De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klik op de volgende dia op dit symbool op de kaart en vlieg gratis naar een Europese hoofdstad. Klik op de volgende dia op dit symbool op de kaart en vlieg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klik op de volgende dia op dit symbool op de kaart en vlieg gratis naar een Europese hoofdstad. Klik op de volgende dia op dit symbool op de kaart en vlieg."— Transcript van de presentatie:

1 Klik op de volgende dia op dit symbool op de kaart en vlieg gratis naar een Europese hoofdstad. Klik op de volgende dia op dit symbool op de kaart en vlieg gratis weer terug naar de kaart van Europa. We hebben met heel veel plezier aan dit project Hoofdstedentrip Europa gewerkt. Groep 7a van de Caeciliaschool in Amersfoort wenst jullie heel veel reisplezier.

2 Hoofdstedentrip Europa

3 Tirana hoofdstad van Albanië De laatste koningin van Albanië is overleden. Na jarenlange ballingschap mochten de royals weer terug. Prins Leka blijft als enige royal over.

4 Vilnius hoofdstad van Litouwen Litouwen heeft de zwakste economie van de drie Baltische staten. Het land kan dus wel wat hulp van de EU gebruiken

5 Monte Carlo hoofdstad van Monaco Door een stadswandeling te maken kom je langs alle Piazza's en Palazzo's! Of wat dacht je van het huis van Columbus?

6 Skopje hoofdstad van Macedonië Het Nederlands elftal heeft op weg naar het wereldkampioenschap van 2006 in Duitsland voor het eerst punten verspeeld. Oranje speelde in Skopje met 2-2 gelijk tegen Macedonië.

7 Chisnau hoofdstad van Moldavië De gascrisis tussen Rusland en Oekraïne treft een groot deel van Europa. Het bedrijf Gazprom heeft ook de toevoer naar Moldavië stopgezet, omdat er geen akkoord is over een nieuwe gasprijs.

8 Jerevan hoofdstad van Armenië Turkije beschuldigt zijn buurlanden ervan uitbraken van het vogelgriepvirus in hun land geheim te houden. Volgens de regering is er sprake van vogelgriep in Iran, Syrië, Irak en Armenië.

9 Bakoe hoofdstad van Azerbeidzjan Eenenveertig passagiers en bemanningsleden worden vermist, nadat hun schip dinsdag in zwaar weer op de Kaspische Zee was gezonken. Voor hun leven wordt gevreesd.

10 Andorra hoofdstad van Andorra Het Nederlands elftal is weer een stapje dichterbij kwali- ficatie voor het WK voetbal 2006 in Duitsland.

11 Kopenhagen hoofdstad van Denemarken De Deense en Noorse ambassades in Syrië zijn in brand gestoken. Woedende moslims bestormden de gebouwen uit protest tegen de cartoons met de profeet Mohammed en staken ze in brand.

12 Tblisi hoofdstad van Georgië De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Ivanov, is in Georgië om te bemiddelen tussen de oppositie en president Sjevardnadze.

13 Reykjavik hoofdstad van IJsland De delegatie van IJsland heeft woedend de jaarlijkse conferentie van de Internationale Walvis Commissie verlaten. Het verzoek van de IJslanders om lid te worden van de IWC werd opnieuw afgewezen.

14 Vaduz hoofdstad van Liechtenstein EU-landen sturen bewust aan op het stuklopen van de onderhandelingen met Zwitserland over het afschaffen van het bankgeheim.

15 Madrid hoofdstad van Spanje Barcelona is bekender, maar Madrid is groter én de hoofdstad van Spanje. Madrid heeft 3 miljoen inwoners en is de hoogstgelegen stad van Europa, op wel 660 meter hoogte! Madrid heeft vijf treinstations...

16 Boekarest hoofdstad van Roemenië Ook de vogelgriep in Roemenië is van het levensgevaar- lijke soort. Dat is uit testen gebleken.

