De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oud Laren 1 te Laren (NH) KANTOORGEBOUW

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oud Laren 1 te Laren (NH) KANTOORGEBOUW"— Transcript van de presentatie:

1 Oud Laren 1 te Laren (NH) KANTOORGEBOUW
Een beschermd dorpsgezicht In ‘t Gooi

2 Locatie Oud Laren 1 1251 BL Laren (NH)
Unieke locatie op steenworp afstand van het centrum van Laren. Laren is gelegen in de oksel van de rijkswegen A1 (Amersfoort – Amsterdam) en A27 (Utrecht – Almere).

3 Het verleden

4 Toekomst een volledig groen gebouw met uitzonderlijke lage energie kosten !
4

5 In aanbouw 9 september 2010 Het timber-frame wordt opgebouwd, waarbij detaillering al zichtbaar is. 5

6 Detaillering 9 september 2010
Het houtskelet wordt gebouwd met een pen-gat-verbinding. Douglas Fir houtsoort De pennen worden verbonden met de toognagels als onder afgebeeld. 6

7 Het vordert

8 Het hoogste punt 10 september 2010 Het hoogste punt is bereikt.
Het houtskelet is in een timmerfabriek geprefabriceerd. Meer informatie hierover via of 8

9 Bouwtekeningen omdat het een beschermd dorpsgezicht betreft is het oorspronkelijke ontwerp in tact gebleven

10 PROJECTOMSCHRIJVING A Oud Laren 1 1251 BL Laren (NH)
Nieuwbouw bedrijfsgebouw Een voormalig houten timmermanswerkplaats (beschermd dorpsgezicht) gebouwd eind 19e eeuw, gelegen in een uniek stukje van het schildersdorp Laren NH, is volledig nieuw gebouwd waarbij duurzaamheid centraal staat. Bestemming Bedrijven II > volledig kantoorgebruik, praktijkruimte, eventueel in combinatie met bewoning (gedeeltelijk). Renovatie Er is een bouwvergunning verleend voor de volledige nieuwbouw in overeenstemming met het originele ontwerp. De voetprint van het hoofdgebouw is ca. 83,5 m², gelegen op een perceel eigen grond ter grootte van ca. 250 m². De renovatie is uitgevoerd in nauw overleg met B&W van de Gemeente Laren. Het hoofdgebouw is uitgevoerd in een zo genaamde ‘Timberframe’. De gevels zijn bekleed met houten kraaldelen zoals de oorspronkelijke bouw. De houten trap aan de buitenzijde diende gehandhaafd te blijven en was eveneens een eis van B&W te Laren. Het geheel is gerealiseerd op een betonnen souterrain voorzien van zeer goede daglichttoetreding. Duurzaamheid staat hierbij voorop Omdat het hoofdgebouw volledig nieuw gebouwd is, kon er zeer veel aandacht besteed worden aan de verwarming in combinatie met de geïntegreerde koeling. Er is gebruik gemaakt van de allernieuwste technieken op het gebied van het klimaatbeheersingssysteem . Vloerverwarming in combinatie met vloerkoeling in de zomer maanden. Dit in combinatie met de uitzonderlijke spouwmuurisolatie voldoet het gebouw aan de allerhoogste Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC norm) van om en nabij een waarde van 0,4 – 0,6 met dat als gevolg een aanzienlijke besparing aan energiekosten op zal leveren. Het hele kantoor is voorzien van dimbare LED verlichting De nutaansluitingen behoren standaard tot het basis opleveringsniveau. Bijgebouw Het bijgebouw (ca. 50 m²) kan in overleg met huurder worden aangepast. Eveneens geschikt voor andere doeleinden. Parkeren 7 Parkeren op eigen terrein, alsmede één extra plaats in het bijgebouw De binnenplaats is fraai afgewerkt door een hoveniersbedrijf. Data bekabeling / elektronisch alarm Het kantoor is voorzien van kabelgoten eveneens voorzien van hoogwaardige data bekabeling, brandmeldingsysteem en voorbereid voor elektronisch alarminstallatie A

11 OPPERVLAKTE MATEN Kapverdieping
Zelfstandig entree via trapopgang buitenom, en de mogelijkheid voor een zelfstandige pantry unit. Twee splitunits t.b.v. eventuele extra koeling in de zomer Vloerverwarming in combinatie met vloerkoeling. De kapverdieping is voorzien van een glazen lichtstraat, voorzien van zonreflecterend glas VVO ca. 77,07 m² Begane grond Voorzien van een zelfstandig entree. Mogelijkheid voor een zelfstandige pantry. VVO ca. 77,07 m² Souterrain ca. 10,25 m breed x ca. 8,15 m diep. Royale luxe afgewerkte toiletgroep Royale keuken, inspraak nog moelijk Vloerverwarming vloerkoeling. De glazen pui loopt van plafond tot de vloer en resulteert in een prachtige lichtinval VVO ca. 73,51m² Totaal: VVO ca. 229,44 m²

