De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier"— Transcript van de presentatie:

1 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier
Welkom op de informatiebijeenkomst Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier

2 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Inhoud
Wat ging er aan vooraf? De verandering De voordelen De wedstrijdzaken app De digitale spelerspas mDWF per rol functionaris Stappenplan voorbereiding Wat verandert er niet?

3 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Wat ging er aan vooraf?

4 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier De verandering: van DWF naar MDWF

5 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Wat betekent dat? Voordelen!
Veel minder werk en gedoe rondom het aanvragen en gebruiken van spelers- en trainerspas: Geen formulier met pasfoto meer naar de KNVB Iedereen moet zelf jaarlijks zorgen voor een lijkende foto op de wedstrijdzaken-app We kunnen het mapje met de foto’s niet meer ergens laten liggen Alle betrokkenen kunnen het formulier zelfstandig invullen zonder afhankelijk te zijn van een beschikbare computer: Spelers, leiders, scheidsrechters en ‘wedstrijdsecretaris’ kunnen allemaal vanaf hun mobiel of tablet de gegevens voor de wedstrijd aanpassen Vereenvoudiging van het invullen van het formulier. Geen goedkeuring achteraf door aanvoerders, maar wel mogelijkheid tot bezwaar Persoonlijk programma- en uitslagenoverzicht in de app voor de teamleden maar ook voor de scheidsrechters App gebruik leid tot blijvend betere kwaliteit van de gegevens van de leden: Je kunt zelf je adresgegevens en je mobiele nummer aanpassen in de app Aanpassen mailadres volgt Je kunt zelf jaarlijks (in de periode dat er niet wordt gevoetbald) een nieuwe foto uploaden Nieuwe leden zijn sneller speelgerechtigd (indien geen overschrijving vereist)

6 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Wedstrijdzaken app
App voor Ios en Android smartphones/tablets. Beschikbaar in Appstore en Playstore en Geen Windows-versie; App voor leden, direct betrokken bij een wedstrijd: spelers/aanvoerders, teamleiders/-managers, bonds-en clubofficials (scheidsrechter, assistent-scheidsrechter) en de wedstrijdsecretaris; Niet-leden kunnen niet inloggen. Registreren met je bij de KNVB/vereniging vastgelegde adres.

7 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Wedstrijdzaken app - registreren
Download de wedstrijdzaken-app in app- of playstore Klik op installeren Klik op Registreren Voer het mailadres in dat bekend is in Sportlink Verzin zelf een wachtwoord Klik nogmaals op Registreren Er wordt een mail verzonden naar het opgegeven mailadres Ga naar de mail en klik op de link in de mail ter bevestiging van de aanvraag en dan is jouw account geactiveerd Je ziet een bevestiging dat je jouw KNVB-account kunt gaan gebruiken. De app op je telefoon werkt nu Ga naar de app op je telefoon en klik op Inloggen (type je mailadres en wachtwoord nogmaals in Dan kom je bij ‘Mijn gegevens’ en controleer je gegevens Bij een wijziging van je mailadres, geef je dit door aan de ledenadministratie en dien je je opnieuw te registeren

8 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Wedstrijdzaken app - 2
De gebruiker wordt geholpen met notificaties/berichten, statusmeldingen en invoerhulp/controles; De app ondersteunt vrijwel alle mogelijke “normale” afwijkingen van het proces. Er is altijd een oplossing in het geval van: Normale aanvoerder of leider niet aanwezig Speler te laat Speler toch in basis Scheidsrechter komt niet opdagen Geen (werkende) mobiel scheidsrechter (geen mobiel, geen internet, geen app, geen account) Speler of andere aanwezige gaat wedstrijd fluiten Verkeerde uitslag ingevuld Geen foto op digitale spelerspas

9 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Digitale spelerspas

10 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Digitale spelerspas - 2
Geen vervaldatum: speler/club verantwoordelijk voor goed lijkende foto en tijdig actualiseren; Geen fotoformulieren meer; Indien geen foto (of identiteit niet vast stellen); spelen met geldige, officiële ID mag (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart en een vreemdelingendocument); Digitale spelerspas bevat de pasfoto die in Sportlink Club staat bij persoonsgegevens; Alle spelerspasfoto’s (spelerspasdrukkerij) zijn ingeladen; Heden –1 november: foto update periode. Alleen in die periode om misbruik te voorkomen. Vanaf het seizoen erna alleen in de periode dat er niet wordt gevoetbald; En er komt een optie om zelf via de app de foto te uploaden. Tot dan digitaal een foto aanleveren bij de ledenadministratie; Sinds 4 maart geen nieuwe spelerspassen meer nodig. Een officieel ID volstaat.

11 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Invullen MDWF: wie mag/moet/kan wat?

