De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De “bron” van Darvaza.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De “bron” van Darvaza."— Transcript van de presentatie:

1 De “bron” van Darvaza

2 In het midden van de Karakoum woestijn (Turkmenistan), dicht bij het verdwenen dorpje Darvaza, is er een krater van ongeveer honderd meter in diameter en meer dan twintig meter diepte, genaamd “De Poort van de Hel” .

3 Binnen dit gebied, is er sinds tientallen jaren een vuur aan het branden, een vuur dat eindeloos doorgaat

4 De ‘bron’ van Darvaza is niet ontstaan door de natuur zelf, maar is het resultaat van een ongelukkige Sovjet mijnbouw prospectie, die begon in de jaren 50.

5 In 1971 ontstond door een foute inschatting een instorting van een ondergrondse holte, waardoor er een gapend gat ontstond dat enorme hoeveelheden gas lekte.

6 De geologen besloten het gas aan te steken om het giftige gas te verbranden.

7 De Sovjets onderschatten de afmetingen van de holte schromelijk : Het gas dat binnen een paar weken zou moeten uitdoven bleef branden, nu al sinds 1971,……. zonder onderbreking.

8 Het is onbekend voor hoe lang “De Deur van de Hel” zal blijven branden
Het is onbekend voor hoe lang “De Deur van de Hel” zal blijven branden. Hoewel de bron van Darvaza is gelegen in moeilijk toegankelijk gebied, bezoeken veel mensen dit fascinerende fenomeen .

9 De intense hitte die uit de krater komt maakt het onmogelijk om langer dan een paar minuten de bron te bezoeken. De temperatuur is ondraaglijk.

10 ‘s Nachts is het net Dante’s Inferno: het vuur brandt in al zijn pracht en praal, waardoor het lijkt op een brandende vulkanische krater.

11 Einde


Download ppt "De “bron” van Darvaza."

Verwante presentaties


Ads door Google