De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

CKV GIDS 2013-2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "CKV GIDS 2013-2014."— Transcript van de presentatie:

1 CKV GIDS

2 2013-2014 4havo 4vwo 5vwo Even over CKV…
Leerlingen in 4havo, 4vwo en 5vwo krijgen CKV. Er zijn wat verschillen tussen CKV in de havo en in het vwo. Hier kun je lezen wat er precies van je wordt verwacht. Voor vragen kun je terecht bij Mevr. Hammink.

3 4havo 4vwo 5vwo In klas 4havo ga je verschillende activiteiten voor CKV uitvoeren. Praktische activiteit: Tijdens de cultuurdag op … gaan we een theatervoorstelling in 1 dag maken. Je mag zelf kiezen welk onderdeel van de theatervoorstelling je gaat maken. Dat kan acteren zijn, of het decor ontwerpen, de muziek verzorgen enz. Hiervoor kun je jezelf te zijner tijd opgeven. Culturele activiteiten: Hiervoor moet je naar professionele kunst gaan kijken. Dat kan zijn een dansvoorstelling in het theater of een tentoonstelling bekijken in het museum. We hebben een leuke selectie gemaakt van voorstellingen die je kunt bekijken.

4 4havo 4vwo 5vwo In klas 5vwo moet je in totaal 8 activiteiten hebben gedaan waarbij je hebt gekeken naar verschillende vormen van kunst. Tijdens de cultuurdag doen we daar al drie activiteiten van. Daarnaast organiseert het Pallas nog een literaire lezing. Dan zijn er nog 4 activiteiten die je zelfstandig moet doen. We hebben een leuke selectie gemaakt van voorstellingen die je kunt bekijken. Hieruit kun je 4 activiteiten kiezen.

5 onderbouw bovenbouw 2012-2013 Cultuurdag
Architectuurroute | Forumgebouw Wageningen Dit jaar gaan we wederom naar het Forumgebouw van de Universiteit Wageningen. Het Forumgebouw is gebaseerd op een bijzonder concept van architect Paul Wintermans. Er zitten veel ideeën achter de verassingen en snuifjes die je al ronddolend in het gebouw tegenkomt. Het wordt een ontdekkingstocht in het faculteitsgebouw van de Universiteit Wageningen. Het Depot | Beeldengalerij Wageningen Een bezoekje aan de beeldengalerij Het Depot is zeker de moeite waard. De stichting Het Depot ondersteunt beeldhouwers zodat ze zichzelf kunnen verder kunnen ontplooien als kunstenaar. De permanente tentoonstelling over hedendaagse beeldhouwkunst van torsen en fragmenten bestaat uit meer dan 300 beelden van hedendaagse kunstenaars. Daarnaast zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen. Klik op de afbeelding hierboven en bekijk een videofragment die je rondleidt door de galerij.

6 onderbouw bovenbouw 2012-2013 Cultuurdag Film | Filmhuis Wageningen
Cast: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet Regie: Olivier Nakache /Eric Toledano – 2011 112 minuten

7 4havo 4vwo 5vwo In klas 4vwo begin je met CKV. Je hoeft nog niet zelfstandig naar het theater voor activiteiten. Dat komt in 5vwo. De volgende activiteit wordt al wel afgetekend: Praktische activiteit: Tijdens de cultuurdag op … gaan we een theatervoorstelling in 1 dag maken. Je mag zelf kiezen welk onderdeel van de theatervoorstelling je gaat maken. Dat kan acteren zijn, of het decor ontwerpen, de muziek verzorgen enz. Hiervoor kun je jezelf te zijner tijd opgeven.

8 2013-2014 keuze activiteiten dans film toneel muziek cabaret
beeldende kunst Hier vind je een selectie uit het aanbod van de verschillende theaters in de regio. Je kiest een aantal voorstellingen uit het programma. Je keuze vul je in op het inschrijfformulier. Dit formulier lever je in bij je CKV docent. Mevrouw Hammink verzamelt alle formulieren en reserveert de kaartjes bij de theaters. Je dient per voorstelling een half uur voor aanvang aanwezig te zijn. Daar is een docent van het Pallas aanwezig om de kaartjes uit te delen en je naam te noteren. Als er geen docent is haal je zelf je kaartje op bij de kassa en geeft aan dat je van het Pallas bent. De kaartjes worden door school betaald. Meld je bij de docent zodat je naam op de aanwezigheidslijst wordt gezet. Is er geen docent aanwezig, bewaar dan het entreekaartje en geef deze later aan je CKV-docent. Kun je onverwachts niet komen? Meld je dan per mail af bij Mevr. Hammink. Meld je je niet op tijd af (voor 15:00u), dan moet je alsnog het kaartje zelf betalen (€12,50).

