De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom! Basisschool Driessprong Gaversesteenweg 126B 9800 Deinze.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom! Basisschool Driessprong Gaversesteenweg 126B 9800 Deinze."— Transcript van de presentatie:

1

2 Welkom! Basisschool Driessprong Gaversesteenweg 126B 9800 Deinze

3 Onze school kan je vergelijken met een puzzel.

4 Elk puzzelstuk, elk kind is belangrijk. We wensen ervoor te zorgen dat iedereen zich goed mag voelen. We reiken de hand aan anderen, ook aan hen die soms een buitenbeentje zijn.

5 De kinderen stralen hun tevredenheid uit naar elkaar en voelen zich verbonden met eenieder die deel uitmaakt van onze school.

6 Het ontbrekende stuk biedt plaats aan elk kind,

7 je bent zo mooi anders dan ik natuurlijk niet meer of minder maar zo mooi anders ik zou je nooit anders dan anders willen Hans Andreus

8 2 vestigingen: Gaversesteenweg KleuterafdelingLagere afdeling Kortrijksesteenweg Kleuterafdeling

9 Contact Basisschool Driessprong Gaversesteenweg 126B 9800 Deinze 09/386 13 32 www.driessprong.be info@driessprong.be Kleuterschool Driessprong Kortrijksesteenweg 63 9800 Deinze 09/380 03 04 www.driessprong.be info@driessprong.be kleuterschool@driessprong.be

10 De kleuterafdeling

11 De kleuters doen op een speelse manier tal van ervaringen op

12 De kinderverzorgster helpt de jongste kleuters bij activiteiten in de klas, het middagmaal, de verzorging.

13 Een bijzondere leermeester lichamelijke opvoeding zorgt voor aangename bewegingsmomenten.

14 De afzonderlijke kleuterspeelplaats biedt de kleuters een vertrouwde speelplek, waar ze zich veilig en geborgen kunnen voelen. De speelkoffers garanderen extra speelplezier.

15 Bij mooi weer kunnen onze kleuters zich uitleven in de zandbak of in de speeltuin.

16 De lagere afdeling

17 Naast kennisoverdracht staan de leerkrachten ook in voor een opvoeding die strookt met het opvoedingsproject van onze school. - een gelovig vertrouwen in God die van mensen houdt - respect voor alle mensen zonder onderscheid - eerbied voor de natuur - genieten van en dankbaar zijn voor alles wat ons gegeven is

18 De omgang van de leerlingen onderling en de relatie tussen de kinderen en hun begeleiders vergen veel geduld en begrip.

19 We beschikken over twee bijzondere leermeesters bewegingsopvoeding. Je kind gaat in de lagere school tweewekelijks zwemmen. Kinderen van het derde leerjaar zwemmen gratis. In de lagere school krijgt je kind wekelijks 2 lesuren gym.

20 Op de speelplaats van de lagere school kunnen onze kinderen naar hartelust ravotten. Speelkoffers, sportmateriaal, een ruim speelveld en rustgevend groen garanderen uw kind de nodige afwisseling in zijn schooldag.

21 De basisschool

22 Kleuterafdeling + Lagere afdeling ____________ = Basisschool

23 Van kleinsaf worden onze kinderen vertrouwd gemaakt met de computer.

24 Sociale vaardigheden worden extra geoefend via het project ‘Pluk een roos’

25 Voor leerlingen die het tijdelijk wat moeilijker hebben schakelen we de taakleerkracht of zorgcoördinator in. Ze worden individueel of in kleine groepjes begeleid.

26 Onze partners

27 De ouders Ieder van jullie, die vertrouwen stellen in ons schoolteam en ons op die manier steunen in onze opdracht. De ‘zwem’ouders die de kleuterleidsters helpen bij het begeleiden van de derde kleuterklas bij de watergewenning. De ‘transport’ouders die voor vervoer zorgen bij een leeruitstap. De ‘lees’ouders die wekelijks in het 1 ste, 2 de en 3 de leerjaar hulp bieden bij het niveaulezen. Bestuur en leden van de Ouderraad, die de school ondersteunen door het organiseren van vormingsavonden en een helpende hand bieden bij allerlei activiteiten en feestelijkheden. De ‘doe’ouders die zich bij tal van activiteiten en klussen van hun handigste kant laten zien.

28 Het CLB = Centrum voor LeerlingenBegeleiding Vrij CLB Kattestraat 22 9800 Deinze tel. 09/381 06 80

29 PWA en NOBO PWA = Plaatselijk WerkgelegenheidsAgentschap NOBO = NetOverschrijdende Buitenschoolse Opvang •Voor- en naschoolse opvang: ‘s morgens van 7:00 tot 8:00 ‘s avonds tot 18:00 op woensdag tot 13:00 •Middagtoezicht

30 Praktische info Schooluren: maandag en dinsdag 08:35 – 11:50 en 13:10 – 16:00 woensdag 08:35 – 11:25 donderdag en vrijdag 08:35 – 11:50 en 13:10 – 15:35 Middagregeling: warme maaltijd boterhammen met soep boterhammen met melk, choco, drinkyoghurt of fruitsap van school boterhammen met drank van thuis (geen frisdranken)

31 Oudercontacten: Formele oudercontacten in september, november en februari. Informele contactmogelijkheden vóór en na de lessen; indien mogelijk liefst na afspraak.

32 Onze troeven

33 Een open school Een groene school Een muzische school Een sportieve school Een creatieve school Een avontuurlijke school Een ervaringsgerichte school Een geëngageerde school Een school met aandacht voor elk kind Een school met een hart voor UW kind!

34 ONZE SCHOOL!


Download ppt "Welkom! Basisschool Driessprong Gaversesteenweg 126B 9800 Deinze."

Verwante presentaties


Ads door Google