De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ionisatie Bio-esthetiek vaktechnologie Mevr. Thyssen. 6de jaar 1ste trim.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ionisatie Bio-esthetiek vaktechnologie Mevr. Thyssen. 6de jaar 1ste trim."— Transcript van de presentatie:

1 ionisatie Bio-esthetiek vaktechnologie Mevr. Thyssen. 6de jaar 1ste trim.

2 Definitie  Iontoforese = ionisatie.  Het inbrengen van een werkzame ion van een oplossing in het lichaam door middel van een galvanische gelijkstroom. Ionen zijn dus atomen die een elektrische lading bezitten.

3  Er zijn verschillende manieren om een medicament in het lichaam te brengen:  Oraal  Rectaal  Injectie  In de vorm van zalf  iontoforese

4

5

6

7 Kunnen ionen van een oplossing doordringen in de huid door elektrische stroom?  Een zeer overtuigend bewijs: proef van Leduc

8 Hoe werkt dit?  De werking berust op eigenschappen van elektrische stroom.

9 Eigenschappen van elektrische stroom?  Molecule is het kleinste deeltje van een stof dat alle eigenschappen van die stof bezit.  Alles is opgebouwd uit moleculen.  Moleculen bestaan uit atomen.  Atomen hebben een kern die neutronen bevatten en protonen die een positieve lading bezitten.

10  In de baan rond de kern zitten de elektronen die negatief geladen zijn.  Atoom is elektrisch neutraal= evenveel elektronen als protonen.  Atomen kunnen elektronen uitwisselen waardoor het atoom elektrisch geladen wordt.

11 Wat is een ion?  Een elektrisch geladen atoom

12 Wanneer wordt een atoom een positief ion?  Als het een elektron afgeeft.

13 Wanneer wordt een atoom een negatief ion?  Wanneer het een elektron bij krijgt.

14  Wanneer we keukenzout in water doen dan lost het zout op.

15  Het Na atoom geeft één elektron af en wordt dan een positief ion.  Het chloor atoom neemt één elektron op en wordt dan een negatief ion.

16  Wat gebeurt er wanneer we in water met opgelost keukenzout 2 elektroden hangen die we verbinden met een gelijkstroombron?

17  De Na+ en H+ ionen worden naar de negatieve elektrode getrokken = de kathode  De Cl- en Oh- ionen gaan naar de anode.  Aan de elektrode gekomen ontladen de ionen zich en gebeuren er scheikundige reacties = elektrolyse.

18  Aan de kathode (-) komen dus de Na+ en de OH- ionen toe.  Natriumhydroxide of bijtend soda wordt gevormd  Wordt gebruikt om verf af te bijten.

19  Aan de anode komen H+ en Cl-ionen toe.  Dit geeft waterstofchloride of zoutzuur.  Om kranen te ontstoppen.

20 opgelet  Bij gebruik van metalen elektroden  We leggen een dikke laag stof goed natgemaakt tussen de metalen elektrode en de huid  De elektrolyse speelt zich af op de metaalelektrode die op de stofbedekking ligt en niet op de huid.

21  Positief geladen werkstoffen inbrengen met de positieve pool.  Negatief geladen werkstoffen inbrengen met de negatieve pool.

22  Vb. een product is negatief  Cellulitis buik:  Welke pool buik: -  Welke pool rug: +

23  Een product is positief:  Cellulitis buik  Welke pool buik: +  Welke pool rug: -

24 Toepassing:  De elektroden moeten worden bevochtigd  Soorten elektroden  Moeten bedekt worden  De huid moeten gereinigd, verwarmd, verweekt worden  Het product doen we in een schaaltje of  Werken met gepolariseerde producten

25  De hoeveelheid ionen die binnendringt is afhankelijk van:  Zuiverheid van de oplossing  Grootte van ionen  Tijdsduur van de ionisatie  Grootte van het elektrode oppervlak  Stroomsterkte  Tijdsduur: gelaat: 10 min. Lichaam: 20 min.

26 Indicaties  Lichaamsverzorging:  Cellulitisbehandeling: buik, benen, hals enz  Hyperemiebehandeling  Bustebehandeling  Acnebehandeling  Gelaatsverzorging: acnebehandeling.

27 Contra-indicaties  Bij verwondingen  Spataders  Alle ziektebeelden van de huid waarover men twijfels heeft.


Download ppt "Ionisatie Bio-esthetiek vaktechnologie Mevr. Thyssen. 6de jaar 1ste trim."

Verwante presentaties


Ads door Google