17 Oslo hoofdstad van Noorwegen. De Amerikaanse ambassadeur in Oslo heef Noorwegen verzekerd dat er in dat land geen tussenlanding van een geheime vlucht met gevangenen is gemaakt. De Noorse premier Stoltenberg is tevreden met die verklaring.

18 Riga hoofdstad van Letland. De republiek Letland is naast Estland en Litouwen onderdeel van de drie Baltische staten en is anderhalf keer zo groot als Nederland. Sinds 1 mei 2004 hoort Letland bij de Europese Unie en maakt het land grote ontwikkelingen door. Door de ligging op het kruispunt van Europa, is de cultuur door zowel Oost als West- Europa beïnvloed.

19 Dublin hoofdstad van Ierland De Britse premier Blair heeft afschuw gereageerd op de met waarschijnlijke dood van Margaret Hassan. De Britse hulpverleenster zou door haar gijzelnemers geëxecuteerd zijn.

20 Parijs hoofdstad van Frankrijk In Frankrijk hebben duizenden mensen geprotesteerd tegen de verlenging van de noodtoestand. Zij vinden dat verlenging geen oplossing is voor de problemen in de arme buitenwijken. Het parlement ging gisteren akkoord met een verlenging van drie maanden. De autoriteiten stelden op 8 november de noodtoestand in om het geweld in Parijs en andere steden aan te pakken.

21 Nicosia hoofdstad van Cyprus De openbare aanklager op Cyprus heeft luchtvaartmaatschappij Helios, de eigenaar van het vliegtuig dat zondag neerstortte in Griekenland, aangeklaagd wegens dood door schuld.

22 Kiev hoofdstad van Oekraïne Glennis Grace, voor Nederland deelnemer aan het Eurovisie Songfestival, voelt zich niet goed. Er is vrees voor bloedvergiftiging.

23 Moskou hoofdstad van Rusland Het opvallende hotel Oekraïna in de Russische hoofdstad Moskou komt onder de hamer. De wolkenkrabber, die de voormalige sovjetdictator Jozef Stalin in de jaren vijftig liet bouwen, zal worden geveild.

24 Praag hoofdstad vanTsjechië Een Cypriotisch passagiersvliegtuig met aan boord 121 mensen is in Griekenland neergestort. Bij het ongeluk zijn alle inzittenden omgekomen.

25 Brussel hoofdstad van België De Belgische politie heeft een einde gemaakt aan de gijzeling in de bovenwoning in Brussel. Ze viel het appartement binnen waar een gewapende man al 30 uur twee vrouwen gijzelde.

26 Berlijn hoofdstad van Duitsland Berlijn heeft de meest turbulente geschiedenis van alle Europese steden, overal voel je het verleden.

27 Athene hoofdstad van Griekenland Het vliegtuig van de Cypriotische maatschappij Helios dat vorige week bij Athene verongelukte, kampte op zijn voorlaatste vlucht met aircoproblemen. Dat meldt de Britse krant The Times.

28 Rome hoofdstad van Italië De Turkse man die in 1981 een aanslag pleegde op de paus komt vrij.

29 Luxemburg hoofdstad van Luxemburg Luxemburg wil een wet invoeren die het moeilijker maakt om bedrijven over te nemen als zij dat niet willen. Het groothertogdom steekt daarmee een helpende hand uit naar Arcelor.

30 Wenen hoofdstad van Oostenrijk In Wenen is op 96-jarige leeftijd de Oostenrijkse nazi-jager Simon Wiesenthal overleden.

31 San Marino hoofdstad van San Marino De eerste testdag van Minardi op Mugello na de Grand Prix van San Marino is zeer ongelukkig verlopen.

32 Ankara hoofdstad van Turkije Een Turkse jongen die het afgelopen weekeinde is overleden, was geen drager van het vogelgriepvirus. Dat meldt het ministerie van Gezondheid in Ankara.

33 Sarajevo hoofdstad van Bosnië De vrouw van de voormalige president van de Bosnische Serviërs, Radovan Karadzic, heeft haar man gevraagd zich over te geven aan het Joegoslavië Tribunaal van de VN in Den Haag.