9 klik op het plaatje voor een filmpje.
keuze activiteiten dans LOUD! | urban dans spektakel Justen Beer, Angelo Pardo e.a. LOUD!’ wordt een flitsende mix van verschillende dansstijlen in een spectaculair decor van animatiebeelden, die real time reageren op de moves van de dansers. Dat maakt van dit urban dansspektakel niet alleen een showcase van het beste dat er te vinden is op het gebied van hiphop, house, moderne dans en jazzdans, maar ook een technisch hoogstandje. LOUD! bestaat uit acht van de beste dansers van Nederland, die choreografieën dansen van bepaald niet de minsten: artistiek leider Lloyd Marengo en gastchoreografen Vincent Vianen en Ed Wubbe (Scapino Ballet). Za 11 januari 2014| 20:15 uur Junushoff, Wageningen. klik op het plaatje voor een filmpje. ISH | The Gate De modern geschoolde danseres Anna Maria Suijkerbuijk werkt samen met poppers en breakdancers. Zij liet zich inspireren door het beeldhouwwerk ‘La Porte de l'Enfer’ van Auguste Rodin en vertelt met de voorstelling een verhaal over vriendschap, jaloezie en verraad. In de taal van hiphop, maar met een modern accent. In The Gate volgen we drie vrienden in hun zoektocht naar de waarheid. Drie dansers, ieder in een andere dansstijl. Zij maken een reis langs afgronden van afgunst, verraderlijke vergezichten en vriendschappelijke verbonden. Is de stem van je intuïtie luider dan de stem van een vriend? Donderdag 16 januari 2014 | 20:15 Cultura, Ede

10 2013-2014 keuze activiteiten dans Introdans | Russisch Rumoer
De dansvoorstellingen van het befaamde Les Ballets Russes lokten begin twintigste eeuw meermalen woedende reacties uit en leidden zelfs tot politieoptredens. Voor ‘RUSSISCH RUMOER’ bewerkte Introdans drie tumultueuze werken uit deze erfenis. Christe’s ‘Le sacre du printemps’ leverde hem een nominatie op voor de Zwaan voor de beste dansproductie van 2011; Thierry Malandain maakte een dansante en virtuoze versie van het seksueel geladen ‘L’Après-midi d’un faune’ en Stijn Celis sluit de avond af met ‘Vuurvogelsuite’, gebaseerd op Stravinsky’s ‘L’Oiseau de Feu’. Vr 25 april 2014 | 20.15 Junushoff, Wageningen.

11 klik op de plaatjes voor een filmpje. 2013-2014 keuze activiteiten
muziek Meer weten? Klik op de afbeeldingen! Wouter Hamel | theatertournee 2014 De allure van Wouter Hamels muziek kent geen grenzen. Geen Duitse, geen Engelse, geen Franse, Japanse, Spaanse of Zuid-Koreaanse. Zijn visum als singer-songwriter lijkt maar niet te verstrijken. Wouter Hamel en zijn band trappen 2014 af met een fonkelnieuwe tournee. Na twee seizoenen ‘Lohengrin’ (titel van zijn laatste album) in de Nederlandse theaters is het tijd voor een nieuw geluid en een kakelvers album. Een nieuwe concertreeks met de bevlogenheid die hem en zijn band wereldwijd geliefd maken bij een steeds groter groeiend publiek. En het eind is nog lang niet in zicht. Za 25 januari 2014 | 20:15 Cultura, Ede klik op de plaatjes voor een filmpje. Tim Knol | Terug Na een jaar sabbatical en nieuwe plannen voor de toekomst, is Tim knol terug in het theater. Deze keer helemaal alleen. Terug wordt een avond met Tim op blote voeten, vergezeld door bijzondere gitaren en zijn prachtige stem. Er komen oude liedjes en nummers van zijn laatste plaat voorbij. Tim vertelt over zijn helden en doet zijn inspiratie uit de doeken. Een avond waarop hij breekbare herinneringen ophaalt en sterke verhalen vertelt. Een avond waarin het publiek een nieuwe kant van Tim te zien krijgt. Tim Knol is Terug. Vr 28 februari 2014| uur Cultura, Ede.

