De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Skip Intro. Het hoofdmenu bestaat uit 8 onderdelen Druk een toets voor het vervolg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Skip Intro. Het hoofdmenu bestaat uit 8 onderdelen Druk een toets voor het vervolg."— Transcript van de presentatie:

1 Skip Intro

2 Het hoofdmenu bestaat uit 8 onderdelen Druk een toets voor het vervolg.

3 Druk een toets voor verdere instructie. Het eerste onderdeel betreft inspiratie. Dit onderdeel is een beeldbank met foto’s die u vrij kunt gebruiken (met vermelding van “bron: www.aquaro.nl”).www.aquaro.nl Het eerste onderdeel betreft inspiratie. Dit onderdeel is een beeldbank met foto’s die u vrij kunt gebruiken (met vermelding van “bron: www.aquaro.nl”).www.aquaro.nl

4 Klik op Inspiratie

5 Selecteer op een verschijningsvorm en/of op een thema en/of een speciale selectie. Selecteer op een verschijningsvorm en/of op een thema en/of een speciale selectie.

6 Als op een bepaalde verschijningsvorm wordt geklikt…

7 dan verschijnt een overzicht met foto’s van mogelijke variaties. Klik vervolgens op een foto voor nadere informatie en eventueel aanvullende foto’s.

8 Indien aanvullende foto’s aanwezig zijn kunt u die ook selecteren door ernaar toe te scrollen en erop te klikken. Toelichtende tekst

9 De betreffende foto wordt daarna vergroot weergegeven.

10 De betreffende foto wordt daarna vergroot weergegeven Tot zover het onderdeel Inspiratie.

11 Het tweede onderdeel in het hoofdmenu betreft voorbeelden. Via dit onderdeel kunt u fraaie en handige voorbeelden krijgen van projecten, documenten en fomats. Het tweede onderdeel in het hoofdmenu betreft voorbeelden. Via dit onderdeel kunt u fraaie en handige voorbeelden krijgen van projecten, documenten en fomats. Druk een toets voor verdere instructie.

12 Klik op voorbeelden

13 Selecteer desgewenst op een type voorbeeld en/of op een thema en/of een bepaalde situatie. Selecteer desgewenst op een type voorbeeld en/of op een thema en/of een bepaalde situatie.

14 Als bijvoorbeeld op projecten wordt geklikt…

15 dan verschijnt een overzicht met verschillende voorbeeld- projecten. Klik vervolgens op een afbeelding voor nadere informatie.

16 Toelichtende tekst U kunt ook direct naar een site toe of een rapportage downloaden. Tot zover het onderdeel Voorbeelden.

17 Het derde onderdeel in het hoofdmenu betreft Wet en beleid. Via dit onderdeel kunt u snel relevante wetgeving en beleid opzoeken. Het derde onderdeel in het hoofdmenu betreft Wet en beleid. Via dit onderdeel kunt u snel relevante wetgeving en beleid opzoeken. Druk een toets voor verdere instructie.

18 Klik op Wet en beleid

19 Selecteer desgewenst op: schaalniveau en/of op een hoofdthema en/of een bepaalde status.

20 Als bijvoorbeeld op Provinciaal niveau wordt geklikt…

21 dan verschijnt een overzicht met de relevante wetgeving en beleidsdocumenten op het betreffende niveau. Klik vervolgens op een afbeelding voor nadere informatie.

22 Toelichtende teksten

23 Het vierde onderdeel in het hoofdmenu betreft Encyclopedie. Via dit onderdeel kunt u snel begrippen en vuistregels opzoeken. Het vierde onderdeel in het hoofdmenu betreft Encyclopedie. Via dit onderdeel kunt u snel begrippen en vuistregels opzoeken. Druk een toets voor verdere instructie.

24 Klik op Encyclopedie

25 Zoek een begrip met behulp van het alfabet.

26 Klik op het begrip dat u zoekt voor de juiste definitie en eventuele toelichting en vuistregels. Tot zover het onderdeel Encyclopedie.

27 Het vijfde onderdeel in het hoofdmenu betreft Kaart en data. Via dit onderdeel kunt u kaarten (en op termijn ook data) vinden die gebruikt kunnen worden bij de watertoets. Het vijfde onderdeel in het hoofdmenu betreft Kaart en data. Via dit onderdeel kunt u kaarten (en op termijn ook data) vinden die gebruikt kunnen worden bij de watertoets. Druk een toets voor verdere instructie.

28 Klik op Kaart en data

29 Klik op “+” om de beschikbare kaarten over een thema te zoeken.

30 Klik op “o” om een bepaalde kaartlaag aan te zetten.

31 U kunt diverse handige kaarten bekijken, bijvoorbeeld de zandbanenkaart van het Rivierengebied.

32 Naast de top-kaarten zijn ook luchtfoto’s beschikbaar als ondergrond (schaal < 1:10.000). Tot zover het onderdeel Kaart en data.

33 Het zesde onderdeel in het hoofdmenu betreft Stappenplan. Dit onderdeel is erop gericht om de verschillende stappen in het watertoetsproces te vergemakkelijken. Het zesde onderdeel in het hoofdmenu betreft Stappenplan. Dit onderdeel is erop gericht om de verschillende stappen in het watertoetsproces te vergemakkelijken. Druk een toets voor verdere instructie.

34 Klik op Stappenplan

35 Het stappenplan bestaat uit 5 modules die het ruimtelijk planproces ondersteunen. Klik op een module voor nadere instructie.