34 Tallinn hoofdstad van Estland Estland heeft ervoor gekozen alle banden met Rusland te verbreken, dit had veel nadelige gevolgen voor de economie. Een lidmaatschap van de EU kan dit misschien veranderen...

35 Londen hoofdstad van Groot-Brittannië De politie in Londen heeft George Michael opgepakt voor drugsbezit. Agenten vonden de zanger in elkaar gezakt in een auto.

36 Belgrado hoofdstad van Servië Montenegro De Bosnisch-Servische generaal Mladic staat op het punt gearresteerd te worden. Met hem wordt nu onderhandeld over zijn overgave. Dat zegt een bron bij de Servische regering.

37 Malta hoofdstad van Malta "Nog even wachten, en dan kun je op Malta ook met je euro's terecht. Maar nu is het dus nog steeds omrekenen!"

38 Warschau hoofdstad van Polen Als Polen tot de Europese Unie toetreedt, dan wil Nederland veel gaan investeren in het land. Dit is een goede impuls voor de Poolse economie.

39 Ljubljana hoofdstad van Slovenië De vogelgriep breidt zich uit in Europa. Ook in Slovenië is de dodelijke variant H5N1 nu geconstateerd, bij een dode zwaan die vlakbij de Oostenrijkse grens is gevonden.

40 Vaticaanstad hoofdstad van Vaticaanstad Paus Benedictus XVI heeft in de Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad zijn eerste kerstnachtmis opgedragen. Zoals elk jaar stond de dienst vooral in het teken van de vrede.

41 Sofia hoofdstad van Bulgarije Bulgaarse artsen hebben een 10 centimeter lange worm uit het oog van een patiënt getrokken.

42 Helsinki hoofdstad van Finland De Finse mobieltjesfabrikant Nokia verwacht in het lopende kwartaal een hogere winst te maken dan eerder gemeld. Het bedrijf heeft de winstverwachting voor het derde kwartaal opgeschroefd, van 7,98 mil. euro.

43 Budapest hoofdstad van Hongarije Hongarije in cijfers Hongarije heeft ruim 10 miljoen inwonders. Landoppervlak: 92,340, dat is bijna 3 keer zo groot als Nederland. Klimaat: Hongarije heeft een gematigd landklimaat: Koude, natte winter...

44 Zagreb hoofdstad van Kroatië In heel Kroatië is geprotesteerd tegen de arrestatie van oud-generaal Gotovina.

45 Amsterdam hoofdstad van Nederland De winnares van de GTST SUPERGAME van februari is Anna Herter uit Amsterdam. Gefeliciteerd! Heb je wel meegedaan, maar niets gewonnen. Niet getreurd, want vanaf 6 maart komt de nieuwe GTST SUPERGAME.

46 Lissabon hoofdstad van Portugal Zonder Team De Rooy en Hans Bekx Teamsport ging de 28ste editie van Dakar van start in Lissabon. Carlos Sainz bekroonde zijn debuut met een overwinning.

47 Bratislava hoofdstad van Slowakije Een baby uit Slowakije heeft op een wonderbaarlijke manier een val van 16 meter overleefd.

48 Minsk hoofdstad van Wit-Rusland De radicale partij Hamas roept de VS, Rusland, de VN en de EU op de dialoog aan te gaan. Dat heeft één van de leiders, Ismail Haniyah, laten weten.

49 Stockholm hoofdstad van Zweden Zweden heeft na 1994 opnieuw het olympische ijshockeygoud gewonnen. In de finale versloegen de Zweden aartsrivaal Finland met 3-2.

50 Bern hoofdstad van Zwitserland Bij een demonstratie in de Zwitserse hoofdstad Bern hebben betogers grote vernielingen aangericht. Bij een confrontatie met de politie raakte een agent gewond.


Download ppt "Klik op de volgende dia op dit symbool op de kaart en vlieg gratis naar een Europese hoofdstad. Klik op de volgende dia op dit symbool op de kaart en vlieg."

Verwante presentaties


Ads door Google