De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Al 40 jaar de vereniging voor het aangespannen rijden in Brabant

Verwante presentaties


Presentatie over: "Al 40 jaar de vereniging voor het aangespannen rijden in Brabant"— Transcript van de presentatie:

1 Al 40 jaar de vereniging voor het aangespannen rijden in Brabant

2 De Brabantse Aanspanning is 40 jaar geleden opgericht door een aantal vrienden, die bij manege “De Roosberg” een mencursus volgde en zich daarna gingen toeleggen op het promoten en het rijden met authentiek gerij. Het authentieke gerij staat nog steeds hoog in het vaandel van de vereniging.

3 Een picknickrit De tweedaagse
De Brabantse Aanspanning organiseert ook een aantal thema gebonden ritten zoals: Een picknickrit In het voorjaar, waarbij de picknick plaatsvind in de natuur en de picknickmanden gedeeld worden door deelnemers De tweedaagse Waar we na een gezellige trektocht op de eerste dag, overnachten in een familie hotel van waaruit we na een gezamenlijk ontbijt in een lange stoet weer huiswaarts trekken

4 De Hubertus- of jachtrit
De nachtrit Bij voorkeur wordt de nachtrit gereden op de langste dag waarbij de koetsen voorzien van kaarslantaarns een prachtig lint vormen in de donkere nacht. De Hubertus- of jachtrit In het begin van het jachtseizoen wordt deze rit verreden, door de bossen in de omgeving van Breda, vaak begeleid door hoornblazers. Vaak worden deze ritten verreden in zeer koude omstandigheden.

5 Jaarlijks organiseert De Brabantse Aanspanning begin september de Prinsenrit

6 Zo als U ziet rijden ook prominente burgers van Breda mee in de prinsenrit.

7 De Prinsenrit wordt vanaf 1971 georganiseerd door De Brabantse Aanspanning.
Dat is een vereniging die niet alleen authentieke rijtuigen koestert maar er ook heel graag mee rijdt. De vaak zeer oude rijtuigen worden getrokken door een enkel-, dubbel-, drie-of vierspan paarden. Zo zijn de koetsiers, de grooms en de andere inzittende geheel gekleed in de stijl die past bij het type rijtuig. Zoals ook in 2010 is het de bedoeling dat er ook dit jaar weer veel prinsesjes en prinsjes meerijden in deze feestelijke rit

8 Prinsenrit 2011 Op zondag 11 september 2011 is de jaarlijkse Prinsenrit van De Brabantse Aanspanning gepland. In het koetsspoor van de Prinsen van Oranje, rijden antieke koetsen, uitzonderlijk opgepoetst voor deze gelegenheid door Breda en omstreken, vervolgens hebben deze fraaie aanspanningen een oponthoud op de vorstelijke entourage op het kasteel van Breda, waar in vroeger tijden de Nassau's verbleven.

9 Het is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij een van de oude routes van de “Prinsen en Edelen” gereden wordt, met koetsiers en gasten in aangepaste kledij, in prachtige rijtuigen getrokken door schitterende paarden.

10 Wederom mogen wij al rijdend door de mooie stad Breda een bezoek brengen aan Het Kasteel van Breda bij de K.M.A.. Hier zal de gouverneur ons “op de koffie” ontvangen In 1826 hief koning Willem I de Artillerie- en Genieschool voor genie en artillerie-officieren in Delft op en vestigde Willem I de Koninklijke Militaire Academie in het Kasteel van Breda. Op 24 november 1828 opende Prins Frederik de KMA

11 Omdat onze vereniging dit jaar 40 jaar bestaat wordt het dus een
Jubileum-Prinsenrit met Prinsjes en Prinsesjes Zonder financiële bijdrage van maatschappelijk betrokken sponsoren zou het onmogelijk zijn dit alles te organiseren. Wij stellen het bijzonder op prijs als U ons uit wilt nodigen om de verschillende mogelijkheden van eventuele sponsering met U te bespreken.

12 Secretaris : Dhr. Jac de Leeuw tel: 0165-386301
Voorzitter: Dhr. Ad van Beurden tel: Secretaris : Dhr. Jac de Leeuw tel: Penningmeester: Mevr. Paula Arnst tel: Bestuurslid: Dhr. Mario Biemans tel: Bestuurslid Dhr. Cees Verloop tel:

13 Hartelijk dank voor Uw Aandacht


Download ppt "Al 40 jaar de vereniging voor het aangespannen rijden in Brabant"

Verwante presentaties


Ads door Google