36 Zoom in op uw plangebied en klik op het pennetje. Teken de contour van het gebied. Sluit af met een dubbelklik. Met de locatietoets kunt u eenvoudig en snel (quick-scan) de waterrisico’s en waterkansen op een bepaalde locatie te onderzoeken. Klik hier om de locatietoets uit te voeren.

37 Hiermee heeft u in een oogopslag een overzicht van de risico’s en kansen. Klik op de “pagina” voor een toelichting.

38 Klik op de wereldbol om de onderliggende kaart te bekijken.

39 Tot zover de Locatietoets.

40 Via de module Gidsmodellen kunt u advies krijgen over de waterstructuur op een bepaalde locatie. Via de module Gidsmodellen kunt u advies krijgen over de waterstructuur op een bepaalde locatie. Zoom in op uw plangebied en klik op het pennetje. Teken de contour van het gebied. Sluit af met een dubbelklik. Klik op “volgende” om te bekijken welk(e) gidsmodel(len) voor deze locatie gebruikt kan (kunnen) worden.

41 Klik op een gidsmodel voor nadere informatie.

42 Toelichtende teksten Klik op een onderdeel van het gidsmodel voor meer gedetailleerde informatie.

43 Tot zover de module Gidsmodellen.

44 Klik op “volgende” voor een stappenplan op maat. Zoom in op uw plangebied en klik op het pennetje. Teken de contour van het gebied. Sluit af met een dubbelklik. Het Stroomschema Watertoets levert een locatiespecifiek processchema. Een klein project op een niet-gevoelige locatie kan leiden tot een verkorte procedure.

45 De vragen resulteren in een stappenplan voor de watertoets voor het betreffende plangebied. Klik op Stappenplan Tot zover de module Stappenplan watertoets.

46 Klik op “volgende” voor een PvE op maat. Zoom in op uw plangebied en klik op het pennetje. Teken de contour van het gebied. Sluit af met een dubbelklik. Het Programma van eisen en kansen kunt gebruiken als u meer concrete input wilt over waterrisico’s en waterkansen, bijvoorbeeld ten behoeve van een PvE in het kader van een ruimtelijk plan.

47 Beantwoordt de vragen.

48 Hiermee heeft u in een oogopslag overzicht van de relevante wateraspecten. Klik op de “pagina” voor de eisen en kansen per thema.

49

50 Tot zover de module Programma van eisen en kansen.

51 Klik op “volgende” voor een waterparagraaf op maat. Gebruik de module Waterparagraaf als u eenvoudig en snel input wilt voor het opstellen van een waterparagraaf. Bij een klein plan op een niet-gevoelige locatie kan dit betekenen dat u met een standaard waterparagraaf kunt volstaan. Gebruik de module Waterparagraaf als u eenvoudig en snel input wilt voor het opstellen van een waterparagraaf. Bij een klein plan op een niet-gevoelige locatie kan dit betekenen dat u met een standaard waterparagraaf kunt volstaan. Zoom in op uw plangebied en klik op het pennetje. Teken de contour van het gebied. Sluit af met een dubbelklik.

52 Beantwoordt de vragen.

53 Hiermee heeft u in een oogopslag overzicht van de thema’s/wateraspecten die relevant zijn voor de waterparagraaf. Klik op de “pagina” voor een toelichting over relevantie, doelen en maatstaven.

54 Tot zover de module Waterparagraaf.

55 Het zevende onderdeel in het hoofdmenu betreft Projecten. Hiermee kunt u keuzes in het watertoetsproces vastleggen en relevante informatie overzichtelijk bewaren. Deze module is momenteel nog in ontwikkeling. Het zevende onderdeel in het hoofdmenu betreft Projecten. Hiermee kunt u keuzes in het watertoetsproces vastleggen en relevante informatie overzichtelijk bewaren. Deze module is momenteel nog in ontwikkeling.

56 De gegevens over een project kunnen hier ingevuld worden. Vervolgens dient akkoord gegeven te worden.

57

58 Vanuit het projectdossier kunt u direct de locatietoets uitvoeren en toevoegen aan het project.

59 De keuze (welk thema/wateraspect is relevant en welke niet) kunt u vervolgens vastleggen door akkoord te geven.

60 In het project kunnen ook andere keuzes over water vastgelegd worden. De werkwijze is gebaseerd op de wijze van invullen van een “belastingformulier”.

61 De keuzes hebben betrekking op de locatie, de gidsmodellen en op de inrichting.

62 Ook overleggen die zijn gevoerd over water in het plangebied kunnen vastgelegd worden.

63 In het dossier kunnen foto’s uit de inspiratiebeelbank verzameld worden.

64 Naast foto’s en voorbeelden kunnen ook documenten over wet- en beleid en begrippen uit de encyclopedie toegevoegd worden.

65 Het laatste onderdeel in het hoofdmenu betreft Over AquaRO. Hierin is algemene informatie over de website en PR-materiaal terug te vinden. Het laatste onderdeel in het hoofdmenu betreft Over AquaRO. Hierin is algemene informatie over de website en PR-materiaal terug te vinden.

66 Wilt u op de hoogte gehouden blijven worden van AquaRO dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

67 Vul in het vak een term, begrip of de locatie in. U krijgt dan snel een overzicht van de informatie die binnen Aquaro daarover aanwezig is.

68

69 Selecteer het onderdeel waarover u instructie wenst. Zoekfunctie Nadere informatie


Download ppt "Skip Intro. Het hoofdmenu bestaat uit 8 onderdelen Druk een toets voor het vervolg."

Verwante presentaties


Ads door Google