De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Technologie en Innovatie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Technologie en Innovatie"— Transcript van de presentatie:

1 Technologie en Innovatie
Presentatie Sharon, Oscar, Erwin, Dirk

2 Inhoud 2 concepten in het kort Ons definitieve concept Demo
Persoonsherkenning in huis Relaxt tv kijken Ons definitieve concept Uitleg van ons idee Behoeftes Persona Technische werking Demo

3 Concept 1

4 Concept 1: persoonsherkenning in huis
Behoeftes Mensen willen na een drukke dag werken relaxt thuiskomen. Handelingen die je elke dag doet zijn soms vervelend en onhandig. Meer comfort. Om snel en gemakkelijk eten, naar zijn keuze, te bereiden Om zijn huis van een afstand onder controle te hebben en op de hoogte te zijn. Boodschappen doen zonder in de rij te staan en naar de supermarkt te hoeven gaan. Onze oplossing Hij kan niet zo goed koken. Hij is een ‘controlfreak’ en verlaat het huis nooit zonder dat het beveiligd is door hem. Efficient met tijd omgaan is belangrijk, aangezien hij vaak tijd tekort komt.

5 Concept 1: persoonsherkenning in huis
Voorbeeld: persona De 26 jarige Jason zit op zijn werk. Hij is al twee jaar werkzaam als accountant bij een bedrijf dat één uur rijden is van zijn huis. Hij is nou een maand single en dat komt goed uit, want hij heeft twee uur de tijd om thuis te relaxen om daarna naar zijn voetbaltraining te gaan. Met zijn mobiel spreekt hij elektronische aparaten van thuis aan via zijn netwerk. Hij geeft zijn voorkeur aan een Hawaiian pizza. Deze moet hij nog bestellen bij Albert, samen met nog andere boodschappen voor morgen ochtend. Op weg naar huis wijzigt hij met zijn PDA de voorkeuzes van de tijd van zijn oven. Zodat deze eerder voorverwarmt. Nadat hij de auto in de garage heeft gezet tikt hij het wachtwoord in en zegt “Jason van Buren”. De home computer koppelt de vingerafdrukken, het wachtwoord en stem en laat hem binnen. Hij zet zijn PDA in de home computer. Het hele huis neemt de voorkeuzes aan van de PDA zodat Jason optimaal kan genieten. Wanneer de boodschappen binnen komen, kan Jason het niet in ontvangst nemen omdat hij net naar de WC gaat. De koerier heeft haast en zet de boodschappen in de brievenbus. Het huis controleert of het de goede RFID’s zijn en geeft een groen signaal. Omdat Jason een vaste klant is heeft hij het zo geregeld dat de prijs wordt afgeschreven wanneer de boodschappen in ontvangst zijn genomen. In 15 minuten is zijn Hawaiian pizza klaar om geserveerd te worden. Nog genoeg tijd om een paar dingen te regelen.

6 Concept 2

7 Concept 2: relaxt tv kijken
Persona Mirjam Edens is 26 jaar. Ze heeft net haar studie fysiotherapie afgerond. Tijdens haar studie heeft ze veel bijbaantjes gehad. Ze houdt veel van films en gaat regelmatig naar de bioscoop. Sinds kort heeft ze een breedbeeld TV gekocht, zodat ze thuis kan genieten van haar films.

8 Concept 2: relaxt tv kijken
Mirjam Edens besluit een filmavond te organiseren. Ze geeft door aan de computer welke films ze wilt kijken. De lampen in de kamer worden gedimd. Ze stopt popcorn in de magnetron die wordt automatisch klaargemaakt. De bank wordt ingesteld voor 4 personen. De lampen achter de TV passen zich aan. Als de telefoon gaat dan gaat de film op pauze. Neem je op dan gaan de lampen aan. RFID – op de popcorn zodat de magnetron weet hoelang het moet. Bluetooth - om de lampen te bedienen. Touchscreen - Bediening van de tv en andere apparaten in het huis. Mobile – De telefoon is verbonden met de domotica computer in het huis.

