De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus.

Verwante presentaties


Presentatie over: "HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus."— Transcript van de presentatie:

1 HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus

2 HUGS – belangrijke opdrachtgever, uitdagende vraagstukken Je werkt voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De vraagstukken van het ministerie gaan allemaal over duurzame ontwikkeling. Het zijn vraagstukken waar het ministerie een oplossing voor zoekt. En waarvan men hoopt dat ook jonge mensen er een bijdrage aan kunnen leveren.

3 “We moeten proberen om Nederland duurzaam te maken. Dat kan de overheid niet alleen. Daarvoor zijn bedrijven en maatschappelijke organisaties nodig, maar ook jullie en ik. De overheid moet informatie verstrekken en goed beleid maken. Niet geïsoleerd, maar samen met anderen. Ook met jonge mensen, zoals jullie zijn, want het gaat tenslotte om jullie toekomst.” Mw. Mariëtte van Empel is directeur Klimaat, Lucht en Geluid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. HUGS – de opdrachtgevers van het ministerie

4 HUGS – de vraagstukken van het ministerie Er zijn 16 vraagstukken door het ministerie genoemd en uitgewerkt. De korte en uitvoerige versies zijn op alle scholen van het Worldschool Network aanwezig. Hier alleen enkele titels. Er zijn vraagstukken voor alle profielen! Voer een klimaatscan voor je eigen gemeente uit Gezocht: Scenario's voor energietransitie op alle niveau's Jouw gemeente en de uitvinding van het wiel Draagvlak voor klimaatbeleid Wat als alles recyclebaar is? Urban mining Europa wil plastic in de zee terugdringen Het einde van bezit Business as usual is history? Landschappen vol mogelijkheden? En meer….!

5 HUGS – de speciale HUGS studiedagen Juni 2014: Instituut Clingendael Oktober 2014 en februari 2015: Ministerie van Infrastructuur en Milieu Eind maart 2015: Worldschool Event Worldschool organiseert studie(mid)dagen voor HUGS onderzoekers i.s.m.: - Instituut Clingendael, Clingendael International Energy Programme (CIEP) - Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu En je kunt het jaarlijkse leerlingcongres het Worldschool Event bezoeken.

6 HUGS – studiedagen en instapmoment Je kunt twee maal per jaar instappen bij HUGS: in mei/juni en in februari Instap in mei/juni: Eerst in juni naar Clingendael, dan in oktober naar het ministerie, daarna in maart presenteren het Worldschool Event (of voor vwo 5: je presentatie uitstellen tot de dag op het ministerie in oktober). Instap in februari: Eerst in februari naar het ministerie, daarna in maart naar het Worldschool Event en presenteren in mei bij Clingendael (of voor vwo 5: je presentatie uitstellen tot oktober op het ministerie.

7 HUGS – de digitale omgeving Op www.worldschool.nl vind je je eigen HUGS webpagina’s met kennis over de groene samenleving, over methodologie en meer….www.worldschool.nl

8 HUGS – even een paar doorkijkjes… Op bezoek bij het Clingendael International Energy Programme (CIEP), met onder meer: Een debat, een pittig college over energie (wereldwijd, in Europa, in Nederland), hulp bij je eigen onderzoek.

9 HUGS – even een paar doorkijkjes… Op bezoek bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ontmoeting met de opdrachtgevers. Hoe wordt beleid voor duurzaamheid gemaakt? Hulp bij uitvoering van je eigen onderzoek. Presentaties van leerlingen die klaar zijn.

10 HUGS – even een paar doorkijkjes… Het Worldschool Event Leerlingen van alle Worldschool scholen presenteren de resultaten van de onderzoeks- programma’s aan opdrachtgevers, experts, belangstellenden en andere leerlingen.

11 HUGS – certificaat Na het presenteren en opleveren van je onderzoek ontvang je het Worldschool Certificate Het certificaat wordt steeds vaker door leerlingen gebruikt bij intakes van vervolgstudies. Anno nu is het verstandig een c.v. op te bouwen!

12 HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Tot zover de introductie van het onderzoeksprogramma HUGS. Meedoen? Meld je op school aan. Je bent hartelijk welkom Links: video interviews met leerlingen video interviews met leerlingen HUGS webpagina’s www.worldschool.nl


Download ppt "HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus."

Verwante presentaties


Ads door Google