De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inleiding Gyves is 16 en woont in Oost-Congo, in de provincie Zuid- Kivu. Hij hakt wolframiet in een mijn. Hij en zijn vrienden hebben de mijn gehuurd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inleiding Gyves is 16 en woont in Oost-Congo, in de provincie Zuid- Kivu. Hij hakt wolframiet in een mijn. Hij en zijn vrienden hebben de mijn gehuurd."— Transcript van de presentatie:

1 Inleiding Gyves is 16 en woont in Oost-Congo, in de provincie Zuid- Kivu. Hij hakt wolframiet in een mijn. Hij en zijn vrienden hebben de mijn gehuurd van de landeigenaar. Ze werken zeven dagen in de week, van zes uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds. Zonder touw dalen ze af met houweel en zaklamp om urenlang wolframiet te hakken. Gevaarlijk en vies werk. Gyves wil later graag voor zichzelf wat beginnen, buiten de mijn, dat is zijn grote droom. Zoals boer worden, winkelier of vrachtwagenchauffeur. “Maar wat heeft het voor zin daaraan te denken”, zegt hij. “Het wordt toch nooit wat”.

2 Gyves

3 Opdracht Het is jullie taak duidelijk te maken waarom de kansen voor Gyves om buiten de mijn voor zichzelf te beginnen heel klein zijn. Gebruik de informatiestrookjes die je van de docent krijgt.


Download ppt "Inleiding Gyves is 16 en woont in Oost-Congo, in de provincie Zuid- Kivu. Hij hakt wolframiet in een mijn. Hij en zijn vrienden hebben de mijn gehuurd."

Verwante presentaties


Ads door Google