12 2013-2014 keuze activiteiten muziek
Meer weten? Klik op de afbeeldingen! Top 2000 LIVE | Chris Hordijk e.a. TOP 2000 Live was afgelopen seizoen een verrassende nieuwkomer in de Nederlandse theaters. Acht muzikanten en vier vocalisten maken zich op voor een update van deze energieke voorstelling, een heerlijke compilatie van hoogtepunten uit de Top Meemaken, meedoen en meebeleven zijn wederom de sleutelwoorden. Erica Greenf13ld (de Selectie van Frits Spits), William Kersten (Top 2000), de Amerikaan Forrest Thomas (Rock the Boat) en Chris Hordijk (finalist ‘The Voice of Holland’) zijn de zangers in dit muziekspektakel, dat de complete popgeschiedenis de revue laat passeren, begeleid door een superband en in een feestelijk licht- en geluidsdecor. Woe 27 november | uur Junushoff, Wageningen. Stevie Ann | California Sounds De Nederlandse singer-songwriter Stevie Ann verdeelt haar tijd tussen Limburg en Los Angeles. De afgelopen twee jaar heeft ze in California gewerkt aan haar vierde album. Geïnspireerd door regiogenoten als Carole King, Neil Young en Fleetwood Mac laat Stevie op ‘California Sounds’ een meer soulvolle rocksound horen dan we van haar gewend zijn. Stevie Ann is zonder twijfel één van Nederlands’ grootste singer-songwritertalenten. Sinds 2005 is ze bezig de Nederlandse harten te veroveren. Haar debuutalbum 'Away From Here' was in no time goud en ook haar tweede en derde cd leverden succesvolle singles op. Benieuwd naar haar nieuwe album … Za 5 oktober 2013 | uur Cultura, Ede.

13 klik op de plaatjes voor een filmpje. 2013-2014 keuze activiteiten
toneel Meer weten? Klik op de afbeeldingen! Lang en Gelukkig | RO Theater musical In een sprankelende revue wordt het tijdloze verhaal van Assepoester verteld, maar dan nét even anders. Een parade bekende sprookjesfiguren komt voorbij: Assepoester, de boze stiefzussen, Klein Duimpje, Roodkapje en Bambi. Maar niets is wat het lijkt. Het publiek hoeft allesbehalve stil te zijn: jong én oud mogen meezingen of de helden op het toneel waarschuwen voor dreigend gevaar. “Echt alles is tot in de puntjes doordacht en verzorgd. Haast u naar ‘Lang en Gelukkig!’” (Algemeen Dagblad) Vr 7 maart 2014 | uur Junushoff, Wageningen klik op de plaatjes voor een filmpje. Ontspoord (15+) | De Toneelmakerij ‘Ontspoord’ is een zinderend en vele malen bekroond stuk van de Amerikaanse Naomi Wallace. De Toneelmakerij maakt er rauw en rafelig muziektheater van met de feel van een popconcert, waarin het hart uit de longen wordt gezongen en het zand om je oren stuift. Welkom in Nergens. Een troosteloos stadje. Ooit hadden de mannen er werk, maar nu de mijn gesloten is, onderhouden de vrouwen het gezin. In deze uithoek wordt maar naar één ding uitgekeken: de trein van 19:10 uur. Vijftienhonderd ton staal, oorverdovend denderend over de smalle spoorbrug, hoog boven de al jaren droge rivier. Daar wachten Pace en Dalton op het juiste moment om te doen wat niemand durft, om te bewijzen dat zij bestaan. Za 5 oktober 2013 | uur Junushoff, Wageningen

14 2012-2013 keuze activiteiten toneel
Meer weten? Klik op de afbeeldingen! Little Voice | Noortje Herlaar, Ellen Pieters e.a. Muziektheater Ontroerende muziekkomedie Sinds de dood van haar vader leeft de wereldschuwe Mus in haar eigen droomwereld, terwijl haar alcoholistische moeder rondsliert en dubieuze mannen versiert. Een van hen hoort Mus zingen en denkt munt te kunnen slaan uit haar gouden stem. Met prachtige liedjes van Edith Piaf, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe en Shirley Bassey kan Herlaar haar grandioze stem etaleren. De aardse bewerking van Jules Deelder raakt precies de goede snaar: die van ellende, humor en ontroering. Do 20 maart 2014 | 20:30 uur kleine zaal Junushoff, Wageningen

