet.  Wij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De ligging van de school.  Onze school ligt in het centrum van Poperinge. Poperinge is gekend voor de hoppe. Om de 3 jaar is er een hoppestoet.  Wij."— Transcript van de presentatie:

1 De ligging van de school.  Onze school ligt in het centrum van Poperinge. Poperinge is gekend voor de hoppe. Om de 3 jaar is er een hoppestoet.  Wij zijn niet alleen leerlingen van Poperinge, maar ook van Reninge, Woesten, Stavele,…  Onze school heeft een historische voorgevel en ligt aan het Burgemeester Bertenplein.

2 Onze school!  Onze school heeft 5 gebouwen: Blok A, Blok B, Blok C, Blok D en Blok E.  In blok B is de eetzaal en in blok E is de turnzaal.

3  Wij hebben een historische voorgevel.  Er is ook een fietsenstalling

4  Naast onze school is er een Hof van Bataille. Dat is een mooie en leuke tuin voor de leerlingen van de 3de graad. Dat is een mooie en leuke tuin voor de leerlingen van de 3de graad.

5 Studierichtingen  We hebben 32 uren les.  In onze school hebben we geen TSO. Het is allemaal ASO.  In totaal hebben we 16 verschillende studierichtingen verspreid over 6 jaar.

6 Hier de studierichtingen: Graad 1 Met Latijn Zonder Latijn Jaar 1 ASOASO Jaar 2 Grieks-Latijn of Latijn Moderne Wetenschappen

7 Graad 2 Met Latijn Zonder Latijn Jaar 1 Grieks-Latijn of Latijn Economie of Humane Wetenschappen of Wetenschappen Jaar 2 Grieks-Latijn of Latijn Economie of Humane Wetenschappen of Wetenschappen

8 Graad 3 Met Latijn Zonder Latijn Jaar 1 Grieks-Latijn of Latijn Moderne Talen of Latijn Wetenschappen of Latijn Wiskunde Economie Moderne Talen of Economie Wiskunde of Humane Wetenschappen of Moderne Talen Wetenschappen of Moderne Talen Wiskunde of Wetenschappen Wiskunde Jaar 2 idemidem

9 Leerlingen in onze school HHHHier een overzicht van het aantal leerlingen in onze school IIIIn het eerste jaar secundair zijn er 153 leerlingen. IIIIn het tweede jaar secundair zitten 145 leerlingen. HHHHet derde jaar telt 144 leerlingen. EEEEr zitten 133 leerlingen in het vierde jaar secundair. IIIIn het vijfde jaar zijn er 129 leerlingen aanwezig. HHHHet zesde jaar telt 106 leerlingen. IIIIn totaal telt de school 810 leerlingen.

10 De klasrij

11 Onze speelplaats

12 1ste trimester  september  Start van het schooljaar  Mis in St-Bertinuskerk  Foto’s van de klas en van de leerlingen nemen  Posterbeurs  Scholenveldloop  oktober  Vrije dag  Toneel “Pestactieplan”  Schrijf ze vrij project  Hepatitisvaccinatie 1  1 week herfstvakantie  november  Fiets mee naar BangLOdesh  Kaas-en wijnavond  Hepatitisvaccinatie 2  Sint op bezoek in internaat  december  Kerstbezinning  2 weken kerstvakantie

13 2de trimester jjjjanuari WWWWiskunde olympiade ttttoneel’ikke en zij’ ffffebruari LLezing jeugdschrijfster: Nicole Boumaâza TToneel “Een marsman op aarde” 11 week krokusvakantie mmmmaart TToneel “the best of …Gunter Lamoot JJubileumconcert van St- Stanislassspeelschaar SSobermaal en viering

14 3de trimester  april  2 weken paasvakantie  Schooltoneel  Vrije dag  mei  Vrije dag  Excursie aardrijkskunde  Studiereis  Hepatitisvaccinatie 3  Sportdag  Pinksterviering

15 Lessenrooster 1LB maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdag 1FransWiskundeWiskundeZwemmenFrans 2 Nederland s FransM.O.Nederlands L.O. turnen 3P.O.ICTFransLatijnLatijn 4P.O.BiologieLatijnWiskundeWiskunde 5LatijnNederlandsT.OP.Biologie 6GodsdienstNederlandsT.OP.Nederlands 7 Aardrijks- kunde Godsdienst Geschiedenis

16 Het personeel  In onze school zijn er 88 leerkrachten.De chef van de keuken en zijn personeel maken overheerlijke maaltijden klaar.De directeur heet Jan Vanriest en zijn adjunct heet Dirk Grillet. Mevrouw Beerlandt is onze klastitularis en geeft Latijn. Mevrouw Beerlandt is onze klastitularis en geeft Latijn.