12 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Invullen MDWF: wie mag/moet/kan wat?
Thuisteam en Uitteam bondsteamleden (spelers, stafleden) kunnen vanaf 7 dagen voor de wedstrijd de spelersopgaaf muteren Na “aanvoerder akkoord” kan team niet meer aangepast worden. Officials invoeren/wijzigen kan alleen op de wedstrijddag. Thuisteam kan scheidsrechter muteren, uitteam niet. Official/scheidsrechter Op de wedstrijddag kan hij digitale passen controleren, wedstrijdverloop invullen en vastleggen. Ook kan hij de wedstrijd op de wedstrijddag afgelasten. Indien nodig kan hij de spelersopgaaf wijzigen. Wedstrijdsecretaris mDWF (nog vast te stellen wie deze functie krijgen!!) Kan alles m.b.t. thuiswedstrijden. Heeft dezelfde mogelijkheden als het Thuis-en uitteam en de scheidsrechter op de wedstrijddag. Kan ook een dag van tevoren afgelasten. Ziet alleen thuisprogramma! Planning vóór de wedstrijddag: VIA SPORTLINK CLUB/wedstrijdprogramma

13 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Teamleden: leider/speler
Ziet het Persoonlijk programma, dus de wedstrijden eigen team; Statusmeldingen en invoerhulp indien nog niet alle gegevens volledig en correct zijn ingevuld; Na “aanvoerder akkoord” kan je niet meer wijzigen (dat kan dan alleen de scheidsrechter!); Je kan zelf scheids- en eigen grensrechter invullen/aanpassen; Na afloop geen goedkeuring, maar bezwaar-optie; Als Teammanager extra opties teambeheer; Zorg dat meer teamleden de app hebben zodat meer mensen dit kunnen invullen als je er een keer niet bent of kunt (fallback).

14 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Teamleden: bezwaaroptie en PDF

15 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Teamleden: teammanager
TIP Met de “+” kun je vaste stafleden aan het bondsteam toevoegen: bijvoorbeeld de teammanager, de assistent-grensrechter en de trainer/coach. Dan staan ze wekelijks standaard op het wedstrijdformulier Alle trainers, leiders, scheidsrechters en grensrechters dienen lid te zijn van de KNVB!!

16 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Scheidsrechter
Controleert op de door hem/haar bepaalde plek de digitale spelerspassen na afstemming met de teams; Indien geen (herkenbare) foto: spelen met geldige ID mag. Indien geen foto en geen ID: NIET spelen!; Kan opstelling aanpassen als dat nodig is (last minute). Bijvoorbeeld bij uitval in de warming-up; Invullen wedstrijdverloop op het moment en plek die hij/zij bepaalt; Indien geen (geschikte) smartphone: thuisclub verantwoordelijk om te faciliteren. Zorg wel voor een account (registratie via Sportlink); Correctie mogelijkheid ook voor scheidsrechters.

17 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Scheidsrechter: digitale passencontrole
De scheidsrechter beoordeelt de digitale passen (via swipen). Scheidsrechter roept de naam en vraagt de geboortedatum van een speler en geeft akkoord. Indien op de foto de speler niet goed herkenbaar is, wordt dit aangegeven in de app en vraagt de scheidsrechter om een ID. Indien dit wel akkoord is, geeft de scheidsrechter akkoord (spelersopgave akkoord) en kan er worden gevoetbald. Als de scheidsrechter alles akkoord heeft gegeven, zie je twee groene bolletjes

18 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Scheidsrechters: vastleggen + correctie-optie
Eventueel PDF; kan ook net als nu later worden geraadpleegd

19 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Stappenplan voorbereiding

20 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Stappenplan voorbereiding - 2
Deze stap is bekend en niet nieuw TIP Zet je vaste stafleden in het bondsteam: de teammanager, de assistent-grensrechteren de trainer/coach. Dan staan ze wekelijks standaard op het wedstrijdformulier.

21 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Stappenplan voorbereiding - 3

22 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Stappenplan voorbereiding - 4

23 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Stappenplan voorbereiding - 5

24 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Stappenplan voorbereiding - 6

25 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Stappenplan voorbereiding - 7

26 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Stappenplan voorbereiding - 8

27 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Wat verandert er wel, wat verandert er niet?
De verandering samengevat: Mobiel werken en digitale spelerspas; Geen goedkeuring achteraf; Spelen zonder foto, maar met ID, mag. Wat verandert er niet? Bondsteam indelingen maken; O8-011 voorlopig geen wijzigingen m.b.t. invoer uitslagen; Leeftijdsgrens digitale spelerspas; Niet verplicht in te vullen assistent-scheidsrechter bij jeugd categorie B; Invullen vragenlijst bij rode kaart; Verantwoordelijkheden voor spelersopgaaf (teams), uitvoeren controle (scheids) en vastleggen (scheids); Speelgerechtigdheid, eigen verantwoordelijkheid (mbt schorsingen en aantal wedstrijden categorie A); s met Wedstrijdwijzigingen (deze blijven we voorlopig ontvangen).

28 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Meer weten?

29 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Wat staat ons te doen?
Alle spelende leden (vanaf JO14) informeren over de nieuwe app: Stukje site Team-ouder-gesprekken In de informatiegids Via de groepsapp Per team minimaal 2 teammanagers aanstellen (leiders of aanvoerder) Alle leiders en trainers dienen lid te zijn van de KNVB: De TJC levert de benodigde gegevens aan van de leiders en trainers (vanaf JO14) indien deze niet lid zijn van de KNVB. De worden opgenomen in Sportlink als niet-spelend lid (betalen geen contributie en hebben geen stemrecht op de ALV) Per team een opgave van wie er teammanager wordt Bondsteams invullen (niet anders dan voorheen): TJC levert aan de ledenadministratie de teamindelingen aan en geeft door als hier wijzigingen in plaatsvinden Leiders senioren geven door indien er een wijziging in het team plaatsvindt Scheidsrechters goed in Sportlink invullen en zorgen dat ze de app installeren Teammanagers zorgen ervoor dat iedereen een pasfoto heeft die recent is

30 Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier Handige sites
Vraag en antwoord:


Download ppt "Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier"

Verwante presentaties


Ads door Google