De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op deze eerste cursus Windows, speciaal ontwikkeld voor ambtenaren. Vergeet niet te rusten tijdens de lessen en neem, zoals gewoonlijk, een relaxe.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op deze eerste cursus Windows, speciaal ontwikkeld voor ambtenaren. Vergeet niet te rusten tijdens de lessen en neem, zoals gewoonlijk, een relaxe."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom op deze eerste cursus Windows, speciaal ontwikkeld voor ambtenaren. Vergeet niet te rusten tijdens de lessen en neem, zoals gewoonlijk, een relaxe houding aan.

2 VERGEET NIET: Indien de cursus verplaatsingen vergt naar de koffieautomaat of de rokersruimte, zal het diensthoofd de verplaatsingsvergoeding binnen de 48 uur op uw rekening storten!

3 Dit is het bureaublad van Windows, het laat u toe alle nodige acties te ondernemen. Voor een ambtenaar is het uitermate belangrijk de foto van zijn kind op de achtergrond te plaatsen. Alzo zal hij zich herinneren dat hij nog naar de moeder (zijn minnares) moet bellen en vernemen of de kleine naar zijn papa heeft gevraagd en zijn flesje goed heeft leeggedronken.

4 voorbeeld

5 Goed zo! Nu kunnen we met het echte werk beginnen.

6 Een ZEER belangrijke knop is de STARTknop, hiermee kan je de PC UITschakelen. De belangrijkste functie van deze knop: via deze knop geraken we aan de spelletjes!

7 Klik op Start

8

9 Het spel is zelfs voor jou wel duidelijk. Snap je het toch niet, vraag dan wat uitleg aan een collega.

10 Meer hoef je niet te weten over de Startknop. Op naar de volgende les.

11 Dit is de Startbalk

12 Dit is de klok, hou ze scherp in de gaten: zodra ze 16 uur 30 aangeeft vlieg je zo snel mogelijk de deur uit naar je stamcafe. Vroeger vertrekken mag ook, later absoluut niet!!!

13 De rest van de icoontjes NOOIT aanraken! (gevaarlijk, enkel te gebruiken door nerds).

14 Nu bekijken we een belangrijk onderdeel: DE MAILBOX. Onmisbaar voor het uitwisselen van belangrijke informatie.

15 Mailtjes versturen doe je met OUTLOOK EXPRESS

16 grapjescs@grapjescs.nl De boog moet niet altijd gespannen staan In bijlage enkele vuile mopjes en naaktfoto’s. Sorry, ik kan vanavond niet mee naar ons stamcafee: ik heb al een afspraakje met Jenny van het archief op de bank in het park.

17 Mooi zo, alle vrienden en collega’s hebben nu je mailtjes gekregen. Toch een knappe uitvinding hé? Windows is niet gemaakt om te werken, dat zou er nog aan mankeren.

18 Hier stopt men zijn persoonlijke documenten in.

19 Vuile mopjes Racistische mopjes Naaktfoto’s Sexfilmpjes Domme blondjes Allerlei mopjes Boodschappenlijstje Mijn lief Leuke filmpjes Verlofplanning Mijn kind Dienstnota’s OPMERKING: De map “Dienstnota’s” is niet verplicht!

20 PAS OP!!! Dit is het zenuwcentrum van uw PC. STEEK ER UW NEUS NIET IN! Misschien kan uw IT-verantwoordelijke er iets mee doen in geval van een crash.

21 PRULLENBAK Voor de moeilijke dossiers en vervelende taken. DAGELIJKS LEEGMAKEN!

22 We behandelen nu het mysterie van de RECHTERMUISKNOP. Dit is een regelmatige bron van talloze problemen.

23 Op de PC van een ambtenaar heeft deze knop enkele zeer specifieke en uitermate nuttige functies.

24 En vergeet het niet: Windows is er om het werk te vergemakkelijken. Thuis en zeker op het werk.

25 Het zal wel zijn, hé!

26 Kortelings, en speciaal voor de ambtenaren: Word voor ambtenaren. Want je pc schrijft beter dan jij en zonder spellingsfouten Access voor ambtenaren. Misschien leer je dan ooit het verschil tussen een databank en de bank in ‘t park Excel voor ambtenaren. De kunst om 2+2 foutloos om te zetten in: Totaal = SOM(A1:B1) Power Point voor ambtenaren. Leer stomme dingen maken zoals dit. Vindt je dit onnozel? Mogelijk, maar de tijd op het bureel gaat wel vlugger voorbij.


Download ppt "Welkom op deze eerste cursus Windows, speciaal ontwikkeld voor ambtenaren. Vergeet niet te rusten tijdens de lessen en neem, zoals gewoonlijk, een relaxe."

Verwante presentaties


Ads door Google