17 onze leerkrachten leerkracht aantal uren vak D.Leman2godsdienst R.Houwen2aardrijkskunde W.Goossens2biologie N.Volckaert1ICT R.Devos4Frans R.Herman1geschiedenis A.Beerlandt4Latijn L.Verdru1L.O. J.M.Tahon1M.O. K.Sobry6Nederlands M.J.Lammertyn2P.O. K.Houkx2T.O.P. M.Maekelberg4wiskunde

18 De leraarskamer  In onze school is er een leraarskamer.  In deze ruimte bereiden ze hun les voor. Daar kunnen ze hun gerief opbergen. Tijdens de speeltijd kunnen ze genieten van een kopje soep of een glaasje water….

19

20 De kok In onze school hebben wij een kok. Er is ook een hele nieuwe keuken. Er zijn leerlingen die warm eten [241 leerlingen]. De andere leerlingen drinken soep of eten boterhammen [320 leerlingen]. In onze school hebben wij een kok. Er is ook een hele nieuwe keuken. Er zijn leerlingen die warm eten [241 leerlingen]. De andere leerlingen drinken soep of eten boterhammen [320 leerlingen].

21 Menu van de dag  15/11/’06Middagmaalvieruurtjeavondmaal * soep *kippefilet*boontjes*saus*aardappelen *dessert: Leo *brood*koffie*melk*choco*macaroni met kaassaus *dessert: appel

22 Onze eetzaal warmeters koudeters

23 Sport  Elke week hebben wij 1 uur turnen. Als het mooi weer is gaan we lopen in de natuur. Wij doen ook aan basketbal en volleybal.  Ziehier meneer Verdru…  Om de 2 weken gaan we zwemmen. We zwemmen schoolslag en crawl. Wij houden van springen van de springplank.  De leerlingen van het laatste jaar dansen tijdens de speeltijd. Iedereen danst mee.  Er zijn foto’s op de website van de school. Kijk eens.

24 Turnzaal  Onze school heeft 2 turnzalen. Dit is onze turnzaal, de andere is voor de hogere jaren.

25 Het internaat  Op het internaat zitten er 40 leerlingen.  De meisjes en de jongens slapen elk op een aparte gang en kamer.  Vanaf het vierde jaar heb je een grotere kamer en is een radio toegelaten.  De eerstejaars moeten om 21u.30 gaan slapen.  De internaatsbeheerder is Marc Vancriekinge, de opvoedsters zijn Ellen en Isabelle.

26  De studie  Tot het derde jaar moet je samen in één lokaal studeren.  Vanaf het vierde jaar mag je op je kamer studeren.  In totaal hebben we 3 uur en 30 minuten studie.

27  De woensdag mogen de eerste-, tweede- en derdejaars een halfuur in stad. Vanaf het vierde jaar is dat drie kwartier.  Er is elke dag tijd om te douchen.

28 Sint-Stanislasspeelschaar  Wij hebben een harmonie met een trommelkorps. Mijn opa is de oprichter.  In het totaal hebben we 76 muzikanten.

29 De Harmonie De harmonie repeteert de woensdag na de middag van 13 tot 14 u. De dirigent heet J.M. Tahon Neem een kijkje op onze sites: www.sint- janscollege.be/speelschaar www.sint- janscollege.be/speelschaar www.sint- stanislasspeelschaar.be

30 het trommelkorps Onze instructeur heet Leo Lozie. Wij repeteren de maandag en de dinsdag over de middag

31 Einde!


Download ppt "De ligging van de school.  Onze school ligt in het centrum van Poperinge. Poperinge is gekend voor de hoppe. Om de 3 jaar is er een hoppestoet.  Wij."

Verwante presentaties


Ads door Google