De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Raadplegen van notities en afbeeldingen online Om u te helpen bij het online raadplegen van cartografische notities en afbeeldingen, hebben we dit document.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Raadplegen van notities en afbeeldingen online Om u te helpen bij het online raadplegen van cartografische notities en afbeeldingen, hebben we dit document."— Transcript van de presentatie:

1 Raadplegen van notities en afbeeldingen online Om u te helpen bij het online raadplegen van cartografische notities en afbeeldingen, hebben we dit document voor u opgesteld. We hopen dat het u kan helpen bij uw opzoekingen. Zoals u al kon vaststellen en zoals dit document ook zal aantonen, is het niet zo gemakkelijk om toegang te hebben tot de cartografische afbeeldingen. Dit zoeksysteem zal binnenkort worden vervangen door een ander systeem dat efficiënter en gebruiksvriendelijker is. Niet alle kaarten die in de catalogus worden beschreven, staan al online. Elke maand echter breiden we het onlineaanbod verder uit. Het onderstaande voorbeeld heeft betrekking op een zoekmogelijkheid die u vandaag met de onlinecatalogus kunt uitvoeren: een opzoeking op AUTEUR. Het team van de afdeling Kaarten en Plannen. «rechterpijltje  » of «tabuleren» om de dia’s te doen defileren. «escape» om te verlaten en terug te keren naar de pagina van de afdeling.

2 1) Onthaalpagina van de Koninklijke Bibliotheek. Klik op catalogi.

3 2) Kies algemene catalogus.

4 3) Kies een zoekmethode per AUTEUR.

5 4) Vul de NAAM in van een cartograaf. Bvb. Ex.: DEVENTER (Jacob van).

6 5) « Klik » op de naam van de auteur.

7 6) « Klik » op VOORNAAM van de auteur.

8 7) Kis de notitie met DE kaart(en).

9 8) « Klik » op onderdelen van de notitie.

10 9) « Klik » op de kaart die u wenst te zien.

11 10) « Klik » op de URL http://opteron2.kbr.be/.../viewer/...

12 11) Ga naar de kaart. Raadpleeg de kaart met behulp van de zoom.


Download ppt "Raadplegen van notities en afbeeldingen online Om u te helpen bij het online raadplegen van cartografische notities en afbeeldingen, hebben we dit document."

Verwante presentaties


Ads door Google