De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Darvaza goed.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Darvaza goed."— Transcript van de presentatie:

1 Het Darvaza goed

2 In het midden van de Karakoum (Turkmenistan) woestijn, dicht bij het verdwenen dorpje genaamd Darvaza, is er een krater van ongeveer honderd meter diameter en meer dan twintig meter diepte, genaamd "de poort van de hel” .

3 Binnen dit gebied is sinds tientallen jaren een vuur aan het branden; een vuur dat eindeloos lijkt.

4 De Darvaza krater is niet een werk van de natuur, maar het resultaat van een ongelukkige sovjet mijnbouw, welke begon in de jaren 50 .

5 In 1971, door een foutje met boor een instorting van een ondergrondse holte, zodat het gapend gat ontstond wat enorme hoeveelheden gas lekt.

6 De geologen besloten om de fakkel goed aan te steken, om het giftig gas te verbranden.

7 De sovjets onderschatte schromelijk de afmetingen van de holte: het gas dat zou moeten uitdoven binnen een paar weken, maar bleef sindsdien branden zonder onderbreking sinds 1971!

8 Het is onbekend voor hoe lang "de deur van de Hel” zal blijven branden
Het is onbekend voor hoe lang "de deur van de Hel” zal blijven branden. Hoewel de bron van Darvaza een moeilijk toegankelijk gebied is, bezoeken veel mensen dit fascinerende fenomeen .

9 De intense hitte die uit de krater komt maakt het onmogelijk om de plaats te bezoeken, slechts voor een paar minuten vanwege de ondraaglijke temperatuur.

10 Nachts de show is Dantean: het vuur brandt in al zijn pracht en praal, waardoor het goed de blik van een brandende vulkanische krater.

11 THE END


Download ppt "Het Darvaza goed."

Verwante presentaties


Ads door Google