De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Persconferentie: juni 2012

Verwante presentaties


Presentatie over: "Persconferentie: juni 2012"— Transcript van de presentatie:

1 Persconferentie: 12 juni 2012

2 Jouw mening telt !

3 Spa-Groen deed in de maand maart een schriftelijke enquête in de drie deelgemeenten in verband met het huidig en het toekomstig gemeentebeleid. Gedurende 8 avonden deden we met 21 medewerkers 3000 huisbezoeken, wat ons een representatief beeld heeft van de wensen en opmerkingen van de Ledegemnaren.

4 Enquête 2012 11 vragen over Ledegem van gisteren en vandaag
10 vragen over het Ledegem van morgen Wat kan volgens jou veel beter in Ledegem? Wat is het eerste wat je zou doen als je burgemeester van Ledegem zou zijn?

5 11 vragen over Ledegem van gisteren en vandaag
57% vinden de netheid in onze gemeente niet in orde of hebben hieromtrent geen mening 66% van de bewoners zijn tevreden met de openingsuren van het gemeentehuis

6 11 vragen over Ledegem van gisteren en vandaag
62 % van de bewoners maken zich zorgen over de fietsveiligheid Slechts 31 % is tevreden over de groenvoorziening

7 11 vragen over Ledegem van gisteren en vandaag
49% is tevreden met het cultuuraanbod, waar 40% hierover geen mening heeft.

8 10 vragen over het Ledegem van morgen
54% van de Winkelnaren zijn voor geluidsschermen langs de E 403, daar waar in Ledegem 70% hieromtrent geen mening heeft. 47% wenst dat de gemeente meer inspanningen doet voor de verfraaiing, tegenover 17% neen. 77% is van mening dat er meer afgescheiden en beter onderhouden fietspaden moeten komen tussen de deelgemeenten onderling, evenals met de buurtgemeenten

9 10 vragen over het Ledegem van morgen
Er wordt duidelijk geopteerd voor een nieuw en aangepast mobiliteitsplan met meer aandacht voor de zwakke weggebruikers, 69% is de inwoners is hiervoor te vinden. 24 % hebben hier geen mening en slechts 7% vindt dit niet nodig Wat stimuli betreft voor de kleinhandel is de totale score 50% vóór, in Ledegem is dit 55%, in Sint-Eloois Winkel 46% en in Rollegem 43%.

10 10 vragen over het Ledegem van morgen
58% ( in de deelgemeente Ledegem is dit zelfs 63%) is voor de herbestemming van één van de kerken, tegen 14 % tegenstanders en 28% hebben hierover geen mening.

11 “Wat kan er beter in Ledegem ?”
Op één staat zeer duidelijk de openbare netheid, vuile grachten, niet onderhouden fietspaden, vuil aan sport- en speelvelden. Men vraagt dan ook meer controle en duidelijk zware sancties tov. sluikstorters. Er wordt ook meer aandacht gevraagd voor sneeuwruimen van de stoepen. Niet opgeruimde hondenpoep is ook zeer storend. Zowel de dorpskom van Ledegem als van Sint-Eloois Winkel komen in aanmerking voor de categorie van de “lelijkste” dorpskernen van Vlaanderen. Er is veel vraag naar meer, en zeker beter onderhouden groenvoorziening oa. kerkhof te Ledegem, parkje of bos te SEW, met de nodige ondersteuning voor het technisch gemeentelijk personeel. Ook klaagt men over veel snel verkeer in de centrumstraten van zowel personenwagens als van vrachtwagens. De vraag naar meer controle is groot. Probleemsituatie aan de vrije school in de H. Verriestlaan, en er is vraag naar éénrichtingsverkeer in de Kasteelstraat.

12 “Wat kan er beter in Ledegem ?”
Men vraagt een oplossing voor de overstromings-gevoelige gebieden in de drie gemeentekernen: ( Hemelhoek te Led., Waterpachtgoedstraat te RK, en Klein Schardouw te SEW) Er is een bijkomende vraag voor een zogenaamde “noodstraat” in de Hemelhoek, die kan gebruikt worden bij overstromingen Er zijn veel vragen, voorstellen ivm. naschoolse opvang: een speelplein te RK, cultuuraanbod voor jongeren, goedkoper maken van vakantiewerking …. Verschillende respondenten geven de voorkeur aan een méérpartijen- beleid, zonder voorkeur voor één of andere partij, ipv. van één partij die de absolute meerderheid heeft. Sommige reacties suggereren dat bepaalde bevolkingsgroepen bevoordeligd worden door het huidig bestuur. Iedereen gelijk voor de wet! Is er geen mogelijkheid om een postloket te organiseren te SEW?

13 ”Wat je als eerste zou doen als je burgemeester van Ledegem zou zijn ?”
Zelf regelmatig met de fiets rijden, zo ontdek je zelf de gevaren en de toestand van de fietspaden Een tournee generale

14 Jouw mening telt! Spa-Groen neemt de mening van alle inwoners serieus en zal rekening houden met al deze opmerkingen en voorstellen bij het vastleggen van het verkiezingsprogramma. We willen dan ook alle bewoners bedanken die meewerkten aan deze bevraging, wat hun politieke voorkeur ook mag zijn.


Download ppt "Persconferentie: juni 2012"

Verwante presentaties


Ads door Google