12 Isolatie Er is gekozen voor een uitzonderlijke spouwmuurisolatie, welke is uitgevoerd door middel van Pavatex buiten spouwblad en schapenwol isolatie in het binnen spouwblad, afkomstig van Hollandse schapen. Geen kans op allergische reacties en 100% milieuvriendelijk. Zeer brandveilig. Geen dampwerende, kunststof folie aan de zijde van het binnen- of het buiten spouw blad noodzakelijk. Alle verdiepingen worden voorzien van zeer goed isolerende HR+++ beglazing, waar mogelijk draai- keep CO2 neutraal gestuurd Hydrolution systeem van Mitsubishi, (verwarming in combinatie met koeling, die resulteert in een aanzienlijke energiebesparing, voor verwarming in combinatie met koeling. Uitzonderlijk hoge isolatiewaarde: EPC-norm van tussen de 0,4 en 0,6 Alle verlichting uitgevoerd middels dimbare LED lampen, een elektriciteit besparing van minimaal 50% A 12

13 Het licht atrium en de buitenschil 19 oktober 2010

14 Enkele details

15 De huidige situatie maart 2011
Klik om de modelstijlen te bewerken Tweede niveau Derde niveau Vierde niveau Vijfde niveau IMG_0027

16 Afwerkingniveau algemeen
Op de vloer van de koekoek worden “uplight” LED‘ s geïnstalleerd. Deze door verhuurder geïnvesteerde energie besparende toepassingen zoals de LED verlichting, de CO2 gestuurde luchtverversing- ,koel en verwarmings- installatie vergden een extra hoge investering die jaarlijks voor huurder een aanzienlijke direct terugverdieneffect heeft op de totale huisvestingskosten. Documentatie van led 32 watt De balkenconstructie in de natuurlijke kleur. Alle binnenwanden en plafonds zijn glad gestuukt. (blauwpleister) Alle bouwlagen zijn voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. In het hele gebouw wordt LED verlichting toegepast, 950 lumen, 32 watt per lamp. Deze verlichting is dimbaar in meerdere zones per kantoorvloer. De verwarming wordt geregeld middels een zeer uitgekiend systeem, koude en warmte opslag installatie, in combinatie met automatische lucht roosters boven de draai - kiep ramen welke voorzien zijn van geïsoleerde beglazing HR +++.

17 HUURCONDITIES. Huurovereenkomst:
Standaard model, Raad Onroerende Zaken (ROZ), model bedrijfsruimte. Huurperiode: In overleg gevolgd door een eenzijdige huurders optieperiode van 5 jaar. Huurprijsaanpassing: Jaarlijks voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, volgens het prijsindexcijfer voor gezinsconsumptie, alle werknemersgezinnen, laag, gepubliceerd door het Centraal Bureau voor Statistiek te Den Haag. Aanvangshuurprijs: € 250,- per m2/jr., € ,- per jaar, prijspeil 1 januari Daarbij is uitgegaan van een vijftal eigen parkeerplaatsen. Uitbreiding van de parkeer- en bedrijfsruimte tegen meerprijs op aanvraag beschikbaar en kan worden gerealiseerd ter plaatse van de aangrenzende houten bebouwing.

18 Technische informatie Technische informatie over de LED verlichting

19 Het verwarmingssysteem
Het principe: De werking van een lucht/water warmtepomp is vergelijkbaar met de werking van een koelkast. Aan de producten in de koelkast wordt warmte onttrokken, zodat levensmiddelen worden gekoeld. De onttrokken warmte wordt, met behulp van een koudemiddel, via de achterkant van de koelkast afgevoerd naar de omgevingslucht. Bij een warmtepomp werkt dit precies andersom: er wordt warmte aan de buitenlucht onttrokken, die via vloerverwarming, radiatoren en/of convectoren de woning verwarmt. Het Hydrolution lucht/water warmtepompsysteem van Mitsubishi Heavy Industries is een belangrijke innovatie op verwarmingsgebied en biedt grote economische en milieutechnische voordelen. Het systeem is namelijk zo efficiënt dat iedere gebruikte kWh elektrische energie bijna 4,4 kW verwarmingsvermogen oplevert. Dat rendement wordt ook wel COP (Coëfficiënt Of Performance) genoemd. Hoe hoger de COP, hoe zuiniger de installatie. Met een COP van 4,44 behoort het Hydrolution systeem tot de meest zuinige systemen op de markt. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee, want minder verbruik betekent ook een minder hoge energierekening! Bovendien heeft u geen aparte airconditioninginstallatie meer nodig, want Hydrolution is standaard geschikt om te koelen. Hydrolution systeem:

20 Impressie mogelijke afwerking
Meer ervaring met vergelijkbare, non-reguliere projecten. Afbouw en inrichting in overleg met huurderwensen mogelijk. Bakker Bouw Blaricum regelt het!

21 Voor nadere informatie
Kantoor Utrecht Kantoor Arnhem Maarssenbroeksedijk Van Lawick van Pabststr. 64 3542 DL Utrecht HK Arnhem 030 – – Peter Bakkenist Hans Hartsema 06 – – Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.


Download ppt "Oud Laren 1 te Laren (NH) KANTOORGEBOUW"

Verwante presentaties


Ads door Google