9 Concept 2: relaxt tv kijken
Behoeftes Televisie kijken zonder gestoord te worden. Televisie kijken op een manier die optimaal is. Handelingen automatisch en makkelijk uitvoeren zonder een film of programma te onderbreken. Geen telefoongesprek missen tijdens een film. Onze oplossing Via een mobiel netwerk of PDA vantevoren aangeven welke film je wilt kijken. Met een druk op de knop op een touchscreen de sfeer in huis aanpassen aan de film of het programma. Minder vermoeiende ogen doordat de achtergrond van de televisie zich aanpast aan de beelden. Telefoon en andere ‘stoorzenders’ kunnen worden uitgezet. De stoelen worden aangepast aan diegenem die er in zitten.

10 Ons definitieve concept

11 Uitleg van ons idee Persoonsherkenning d.m.v. pasje
Iedereen die het lokaal binnenloopt wordt herkend aan de hand van zijn/haar pasje. Deze technologie levert veel mogelijkheden op. Dankzij RFID kan iedereen makkelijk herkend en geregistreerd worden. De PDA (Bluetooth) van de docent kan informatie via het scherm ophalen uit de database. Een student kan smsen (Mobile) naar de PDA van de docent.

12 Behoeftes Docenten willen niet handmatig absentie bijhouden.
Docenten willen later terug kunnen zien (via de pc of een PDA) wie wanneer aanwezig was. Studenten en docenten kunnen willen makkelijk naar binnen en niet hun pasje pakken. Studenten en docenten zijn makkelijk te registreren en terug te vinden in het gebouw. Er is behoefte aan het automatisch laten doen van dagelijkse handelingen op school / werk.

13 Problemen Docenten moeten handmatig presentielijsten bijhouden.
Er wordt tijd verspild met aftekenen van aanwezigheid. Docenten krijgen volle mailboxen van leerlingen die mailen dat ze niet kunnen komen.

14 Persona Peter Bos - student
Dit is Peter Bos, hij is 19 jaar en woont in Amsterdam. Peter woont bij zijn ouders in Amsterdam. Hij heeft een broertje van 9 jaar. Zijn moeder werkt bij een kinderopvang en zijn vader is een jurist die van 9 tot 5 werkt. Hij studeert aan het MIM op de Hogeschool van Amsterdam. Zijn school is 5 minuten van zijn huis verwijderd. Peter’s grote hobby is klimmen, dat doet hij bij de klimhal bij hem in de buurt. Peter heeft vroeger ook op voetbal gezeten dus voetbalt hij soms nog op straat met wat vrienden. Naast klimmen en voetbal kookt hij ook af en toe voor zijn familie. En daar begint hij steeds beter in te worden. Peter gaat door het leven als een vrolijk persoon die altijd het beste voor heeft met andere mensen. Hij probeert wel vaak dingen in zijn eigen hand te houden zodat hij weet dat het goed komt. Zijn levensmotto is dan ook ‘’Het leven is een feest, zolang je zelf de slingers ophangt’’

15 Technische werking Usecase scenario Het lokaal.
1. De student loopt naar het lokaal toe 2. Het apparaat leest zijn RFID pasje zodra hij door de deur loopt 3. De informatie word naar de database gestuurd 4. Daar word hij automatisch genoteerd als aanwezige 5. De PDA van de docent haalt deze informatie automatisch op via Bluetooth 6. De docent kijkt op zijn PDA en ziet dat iedereen aanwezig is Alternatief – Er is iemand niet aanwezig. 7. De docent krijgt een SMS'sje (mobile) binnen van een student via zijn PDA. 8. De student meld dat hij iets later komt 9. Zodra de leerling het lokaal binnenkomt slaat het systeem op dat hij te laat was, en hoeveel minuten hij te laat was.

16 Technische werking Flowchart RFID

17 Technische werking Flowchart Bluetooth

18 Demo Demo Een demo van ons concept.

19 Einde


Download ppt "Technologie en Innovatie"

Verwante presentaties


Ads door Google