15 klik op de plaatjes voor een filmpje. 2012-2013 keuze activiteiten
Meer weten? Klik op de afbeeldingen! cabaret Spuitsneeuw | Alex Klaasen Gelooft u niet in Coca-Cola vrachtwagens, echte kaarsjes in de boom, ingesneeuwde blokhutten, gevulde kalkoenen met koksmutsjes op hun poten, Bing Crosby-kerst-cd’s en elfjes die ergens op de Noordpool houten speelgoed in elkaar timmeren? Kom dan naar ‘Spuitsneeuw’, een feestelijke achtgangenrevue waar het gezellig en behaaglijk is. Laat uw ballen lekker thuis in de boom hangen en vier het feest der feesten met Alex Klaasen en zijn showbizzcollega’s Tina de Bruin en Rop Verheijen. Zing mee over Jingle Bells, pieken en dalen en leer het echte wonder van Kerstmis begrijpen. En neem vooral uw vrienden of familie mee. Want een eenzame kerst, dat is al zo vaak gedaan. Di 3 december 2013 | uur Junushoff, Wageningen klik op de plaatjes voor een filmpje. Op Sterk Water | Alfa Vanuit een indrukwekkend, interactief decor gaat Op Sterk Water in hun nieuwste, hilarische show opnieuw het experiment aan. Maken ze kweekjes muzikale comedy en voeren ze taalvirtuoze proeven uit. Doen ze waar ze het best in zijn: Improvisatiecabaret. Van de bovenste plank. Met de hoogste grapdichtheid en het grootste risico op verregaande gevatheid. Ondersteund door projecties en live tekeningen schiet elke avond naar een uniek en kolkend hoogtepunt. In ALFA laten de mannen zien dat ze niet voor niets al jaren bovenop de impro-rots staan. “Een avond vol intelligente, muzikale en cartooneske improcomedy” (de Volkskrant ****). Vr 13 december 2013| 20:30 uur Junushoff, Wageningen Do 27 februari 2014 | 20:15 uur Cultura, Ede

16 Museum voor Moderne Kunst Arnhem
keuze activiteiten Meer weten? Klik op de afbeeldingen! beeldende kunst Museum voor Moderne Kunst Arnhem Het Depot | Beeldengalerij Wageningen Een bezoekje aan de beeldengalerij Het Depot is zeker de moeite waard. De stichting Het Depot ondersteunt beeldhouwers zodat ze zichzelf kunnen verder kunnen ontplooien als kunstenaar. De permanente tentoonstelling over hedendaagse beeldhouwkunst van torsen en fragmenten bestaat uit meer dan 300 beelden van hedendaagse kunstenaars. Daarnaast zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen. Klik op de afbeelding hierboven en bekijk een videofragment die je rondleidt door de galerij. Ieder jaar gaan er leerlingen uit de ckv klassen naar het MMKA in Arnhem. Dit museum heeft verschillende tentoonstellingen gedurende het schooljaar. Je kunt zelf kiezen naar welke tentoonstelling je gaat. Hier kun je programma bekijken en een keuze maken. Entree is gratis voor leerlingen onder de 18 jaar. Bewaar je entreebewijs en geef deze aan je ckv-docent. Het museum ligt op loopafstand van het Centraal Station. Bezoek aan het MMKA is goed te combineren met bijvoorbeeld een middagje winkelen in Arnhem. Voor meer info klik je op de afbeeldingen.

17 onderbouw bovenbouw 2012-2013 keuze activiteiten beeldende kunst
Het Depot | Beeldengalerij Wageningen Een bezoekje aan de beeldengalerij Het Depot is zeker de moeite waard. De stichting Het Depot ondersteunt beeldhouwers zodat ze zichzelf kunnen verder kunnen ontplooien als kunstenaar. De permanente tentoonstelling over hedendaagse beeldhouwkunst van torsen en fragmenten bestaat uit meer dan 300 beelden van hedendaagse kunstenaars. Daarnaast zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen. Klik op de afbeelding hierboven en bekijk een videofragment die je rondleidt door de galerij.

18 2012-2013 keuze activiteiten film
Mary and Max | Adam Elliot | Animatie Mary Dinkle, een 8-jarig, mollig en eenzaam meisje leeft in de achterbuurten van Melbourne. Max Horovitz, een 44-jarige man met het syndroom van Asperger woont in New York. Ondanks hun enorme verschil in leeftijd, hun levensstijl en de grote zee tussen hun in weten ze dankzij het schrijven van brieven een hechte vriendschap op te bouwen. 93:00 minuten Moonrise Kingdom | Wes Anderson| komedie Als in de zomer van 1965 de verliefde tieners Sam en Suzy van huis weglopen, is het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders waartoe Sam behoort onder leiding van hopman Ward (Edward Norton) tot aan de sullige sheriff Sharp (Bruce Willis) die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy (Frances McDormand). Een dreigende storm en de komst van de strenge medewerkster van jeugdzorg (Tilda Swinton) zetten de gebeurtenissen op scherp. Cast:Bruce Willis, Edward Norton en Bill Murray 94:00 minuten


Download ppt "CKV GIDS 2013-2014."

Verwante presentaties


Ads door Google